Friday, 27 September 2013

Tuhan kuatkanlah hati ini




Dengarkan bisikan kalbuku
Sungguh besar mencintaimu
Rasakan rasakan rinduku
Yang dalam.. sedalam samudera

Mencintaimu, menyayangimu
Merindukanmu seumur hidupku
Tuhan kuatkanlah hati ini
Saat dia tinggalkan diriku sendiri

Walau pedih ini sungguh pedih
Akan ku relakan asalkan dia bahagia

Rasakan rasakan rinduku
Yang dalam sedalam samudera

Mencintaimu, menyayangimu
Merindukanmu seumur hidupku
Tuhan kuatkanlah hati ini
Saat dia tinggalkan diriku sendiri

Walau pedih ini sungguh pedih
Akan ku relakan asalkan dia bahagia

Tuhan kuatkanlah hati ini
Asalkan dia bahagia
Asalkan dia bahagia



~ bila mood dah dtg ~




assalamualaikum....
yehaaa....dh bersarat sawang kat blog nie..klau timbang mesti dah ber kilo-kilo..hahahaha
aku??? sihat alhamdulilah..korunk semua acaner? sihat ke idok.....
alhamdulilah..dah 3 minggu aku masuk sem baru di UPSI ku TERCINTA....
tp aku dah sibuk mengira bila la nak smpai minggu ke 14..x sabar sngat nak abis sem...
bru 3 minggu otak aku dah stress tahap petala 20..pfffttttttttt!!!!!!

sem ni aku de amik subjek BOIMECHANICS...taw x?? x taw kan....
ntah la aku pon x taw nak explain cam mana....kali ni subjek more to physic and 3D system...
tiap2 sem mesti de subject yg aku x larat nak hadap...this sem no more BIOLOGY..but hadap le PHYSIC yg bru minggu ke 3 dah buat kepala aku sarat!!!!!

setiap minggu de je paper/lab report yg kne anta...x de mslah pon kat aku...tp mslah nyer aku x taw kira..even formula 100 pon klau x taw gne, x bleh gak...aku smpai rasa nak rebus paper tu, then minum air nyer..hahahaha...nonsen!!!!!

ok..come on...stay focus :-)
niat kne betul...
harap aku tabah hadapi sem ni dengan baik nya...amin :-)

ok, sebenaq nya aku baru baik demam...dah 2 tahun aku kat UPSI TERCINTA ni..ni lah first time kne demam@ sakit yg teruk..smpai kwn2 semua pelik....aikkk????
ALLAH nak hapuskan dosa2 kecik aku kot...x pe :-)
pas 4 hari demam, bru la kaki aku ni TERPAKSA melangkah ke pusat kesihatan upsi....selepas aku dimarahi oleh  DIGI (someone yg suka membebel dan memaksa)..haahahahaha
mak aihhh suhu aku 38.6...hehehehe
DR suh masuk wad, cucuk air ngan amik darah...nasib baik DR encem..klau x, lama dah aku cabut dgr je amik darah ngan masuk air..hahaha....
pas sejam masuk air, nurse amik suhu badan lg...lg hebat suhu naik mencacak-cacak...jadi 39.2...aku pon terkejut..hehehehe..tp muka kne slalu cool la...then DR suh SLEEP....dlm sejam tu check lg suhu..alhamdulilah suhu dah trun....DR nak tahan sbb nak masuk air 2 beg, tapi aku ni kan mulut manis..tolak la habis-habisan...hehehehe..aku ni bleh pitam klau dok wad lama2 nie...but after 2 days, aku kne dtg cbb die nak amik darah ngan check suhu lg...alhamdulilah ujian darah ckp aku OK..hehehehe...just banyakkan minum air...skrang ni aku tgh bergiat aktif utk menghabiskan antibiotik :-)

skrang tgl batuk ngan selesema jer..hehehehe..perit gak hidung aku nie :-)
malam2 tu mesti terjaga cbb batuk x berhenti..risau gak..ubat minum dah tp x baik2 gak!!!!
please korunk doakan aku cepat sihat erk..aku doakan korunk pon sihat2 belaka hendakNYA..amin :-)

ok la..nnt aku hapdate lg..take care uolsss....
bye :-)
p/s: berat badan aku turun smpai aku rasa nak melayang je klau kete lalu sebelah..skrang aku dlm proses menaik balik kan berat badan aku..makan!! makan!!! makan!!!!







Tuesday, 3 September 2013

~cuci sawang~

assalamualaikum w.b.t
hola..hola..hola....
lama giler x pot-pet-pot-pet kat blog nie...
mcm2 nak citer sbnq nyer...tp serius aku memang x de masa nak pot-pet kat blog nie...
aku sihat alhamdulilah..masih lg bersenang lenang sambil mengoyangkan kaki menghabiskan sisa-sisa cuti sem yang dah nak smpai ke penutup nyer nie..aduyaiiiiii....
terasa kemalasan di situ..hohohohoho....

cuti ni aku banyak dpt undangan ke umah org kawen + tunang...x kisah laa sama ada kawan kawen or tunang atau jiran2 atau sedare mare...sampai aku rasa fed up nak gi...ntah laaaaa....i dont know y!!!!
tp aku letih nak g...hehehehe
open house bagai memang aku suka la klau g..hahahaha
serius berat badan aku agak naik laaa..kihkkihkih
tp jgn risau aku masih lg comey mcm KAK TON...hahahaha

back to the topik nape aku rasa fed up...sebab org sekeliling....
klau pi umah kawan kawen or tunang...

" haaa, ko bile lagi "...
ayat tu la yg buat aku stress...(x de la stress smpai msuk hospital tampoi..hohohoho)

nasib baik kau ni seorang yg sangat kaya..copsss bkn kaya $$$$ la weiiii oiiii....
nasib baik kau kaya ngan SENYUMAN..aku senyum je laa smbil tersengih mcm kerang yg x brapee nak busuk laa...hahahahaha...

aku pon x bgtaw, aku x ready lg..diri aku yg sorang ni pon x terjaga..bnyk yg lagha..hahaha
ni kan pulak nak idop ngan anak teruna org..ishhhh takut aku!!!!

tp kekadang perasaan jeles tu dtg gak..tp aku ni hati x brape nak layan sngat...pigirahhhhhhh
lg pon aku kan STUDY lg..bajet nak jadi BEST STUDENT..kene la blajo kuat ckit...hehehehe

ade ari tu aku singgah butik pengantin teman kawan..perhhh memang aku berkenan sngat la ngan satu baju tu...nice and simple :-)
dh terbayang2 dh klau aku pakai mesti santekkkk tahap petala 14 nyer...ngah sdap layan feel, tetiba suara  mak+ pak andam tu bapak la "merdu" tegur aku..
"jgn tenung lama2, nnt malam mengigau..hahaha"..ilang terus feel aku....
smpai skrang aku ingat baju tu..wrna hijau :-)
ok abaikan story pasal baju pengantin....hahahaha...

cukup la kot smpai kat cni aku pot-pet-pot-pet...
perut aku memulas2 plak ajak pi BANK RAKYAT laaa tu..hahahaha
take care uolsss...
bubye....

p/s: opsss lupa nak pesan..pas solat tu minta la doa2 kan tuk saudara islam kita di luar sana..
time kasih