Tuesday, 30 December 2014

~siapa yg bersalah?~

Assalamualaikum...

alhamdulilah..done first paper yang sangat memeningkan kepala otak...hihihi
ade kisah duka lara disebalik first paper...
kome semua nak taw dak?
aku engatkan first paper aku PSIKOLOGI SUKAN...tetapi ternyata percaturan aku itu silap..first paper aku TEKNOLOGI KEJURULATIHAN..
walawehhh, padahal esok kul 9 pagi nak exam..malam ni kul 10 aku tgk slip exam...rupa2 nye paper teknologi dulu..nahhh amik kau, memula tu aku gelabah..jantung aku dupdapdupdap....
tp cool lg boleh makan berger benjo + air kopi ais :-)

so far alhamdulilah aku boleh jawab paper dengan baik...alhamdulilah :-)
so kepada mengkome semua..klau nak exam tu better wat double check tgk slip exam taw...
jgn jadi mcm aku..esok nak exam, mlm ni baru nak tgk..konon-konon mcm taw dah esok exam paper ape...

menjadi pengajaran pada aku ni...next time jgn ambil mudah..

p/s: nmpk sngat aku x prepare nak exam kan..hishhh!!!!
mood ke laut bila kat fb ngan wasap asik naik gmbr banjir di kg halaman...



percayalah
dalam kedukaan, kesedihan dan kesusahan yang ALLAH beri..
sebenarnya DIA nak kasi kita sesuatu yang sangat BERHARGA dihadapan sana..
amin :-)

Saturday, 27 December 2014

kompang di palu..blablabla

Assalamualaikum..
kompang dipalu..pengantin baru..
duduk bersanding tersipu malu
kompang dipalu..pengantin malu
moga bahagia ke anak cucu

hamboiii kau...hahahaha

# ucapan
selamat pengantin baru..moga berbahagia hingga ke jannah..
semoga ALLAH memberkati kamu dan mencurahkan berkat ke atas kamu dan mempersatukan kamu berdua  dalam kebaikan..amin :-)



# utk diri sendiri

this is my journey, be and keep strong and trust Him




ya ALLAH ya TUHAN ku,  kurniakan rahmat kepada pengantin (suami isteri) agar kekal abadi, aman damai yang berkekalan di alam rumahtangga, sihat walafiat, dimurahkan rezeki dan dilanjutkan usia dengan mendapat zuriat yang soleh dan solehah serta mendapat syafaat dari junujungan besar Nabi Muhammad saw.

# fokus on final exam..

Sunday, 14 December 2014

~nothing~2

Assalamualaikum :-)



aku dah redha..ALLAH tahu apa yg terbaik untuk aku.. 
bulan 12 adalah bulan yang mendebarkan aku..penyatuan dua hati yg tak mungkin aku miliki...
akhirnya, aku dapat taw the real "save the date" kau tu...
walaupon perit, aku redha...
aku doakan kebahagian sentiasa mengiringi setiap langkah kalian...amin

-28/12/2014 -




Wednesday, 20 August 2014

~ frEe~

yuhuuuuu....
Assalamualaikum w.b.t uolsss
nmpk x tajuk entri ni..
~frEe~

tolong jgn tertipu erk...aku kat ofis ni dah bleh tido dh...hehehehe....so, kira free la..dok opis asik makan..makan...makan dan makan...
alhamdulilah, rezeki ALLAH tu x siapa yg taw..
minggu ni MAKANAN aku telah di taja @ belanja oleh kkak opis :-)
hahahaha....
dengan alasan aku student praktikal, x de gaji...hehehehe
terima kasih kak ika, kak oin ngan kak ku reen sbb belanja makan pagi ngan tghari..hihihi
jimat-jimat..hehehehe...
sonok giler hidup aku kan...hahaha
tp tu semua hanya berlaku bila aku TERLUPA @ BUAT-BUAT LUPA tentang LAPORAN AKHIR aku!!!!
cait..cait..ciuttt!!!!!
tahap kemalasan melanda hidup aku yg tgh beronok-ronok makan...hahahaha
kne anta seminggu slepas tamat LI..so, hohoho...pulun bagai...
padahal banyak AUTA dr FAKTA....hihihi
(opsss rahsia dlm kelambu ni..shuuuuu diam)

ok la, konon nyer aku ni nak fokus wat report la..nnt 2 aku hadpate lg :-)
take uolss...

Tuesday, 19 August 2014

~penghujung Latihan Industri~


Assalamualaikum w.b.t
holaaa warga blogger yg sedang membaca, yang mungkin akan membaca ataupon yg x akan membaca entri aku ni..hahaha
moga semuanya berada didalam lindungan NYA..amin :-)
nmpknya bulan RAYA semakin hampir ke penghujung nya..
begitu juga ngan LATIHAN INDUSTRI aku..yehaaaa..yabedabedoooo....
so 22 ogos ni aku abis praktikal...rasa macam x sabar jer (hahahaha..gelak jahat!!!)
kau ada?kau ada..x de kan..hehehehe

ok la, aku sebenaq nya nak citer pe yg aku dah "rosakkan" sepanjang aku ber LI ni..hehehe

 VOLUNTEERS ON WHEEL (BERBUKA PUASA)
ni program berbuka puasa di Kompleks Manabiul'lum di Batu 10, lekir...program ni turut di sertai oleh VIOS TUNER manjung (geng kete beb)..sebanyak 20 biji kete on call ari tu..so, semua peserta di "red karpet" kan untuk menumpang pemandu-pemandu kete vios ni..wa cakap sama lu..memang cun la depa MAKE UP kete tu...hihihi...tp aku x tumpang pon..naek kete sendiri sebab kompleks tu dah dekat ngan umah aku..so, x yah nak PATAH BALIK g opis...waaaaaaa x sempat nak ngorat abg kete vios sorang..mana la taw melekat (jodoh itu milik kita)..acececeh...

nah, blanja gambar sekeping



aku rasa malu..adik-adik tu umur muda lagi dah jadi hafiz ngan hafizah..masyaALLAH...aku ni ngaji pon x betul ntah idak..sedih :-(
tudung adik2 tu..ya ALLAH, sejuk mata aku ni nengok nyer..siap ber niqab...klau ckp ngan aku ni..lemah lembut...moga mereka semua dan aku ni berjaya di dunia dan akhirat sana..amin..amin..amin..


JAMUAN RAYA BANGUNAN DAN JAMUAN RAYA DI JABATAN BELIA DAN SUKAN NEGERI PERAK
 yg ni x de gambaq..hahaha..aku ni asik makan..makan..makan dan makan...hihihi..nmpk x "kebuncitan" nya di situ?? program ni aku x amik port pon..just amik port tang "bawak perut" jer..hihihi...

MEETING..MEETING...DAN MEETING
agak banyak la meeting yg kne attend dan minit mesyuarat...x pe la, dah mcm S/U plak kan..hahaha
aku de soklan cepu gangsa...meeting ngan politik memang x bleh dipisahkan erk???hahahaha
ok, sila abaikan soklan yg x masuk final exam ni..

BENGKEL ASAS SENAMROBIK
yg ni klau ikot tarikh 23 ogos ni..tp not sure lg mcm mana..ase nyer tarikh nyer akan dipinda lg...well, preparation nyer dah beres...

PLS OKU & i-TALENT
ni aku baru abis meeting td ngan PPD,JKM dan SEKOLAH (lupa dh skolah apa td)..walaupon aku dh abis praktikal...insyaALLAH aku akan turun tuk bantu vs support mana yg bleh...

BENGKEL WOMEN'S FITNESS AND WELLNESS
big program..insyaALLAH..akan diadakan pada 31 ogos..dan aku wajib turun...hihihi..akan dibuat kat LUMUT INTERNATIONAL YATCH CLUB...so, dalam progress lg set up semua...so ni la yg aku akan masukkan dalam report aku...doakan semua nya  ok2 belaka erk..

p/s: mak jemah x tgk makcik2 yg join bengkel ni..vogue the vass ngan body tiptop..make up jgn cite la..kalah aku yg anak dara ni..aiseymen..tercabar kewibawaan aku!!!!

ok la..ni geng aku kat tempat LI...

ida (praktikal dr UPM) ngan kak oin

bos, kak ika, ida, kak ku reen ngan en zamri


love u !!!!

ok la..cukup la aku membebel kat blog nie..ade masa aku hapdate lg :-)
x sabar nak abis LI tp pada masa yg sama aku rasa sedih..
team aku LI ni memang sporting beb..banyak bantu aku..bagi tunjuk ajar ngan sokongan...

TERIMA KASIH kepada they olss yg setia bersama ngan aku sepanjang aku "merosakkan" department deme..moga ikatan yg terbina diberkati dan berkekalan hingga ke JANNAH..amin :-)

bye uolss, take care...
amaran!!! jgn tertipu dgn camera 360..hahaha








Thursday, 17 July 2014

~rEzeki di bUlAn rAmAdhAn~

assalamualaikum dan salam sejahtera uolssss :-)
alhamdulilah..alhamdulilah..alhamdulilah...
rezeki aku di bulan yg penuh dengan keberkatan ini...

aku dapat call dari PEJABAT RISDA daerah MANJUNG..
diorg call suh datang opis amik DUIT RAYA...wowww, aku pon mcm terkejut..
sejak bila plak aku jadi pekerja diorg nie..ase nyer x de kne mengena pon ngan aku...

pikir nyer pikir baru aku teringat aku penah kerja jadi PEMBANCI RISDA laa masa cuti sem yang lepas..hahahaha...
so, benda tu dah lama pon..tp tu la, sapa taw rezeki ALLAH tu kan..
dlm hati tu dok terpikir-pikir berapa la depa nak kasi...siap ber "cek" bagai kan..hahaha
dalam hati tu ckp dah..
" kalau 10 enget, x yah nak cek bagai la"..
tp tu la, klau org yg ngah poket kering ni..rm10 tu pon dah kira banyak kan?kan?kan?

so, aku pon gagah la diri nak pi amik...tp dalam hati tu doa..moga2 dapat la lebih..(doa..doa..doa)..
dapat RM50 pon ok gak...hehehehe..(bagi betis nak peha)...

last2 masa akak tu kasi cek, aku siap tanya..
"awat kak, banyak sangat"...terkejut beb..sumpah aku memang terkejut sbb nilai nya jauh tersasar dari apa yg aku impikan, jangkakan dan tembak...hahahaha...

akak tu balas
" kalau x nak, kasi la kat akk..adik amik RM50..baki kasi akak"...hahahaha

terima kasih ya ALLAH..terima kasih..terima kasih....
alhamdulilah, de la aku duit poket nak ber "praktikal" dan "raya" nie...syukur....

then akk tu bagitaw..ehhhh, nama adik ni dapat 2 cek la..laaa, cek pe lagi kak oiiii???
belek nyer belek nyer teliti nyer periksa....cek masa aku keje banci ari tu x abis amik..hahahaha..nampak dah mainan die (maybe time tu tgh kaya)..hahahahaha....walaupon nilai die x seberapa..tp aku bersyukur...

terima kasih ya ALLAH untuk rezeki mu...terima kasih...syukur alhamdulilah....

ni tuk duit raya..alhamdulilah
rezeki ALLAH di bulan ramadan


ni tuk duit baki banci ari tu..
alhamdulilah :-)

ni plak cerita hari ini...rezeki alhamdulilah :-)
disebabkan bos cuti seminggu awal..so, ini  makan nyer :-)


terima kasih bos..walaupon cuti raya dapat sehari jer..hehehe...
terima kasih...

alhamdulilah..rezeki ALLAH bg tuk aku...
niat nyer udah dipasang..mahu bayar zakat sendiri..insyaALLAH :-)

ok la, ckup kut aku nyer entry....aku hepy sngat :-)
k daaaa....

Tuesday, 15 July 2014

~kOsOng~

assalamualaikum uolsss...
salam ramadan :-)
puasa ke idak nie???
ok aku nak habaq mai yg aku skarang ngah LATIHAN INDUSTRI..hehehe
x lama pon (yehaaaaa!!!!)
start 30 JUN hingga 23 OGOS..aku LI masih lg dlm PERAK...
I LOVE PERAK...hehehehe...
so far aku berulang ke tempat keje nie...naik pe??
naik kete kkak aku (peminjam tegar!!!!)...memula engat nak stay umah sewa, tp bonda tercinta suh               " berulang" cbb bulan puasa...aku kan anak mithali so "I FOLLOW"...hehehehe....tp tu la bila dah abis sem ni..kewangan pon "elek"..hahaha...x pe, bende bleh "bincang"...

feeling nak praktikal???
no feeling..maybe sebab aku dah de pengalaman praktikal masa diploma dulu, pas tu dah de pengalaman keje..jadi aku rasa mcm "biasa-biasa" jer..hehehehe....
ok tu la citer LI aku..hehehehe...
tp i learn a lot here..and i like it :-)

copss nape tajuk entri aku kosong erk..ntah la, aku lupa dh..hehehehe...
ok la, saja je nak bgtaw aku ngah LI...
kepada uolss, selamat menjalani ibadah puasa walaupon dh lebih 2 minggu kita puasa..yehaaaa, alhamdulilah...

p/s: jom merajinkan diri men"survey" baju raya..bajet duit berkepuk-kepuk kan..hahaha
thema baju raya?? x de tema..janji bleh pakai dan selesa...

pada sesiapa yg nak belanja baju raya tuk aku, dipersilakan erk..heheehehe...k tatatata





Tuesday, 1 July 2014

~kan ku ukir nama mu~

assalamualaikum uolsss....
salam ramadan al mubarak...
pose jgn x pose..
sapa x pose penuh x leh raya
(kenangan masa kecik2)..hehehehe...

ok, aku dh bgtaw nak update pasal 13,14 dan 15 jun kan..
here we go...


hihihi


masih mampu tersenyum lebar walaupon kaki lenguh naik tangga yang masih banyak utk didaki

team yang "havoc" ngan "sengal"



pagi yg indah dgn muka yg x mandi..hahahaha


ber"selfie" sat...wat motivasi diri supaya kekal bersemangat utk sampai ke puncak..


time bergambar semua "sihat"..ble time rehat dah abis..semua wat muka "poyo"..hahaha


ada hikmah mengapa mereka memakai "spek mata hitam"..sebab kami bleh pinjam nak wat cermin betulkan tudung tiap kali nak bergambar..
nampak x permainan nyer kat situ??


starting point..
tangga azimat yg menyebabkan lutut aku berjaya mengeluarkan bunyi...

p/s: sampai satu tahap, aku dah merangkak nak panjat tangga tu..hehehehe
kesian..sian..sian...hehehehe

apa yg aku dapat sepanjang aktiviti ini..amboiii dan macam refleksi plak :-)
first, aku bersyukur dapat lihat kekuasaan dan keindahan ciptaan ALLAH...alhamdulilah :-)
cantik pokok2 dan akar2 yang menjalar sambil melihat daun2 berguguran...awesome!!!!
then, teamwork...sangat2 supporting and "sendu + sengal"..hahahaha...kawan2 memang banyak membantu..alhamdulilah..
kalau nampak aku mcm x bersemangat, ade je idea nak wat aku kembali "tiptop" utk teruskan perjalanan..
paling syiokkkk, dapat makan roti prata ngan magi kari..kami import "mastercheff"...hahahaha..memasak kat atas..kat situ aku tengok masing2 tlong each other...mkn share ngan semua wlaupon " nikmat" tu sikit jer..alhamdulilah, cukup tuk semua org..

selepas 1 jam perjalanan
aku : abg dah bleh nyanyi ke " kan ku ukir nama mu diawan gunung jerai?"
abg lockman: lom lagi dik..bleh nyanyi smpai " kan ku ukir" jer..

selepas 1.30 jam perjalanan
aku : bleh nyanyi smpai mana ni abg?
abg lockman: bleh tambah "nama mu" dah..

selepas 2 jam
aku: abg, smpai mana dah nie..x sabar2 nak nyanyi ni..
abg lockman:  lom lagi, ckit lagi..

selepas 3 jam perjalanan
abg: lama lagi ke abg, x sabar dah ni nak nyanyi kuat2..excited!!!
abg lockman:  sabarrrrr, tinggal "jerai" je lagi..hahahaha

selepas 4 jam perjalanan
aku: abg :-)
abg lockman: iye la..iye la, nyanyi cepat kuat2..kita dah sampai dah...
aku: alhamdulilah...tp aku x nyanyi pon..saje maen2 :-)

terima kasih ALLAH sebab beri hamba Mu ini peluang dan ruang untuk melakukan aktiviti hiking ni..terima kasih juga kepadan team " OUTBOUND ADVENTURE CREW" yang hiking bersama aku..
insyaALLAH, next trip bulan 9 di terengganu..klau x de aral melintang..aku follow..hehehehe...

baru2 ni pon de "projek" tp aku x dapat join..hahaha..x pe, maybe next time...
cheer up girls, kini aku lega dan bebas...terima kasih gunung jerai kerana sudi dengar rintihan hati aku...terima kasih..hehehehe

bye, take care..salam ramadan al mubarak..


terimalah "pic" ni sbgai hadiah cbb sudi baca entry aku..daaaa


Tuesday, 27 May 2014

~sELamAt hAri Lahir~

Assalamualaikum w.b.t

syukur ke Ilahi, aku masih lagi diberi peluang untuk menghirup udaranya..
masih lagi diberi ruang untuk bertaubat dan memperbaiki diri...

selamat hari lahir untuk aku yang ke 24 :-)
wahhhh dah 24 erk aku ni..mcm x caya jer laa..hahahaha...
ase cam sweet 18 jer..kihkihkih (ngarut jer...)

alhamdulilah, dah 24 tahun aku hidup..dah banyak dosa yang aku buat (huhuhu)
nampak x kejahilan aku kat sini :-(
aku masih mencari jalan untuk memperbaiki diri aku yang banyak khilaf ni..doakan hati aku ini tetap beristiqamah..amin :-)
moga diberi kekuatan fizikal dan mental tuk aku hadapi semua ini...amin :-)

come, aku citer pasal besday aku..hihihi (xcited nyah!!!!)
besday aku jatuh hari sabtu (24 mei)...
hari rabu aku dah dapat first wish...
time kasih "kak sue"..walaupon blom lg tarikh nyer..

hari khamis kul 3 pagi, housemate aku masuk bilik nyanyi lagu besday..time tu aku ngah tdow..aku x layan pon (sambil tarik selimut)..dlm otak aku yang mamai + bengong ni pon ckp..
" asal la wahida ni memekak x tentu kira"...aku terus smbung tdow...

" u sori, i memang penat sngat smpai x layan u..sian u nyanyi sorang2"..trully sori dear :-(
diorang kasi aku..taraaaaaa



aku dapat frame gambar ngan mug :-)
aku de bgtaw kat roomate aku tu aku nak mug..x sangka die belikan mug

p/s: harga tu tolak tepi erk...

frame gambar tu mybe sebab housemate aku tu dah nak g praktikal..so, pas ni meme x jumpa la..die balik U, ktorg plak g praktikal..jgn risau, aku akan penuh kan frame ni ngan gambar2 ohsemmm kita..hehehehe...
terima kasih kat wahida ngan aqilah atas hadiah dan doa kalian..hanya ALLAH yang dapat membalasnya..

friendship until jannah




so hari jumaat pagi dlm kul 1 pagi aku dapat " besday song" dari seorang ENCIK ni...opssss, jgn salah sangka erk...actually ENCIK ni kawan wahida..diorang slalu sangat what's up...then wahida ckp besday aku..terus die nyanyi lagu besday...terima kasih ENCIK untuk song dan doa tu..thanks gak untuk lagu-lagu lain yang encik nyanyi kan untuk saya...insyaALLAH suatu hari nanti de rezeki kita jumpa, hangout sama2..karoke sampai lebam erk..hohohoho....

hadiah hari lahir yang aku "cari sendiri"..hahahaha....
layan la gambar :-)
aipsss, dimana aku ini???

guard yang tekun merakam :-)
alhamdulilah, hebat ciptaan ALLAH tu tiada sapa yg dapat tandingi


sibuk menangkap gambar...hehehehe
dimanakah aku???

ALLAHUAKBAR..tanda kebesaran NYA...
aipsss, sibuk je kepala sapa nie...hehehehe

isteri mithali wat breakfast tuk incik somi..
aku?? tggu masa nak mkn jer..kihkihkih
get ready nak turun dah..
aku dikelilingi oleh mereka yg sngat sporting dan friendly
THANK GOD
girl generation

slow-slow erk takot jatuh....

so, aku dimana tu???
aku "menghadirkan" diri aku kat bukit broga...first time aku nak panjat nie...hehehehe
aku sangat excited walaupon sebenaqnya aku masih lagi dikategorikan sebagai "tidak sihat" selepas balik dari final outing rafting kat gopeng...
p/s: pengalaman pahit smpai masuk hospital dibuatnya..hahahaha, but don't worry..aku penat je tu...

kami start naik kul 1.30 pagi...masa tu aku dah heppy besday laaa..hihihihi
aku naik sebab nak tengok HUJAN METEOR...mungkin aku xcited sangat smpai x rasa pon penat nyer...hehehehe
tp nak sampai puncak tu 5 kali gak berenti cbb ada akak tu rasa x sihat..pening + nak muntah...
maybe sebab faktor gelap kot..iye la hanya berpandukan cahaya lampu torchligh jer...memang mencabar taw..tp aku suka..
sampai je kat atas, baru aku rasa cam LUTUT nak tercabut...lenguh bohhhh!!!!!
kami pon bentang flysheet tuk duduk dan sleep..hahahaha
sejuk pun mula la terasa, sweater aku x lut sejuk btol laa..nasib baik la incik somi akk tu sudi pinjamkan selimut..hahahaha...
siap de mkn2 lg..abang tu ckp die bawak "tauhu sumbat"..sekali tgk.."tauhu jer"..die ckp "sumbat" tertinggal kat umah..hahahaha..lawak giler ktorg smpai x engat dunia...mcm2 ada..roti, nasi goreng..paling syiokkk de "sushi aeon" lagi..hahahaha....
lepak nyer lepak kami pon nampak ANAK BULAN SABIT TUA (agensi angkasa negara)...
ya ALLAH cantik sangat smpai x terdiam aku dibuatnya...pas tu ktorg pon sambung mkn2 sambil ngumpat2...
then mata aku pon mcm dah x bleh nak tahan tuk zzzzzzzz.....hihihihi....
sempat la aku tgk meteor lalu..tp biasa je la x brape santek sangat...tp cepat sangat..bila kelip je mata tgk dah hilang....
last2 aku pon ter zzzzzzzzzz....
bangun2 tdow tgk dah nak siang, solat subuh dlu...
pastu incik somi akk tu pon tnjuk pic meteor lalu...
masa tu aku rasa RUGI,RUGI dan RUGI yang teramat sangat!!!!!...
sangat cantek..superrr doooperrr loooperrr cantik....ya ALLAH, aku rasa mcm nak rewind je masa kalau boleh!!!!
tp x pe la, at least aku sempat gak la tgk METEOR tu lalu walaupon biasa2 jer....
then, tgk matahari terbit..pastu ready tuk turun bawah...

turun??? memang menguji iman..sampai je kat bawah..tetiba aku dengar lutut aku kuarkan bunyi...
ayoyoyo minachi mcm mana nie...hahahaha....
sakit bohhh lutut aku...
g breakfast pas tu balik tg malim naik KTM..sampai tg malim aku naik bilik tukaq beg pas tu rempit vrooomm vrooommm balik kg halaman yang tercinta...hahahaha

so far sampai hari ini..inilah hadiah besday yang aku rasa lain dari yang lain...
Alhamdulilah aku puas hati dengan semua ini...terima kasih ALLAH...

p/s: next destination 13,14 dan 15 JUN 2014 (area kedah)
just wait and see...so, aku kne start cari fitness ni..hehehehehe


opsss, aku ada belikan hadiah hari lahir untuk diri aku sendiri...
dah lama aku nak..taraaaaaaa



ok laa...uolsss, take care:-)
keep calm and stay fokus on final exam..kihkihkih





Sunday, 25 May 2014

~bAby~

assalamualaikum w.b.t :-)
final exam semakin menunjukkan muka nyer yg x brape nak chomey tu..
dan aku, semakin aktif ber FB vs BERLAGHA..kau ada??
hahahaha
ok, entri aku kali ni nak cerita pasal BABY...
ehhh asal nak citer pasal baby ni walhal x kawen lg nie..oh my guccccciiiiii :-)

alkisahnya pun bermula..acececeh..
aku balik kg tercinta naik moto vs rempit vrooommmm vroommmm...
(mamat askar siap lambai2 atas lori..hehehehe)
then aku balik ke tanjung malim tersayang dgn tumpang kawan...
opsss, die dah kawen erk..die ajak balik skali..klau ikot aku nak rempit je..
susah nak gerak klau x de moto ni..patah kaki...tp aku layan jer, sbb ujung minggu ni aku balik tumpang kkak aku @ mak ngah balik kg sempena cuti skolah..hehehehe

let call my kawan tu as " M"...
die start kawen masa sem 4..kiranya dah nak dekat 2 tahun die berumah tangga...
mcm mana die kawen tu biarlah rahsia..tp aku bangga sebab die sanggup bekorban untuk keluarga dan kakak die..aku sebenaq nya pon terkejut sbb die sudi share ' feeling' die kat aku..ohhh my englishhh :-)

memula M kawen, die memang de amik suntikan..suntikan untuk pe tu aku "konfius" sat..sebab die pon x prepare utk hadapi semua nie...die x taw cara nak selesaikan semua nie..kalau "itu" terjadi mcm mana ngan studi die...die ada cita2 yang perlu dicapai dahulu..tapi sekarang M dah de kat sem 8...dan die pon dah stop amik suntikan dan ubat...
alhamdulilah, hati die pon dah merindui tangisan seorang anak :-)
tp mcm yang die ckp..tak ada rezeki lg..dan dia sangat "terasa" bila kawan2 yang baru kawen dah de "isi"..die sangat sensitif vs sedih...bkn die tak nak, tp ALLAH x bagi rezeki lagi...

aku:
aku syukur sangat sbb ALLAH bg perasaan rindukan tangisan baby kat die...bila M citer tu aku plak seolah2 taching (sob,sob,sob) dibuatnya..hahahaha..aku percaya semua wanita yang bergelar isteri ingin menghapdate kan status mereka sebagai seorang "IBU"..semua mahukan itu..aku???
nak..nak..nak..tp bukan sekarang laa..kawen pon idak lagi..hehehehe
kkak aku @ mak uda pon rezeki lambat..pas 2 tahun kawen baru ada rezeki..usaha dan tawakal tu je doanya..jangan terdesak sangat..sbb kekadang klau kita terdesak vs nak sesangat ni slalu nyer x dapat..hahahaha

dear M :
ALLAH tu mungkin taw ko x ready lg kot nak jadi ibu..x pe, kkak ngan adik kan de..buat pengubat kerinduaan...teruskan berusaha, berdoa..pastu baru tawakal erk..jangan sensitif sangat..keep calm...
insyaALLAH, rezeki ALLAH tu pasti..fokus pada studi tu..cepat2 abiskan thesis pastu g honeymoon erk..hahaha (opssss, over sudah..hihihi )

kepada isteri-isteri diluar sana yang mendambakan gelaran "ibu, mak, mama, umi and bla,bla,bla"..
insyaALLAH, rezeki tu ada..bezanya cepat dan lambat..keep calm :-)
doa banyak2...usaha tangga kejayaan..mcm2 jalan de..tradisional vs modern...tp pastikan semua semuanya adalah selamat dan terkawal dan dibuktikan @ diluluskan oleh mereka yang pakar :-)

aku doakan semua orang peluang untuk menjadi seorang ibu..amin :-)

p/s: ehhh tetiba mood nak kawen plak..aiseymennnnn :-)


 comey kan..hihihi..ase cam nak picit2 je hidung tu..kihkihkih :-)

tahniah kepada sahabat aku
PUAN NURHAYATI BT SAIDIN sebab selamat melahirkan baby gegurls..
jeles nyah taw..ko dah sepasang dah anak..aku ni???
anak tekak jer ada..tp x pe..alhamdulilah...
best nyer anak sama tarikh lahir ngan mak..
selamat hari lahir puan hayati + baby gegurl
aku masih menanti nama baby gegurl tu..harap2 de la iras2 nama aku..kihkihkih..berangan lebih...

ok daaa....
nnt aku naik entri "hadiah hari lahir aku"..
ohsemmm sangat...
k tataaaa

Wednesday, 7 May 2014

~bukan senang~

assalamualaikum...
apa khabarin kamu yg sedang membaca nukilan aku nie...harap sihat dan sentiasa sihat :-)
aku?? chat alhamdulilah..tp ada ulser kat dlm mulut aku..pedih boh :-(
x selera nak mkn..
(ngecek lebih, padahal siap mkn x engat dunia!!!
sem ni aku masih lg ke sekolah..sekolah dan aku??? insyaALLAH suatu hari nnt kami akan jadi sahabat karib..amin :-)
aku dan kawan2 seperjuangan ke SK TG MALIM untuk sesi mengajar..aku ok jer, sbb aku dah biasa ngan dak2 sekolah ni...(nmpk x ayat blagak)..hehehehe...

tp biasa la, bukan semua pengalaman itu sama..kami telah diberikan tugasan untuk mengajar PJ..megikut perancangan, hanya 1 kelas shja..but last minutes lect suh ajaq lagi 1 kelas...
but we are very xcited to do it...love it :-)

kami dipecahkan kepada 5 kumpulan @ aktiviti...
group aku buat LOMPAT JAUH..hahaha..x pe, aku dlu pon atlet lompat jauh..pengalaman lepas boleh dikaitkan dengan pengajaran kini..amboiii mak jemah ayat nak power :-)

kelas pertama yang diajar adalah kelas hadapan..kiranya pelajar yg pandai + bijak...alhamdulilah, pelajar boleh mendengar arahan dengan baik..sesi p&p pon berjalan lancar...semua have fun dan dapat melakukan aktiviti dengan baik..moga ilmu yg disampaikan sedikit sebanyak membantu mereka..amin :-)

kelas kedua..yuhuuuuu..kelas kedua....
kelas ini dtg nya dari kelas belakang..x silap aku kelas paling belakang..darjah 5 gak...
apa??? kelas belakang..masyaALLAH, dugaan dan cabaran bermulanya disini...
ketika ini kami semua diuji dengan kesabaran...aduh!!!! kesabaran dimanakah kalian smua...plezzz
semua dah berpeluh-peluh..but alhamdulilah, ktorg bleh handle tp masih BANYAK dan BANYAK yg perlu dipelajari dan diperbaiki....

tiba sesi untuk aku mengajar...hahahaha..tetiba lect ni bleh plak observe kat tempat aku..shuhhhhhh, pi la kat group org lain...aku ajar seperti mana yg biasa aku lakukan..biasa ker???hehehehe...
alhamdulilah, aku dapat mengajar ngan baik...tp yg x bleh tahan aku telah dipuji oleh lect..
kembang kempis hidung mak jemah kau..nasib baik seluar x koyak jer...hohohoo...

alhamdulilah..alhamdulilah...pas pengalaman mengajaq ni..makin membuak - buak hati mahu menjadi seorang pendidik..insyaALLAH..

YA ALLAH, PERMUDAHKAN URUSAN HAMBAMU INI MENJADI SEORANG PENDIDIK..amin :-)

so, sekarang aku tengah memantapkan ilmu konten aku..aku nak jd seorang pendidik yang multiknowledge..aku x nak jadi pendidik yang tahu maen netball jer..aku nak jadi bila sebut sukan apa pun, aku taw how to play or train and their rules...skrang aku ngah study pasal basketball...
ohhhh MICHEAL JORDAN, dia memang fantastic and ohhhsemmmm...

alhamdulilah, pasukan netball sekolah kkak aku @ alang jadi Johan peringkat zon dan daerah..
now, depa ngah prepared tuk  maen peringkat negeri...memang la bkn aku yg melatih, tp sedikit sebanyak aku membantu kkak aku...adalah satu kepuasan bagi aku bila kkak dan cikgu skolah kkak aku ucap terima kasih sbb tlong mengajar dan berkongsi taktikal untuk bermain..


ok la, sila abaikan pe yg aku merepek2 ni..hahahaha....
uolsss take care dan jgn lupa minum air masak bnyk2 taw..cuaca x menentu skrang nie..tatattatata

aku akan ke MSN kat bahagian psikologi untuk menimba ilmu gi mana mahu melatih psikologi kita agar kekal di tahap optimum @ baik..x sabar nyah taw!!!
k tatatatatata...

~MogA iaNya mEnjAdi kEnyatAan~

assalamualaikum...
sejak akhir-akhir ni rajin plak aku mencontengkan arang kat blog nie...slalu nyer kekangan masa tu ada saje...(ayat lebih)...
alhamdulilah, aku chat..cuma kekadang badan ni nak bermanja-manja..kejap panas, kejap sejuk..kejap aku wat x taw..kejap aku rajin mkn ubat, kejap aku sapu minyak cap kapak..kejap aku pejam je mata nie...aduhhhh, berapa bnyk KEJAP la oiiiii....

org kata doa-doa org tua ni dimakbulkan..aikkk, abis doa aku x dimakbulkan ker??
(berangan sat muda lg!!!)..ok sila abaikan statement tu...

ok, aku ada seorang lect ni..nama glamor DR SAN..nama manja PAPA SAN..nampak x kegedikkan aku tu???
x silap aku (mengikut pengiraan la) dia selalu tanya aku...

" awak penah jadi cikgu ke sebelum ni bibi?"...dan jawapan aku masih lagi sama
 " x penah lg la DR, tp saya suka mengajar"...hihihihi...

memula dia tanya kat aku..masa kami g sekolah SK TG MALIM..ada makroteaching :-)
pas tu dia ulang lagi masa ari selasa, time kuliah..
group aku wat presentation...time group aku nak present...
lagi skali dalam kelas dia bertanya soalan yang sama..malu aku dibuatnya..
PAPA SAN, jgn tnye di tempat umum, saya malu...tapi kali ini dia UP ckit..
"i think u are born to be a teacher"..aku just bleh BIG SMILE :-)
x kan nak riak x tentu kira kan...tp dalam hati dah GOYANG INUL KUASA 18....

then lagi sekali td pas kelas DR, aku jumpa DR san..bincang asimen :-)
(nmpk x gaya nak wat sibuk mcm best student!!!!)
kali ni dia masih lg tnya soalan yang sama

" awak penah jadi cikgu ke sebelum ni bibi, saya rasa saya dah tanya awak banyak kali kan soalan ni?"

dalam hati aku " sedaq pon, engatkan faktor usia td..hahahaha"...
jawapan aku masih sama.." x penah Dr"...

"saya percaya awak boleh menjadi guru yang baik, awak ada chemistry..semangat dan aura untuk jadi seorang pendidik..pe cita-cita2 awak bibi"

" saya nak jadi seorang pensyarah Dr, insyaALLAH"

" good luck, u can do it, i can see it in you"

dear DR SAN...
terima kasih Dr tuk kata-kata yang bisa menaikkan semangat saya...maklum ler, dah ujung2 sem ni, semangat nak blajaq tu semakin menurun..moga doa dari DR tu dimakbulkan...terima kasih atas teguran dan perkongsian ilmu Dr..saya doakan Dr bahagia...insyaALLAH, saya akan berusaha sehabis daya untuk menjadi seorang pendidik agar dapat mendidik anak bangsa supaya terus maju kehadapan...terima kasih Dr :-)

aku percaya, kalau dah DITAKDIRKAN aku menjadi seorang pendidik...aku terima (alhamdulilah)
tp jika tidak ditakdirkan aku menjadi seorang pendidik..aku terima seadanya..
mungkin aku dilahirkan untuk mendidik gak, tp pada skop @ cara yang lain....

notakakiku:
aku percaya ada dikalangan kawan2 yang pandang serong vs mata kelip2 sambil mulut kumat kamit membaca mungkin jampi ataupun berzikir...tp as usually, i don't care..maybe this time masa aku "kenyang" ngan pujian..moga aku x terlena di makan pujian...amin :-)
next time masa aku plak kebulur ngan pujian, u want pujian, then work hard..show to them u deserved to get pujian...jgn ikut stail aku, aku wat keje semua last minute..hahahaha...

ok la uolsss, take care..nite :-)



Friday, 25 April 2014

~sila berfikir secara positif~

assalamualaikum w.b.t
sila tlong aku amik penyapu sawang sat..nak buang sawang2 yang dah penuh kat blog ni..hehehehe
nmpk dah kemalasan nyer di situ...

ok tajuk entri ialah SILA BERFIKIR SECARA POSITIF
apakah itu? ntahhhh aku pon x taw..hahahaha...
saje gatai2 tangan nak letak tajuk entri mcm tu..kihkihkih

sebenaq nya aku telah mengutarakan satu soalan kepada my group kat fb..aku mencari jawapan tp masih tidak membuatkan aku berpuas hati...im still looking + searching answer that can make me feel satisfied..
soalannya ialah :

salah satu pembentukan punggung @ buntut kita ini dipengaruhi oleh sukan yang kita ceburi..mohon pencerahan yang sahih..

feedback yg aku dapat:
ade yg mengatakan faktor pemakanan dan faktor jenis latihan yang dilakukan mempengaruhi pembentukan..
aku bgtaw adakah faktor baka..tp the answer is not sure...

others feedback:
perlukan isu ini dibincangkan disini...
aku jawab:
dh cari kat internet, tp mendapat jalan buntu..mgkin kawan2 ada jwpn yg sahih dan bleh membantu
other feedbak:
isu ini adalah sensitif..bukak group lain klau nak sembang pasal 18sx

aku terus mcm terkedu, pe yg cuba disampaikan disini???hahahaha..aku jem + blank...aku malas nak amik port sngat la..aku terus delete post tu..kang jadi bergaduh plak..x cukup lagi yg kes bergaduh yang x settle smpai hari ni..aduh mcm2 hal..
tp aku pon terfikir, x bleh ke depa berfikir secara positif dahulu..ni main nak hentam org je jew..awat nyer? buntut deme tu besor, lebor,tonggek sngat ke sampai nak touching x tentu kira..awat depa tak amik benda ni positif?? soalan kot..aku tanya ngan budi bahasa, ayat siap berlapik lagi tu...sebelum ni klau de yg post soklan yg berunsurkan akademik + sukan tp 18sx bleh plak jwb ngan baiknya..but then bila soklan aku kne getah plak..aduhhhhh...mcm2 hal...sila abaikan :-)

aku masih lg berada didalam mood yg terasa mcm nak marah..hahaha..berfikirlah secara positif dahulu sblum hampa maen komen x tentu kira...aku ni mencari jawapan..dah tu aku nak post kat group mne? mgkin aku leh tanya kat group pendidikan awal kanak-kanak kot..x pon kat group pendidikan math dan sains...mgkin diorg bleh bagi jawapan yang berunsurkan sukan di sini..sapa taw kan, dak PAKK ngan MATH bleh jwb soklan aku...huh!!!!

ok la sila abaikan aku ni..jom smbung fokus wat asimen yg bertimbun + berlambak2 ni..kihkihkih
take care uolsss baca luahan  hati aku ni..k daaaa




















Thursday, 27 March 2014

~bArA yg tersimpAn~




 mendengar nama mu bagai memikul beban
mendidihlah kemarahan yang terpendam
itu belum lagi kita berdepan
lebihlah elok jika dibiarkan
kemarahan ku reda sendiri
usah ditambah bara yang tersimpan

p/s: nmpk x permainan nya kat situ??


cuba bagitaw kat aku pe yg ilang kat senarai nama di atas..
ok amik 30 saat untuk cari...
1,2,3,4,5,6..........27,28,29,30..
time up...dapat x??? klau prihatin mesti dapat..klau x mesti x dapat kan..hahahaha

nama aku x de..hahahaha...nama aku x de...nama aku x de...
ni adalah senarai nama pelajar yang akan naik ke pentas untuk amik sijil first class degree...
sedih boh..hati aku sedih, terluka, terhiris!!!!!!
mungkin x de rezeki aku tok sem ni...ALLAH suh aku usaha lebih lagi..kne DOUBLE lg usaha....
tahniah kawan-kawan yang berjaya naik pentas..x pe la kali ni aku masih sijil aku kat pejabat je la..
alhamdulilah, aku masih lagi dean list..walaupon nyawa ikan dah pointer...
ada hikmah knapa ALLAH bagi aku semua ni...
supaya aku jangan mendabik dada..sombong serta lupa diri...




insyaALLAH, sem ni aku akan berusaha sehabis daya...
nape erk, org yang aku ajar bleh dapat naik pentas..kenapa?
aku ikhlas dan seikhlas hati mengajar dan berkongsi ilmu dengan dia..
siang malam membuat open room utk kawan2 dtg, share ilmu bersama...
mengajar dari A sehingga Z..
.kekadang aku tertanya kenapa ini semua terjadi..tp apa kan daya..ALLAH maha mengetahui...
mungkin ikhlas aku tu X SEIKHLAS yang di maksudkan..


terima kasih cbb sudi dgr rintihan hati ini...
walau dimana pon kome berada..
moga ALLAH sentiasa redha dengan kita..
bye....

Wednesday, 19 March 2014

~bila ia datang~


bila ia datang menghantui fikiran ni..aku x taw pe cara terbaik untuk menghalangnya dari terus merasuk fikiran dan menghantui aku...
kadang2 kala aku tewas..tewas dengan mainan perasaan..dan kadangkala aku kuat..kuat untuk melawan perasaan ni..dan adakala aku sengaja membiarkan diri aku dikuasai oleh perasaan ni..cbb mengimbau kenangan lama boleh membuatkan aku tersenyum dan terus terluka..sbb tanpa KELUKAAN, x kan ada KEBAHAGIAN..am i right?




totally agree..tp memori ni bukan boleh di padam mcm pemadam..aiyakkk, payah klau ckp hati dan perasaan ni..ni semua KARUT jer..hahahaha..
ok chow!!!!!

Kau kan temui bahagia
Walaupun aku tidak bersama
Jangan kau gusar
Aku akan selalu ada
Dari jauh engkau masih ku cinta
Dari jauh aku masih mencinta


~privasi~

assalamualaikum w.b.t
alhamdulilah tanah di TG MALIM ni dilimpahi hujan..
alhamdulilah..alhamdulilah..alhamdulilah...
skrang ni pokok kian mengeluarkan daun2 dan bunga2 yg santekkk....
baru kini aku sedaq akan kecantikan daun..kejam giler aku :-(
baru aku taw sebenaq nya bau busuk dari rumput itu adalah satu wangian yg tiada nilainya...alhamdulilah...

aku taw skrang sibuk pasal kehilangan pesawat MH370..aku???
masih lagi menanti dan akan terus sentiasa menanti kepulangan penumpang pesawat dengan selamat..
wlaupon bnyk teori2 or pandangan org2 luar atau dalam..i don't care...aku hanya nak penumpang itu pulang...dear ALLAH, please let them come back safely...moga doa kami diperkenankan oleh MU..amin..amin..amin


back to the topic..PRIVASI
aku x faham dan masih lagi cuba untuk memahami masih adakah privasi bagi diri ku..
acececehhhh ayat pe nie..mcm x kene jer..sila abaikan!!!!
dulu masa aku kecik2..aku x amik port pon pasal privasi aku...
tp bila dah besaq ni aku rasa kome dan aku pun taw mana privasi dan bukan privasi kan...

persoalan: adakah SMS didalam telefon tu dianggap privasi or x??

jawapan: so far smpai ari ni aku x taw tu privasi atau tak..cbb ada kawan2 aku klau ckp nak tgk msg, ada yg respon "x bleh"..ade yg bg reaksi, " ok"..

pendapat aku, adalah satu perlakuan yg TIDAK SOPAN dan TIDAK BERMORAL apabila kita membaca msg org lain TANPA KEBENARAN!!!!
ada faham ka TANPA KEBENARAN!!!!..ni yg buat aku agak hangin!!!!
come on guys, kita dah matang (matang ker..hehehe)..x kan bende simple mcm tu pon nak kne ajaq??
tu nama nyer kuang ajaq....

actually (amboiii org putih plak...hohoho)...mmg la tepon aku universal + flexible..semua org bleh bukak sesuka ati (gegurls je la )..tp sila hormati dan jaga privasi aku (ehhh tetiba aku taw privasi tu ape)....

konklusi, next time aku kne lebih berhati-hati lg..x pe la abaikan :-)
aku x marah pon, just hangin sekejap je la..mcm2 kan ragam manusia nie...

malas nak layan, ok bye uolsssss
take care..

sila abaikan kami yg poyo!!!!

please come back dear

~!@#$%^&*()_+












Wednesday, 26 February 2014

~suka hati la~


assalamualaikum w.b.t :-)
marilah kita bersuka2 serta bersenang2 kan diri walaupon mcm2 benda ade kat otak ni..
acececehhhh...
hehehehe...
dear uolss, i dah beli no digi :-)
sebenaq nya aku saja je pon beli..senang nak contact kkak aku berdua tu (mak yang vs makchik)
punyer la mahal cbb deme ni digi..cisss!!!!!
skrang ni tggal mak ngah je yg gne CELCOM..
sbnaq nya x kisah pon depa gne line pe pon..who cares? klau nak call tu, call je laa...x kan la kredit pon nak berkira kan ngan adik beradik...ayat sedapkan hati...
tp klau ngan kawan2 harus + wajib ler berkira..hihihi...



sapa nak no fon aku?? sila sengih lebor dlu2..hahahaha...
no fon ni pon aku x sebar pon kat kwn2..tuk personal laa kira nyer..poyossss....





sarapan pagi dikala aku dihambat kelewatan ke kelas..sedap gak :-)
psssss, sambil wat asimen or update blog pon bleh mkn..hehehehe...





special gift from my beloved friend :-)
kawan aku g nyongket @ jln2 ke terengganu...
aku dengan muka penuh x taw malu + shy2 cat pon order la buah tangan...
dgn harapan yg agak tinggi, akan dpt buah tangan yg mahal dan vogue...
finally i got this superrr dooperrr cuteeeee just like me :-)
thanks you dear, next time u jln jgn lupa buah tgn tuk i lagi taw..hehehehe...


 tu je entry aku tuk kali ni..aku borink cbb aku bru pas abis wat homework BI..hahahaha...
k daaaa :-)


~SENYUM TANDA KEKUATAN DIRI~

Tuesday, 25 February 2014

~rEzEki~


Assalamualaikum w.b.t

campuq ari ni dah 10 hari aku balik hostel....bru 10 hari tp ase mcm dah 4 bulan..
alhamdulilah rezeki aku sem ni ade..syukur padamu ya ALLAH...
ok let check aku nyer timetable..hohohoho...
disebabkan aku dah abiskan subjek kokorikulum..thats mean, aku dah x de kelas pada hari sabtu..
oooo balik kg..ooooo balik kg..ooooo balik kg...hari riang :-)
so, sem ni aku amik subject :



PENGAJARAN,TEKNOLOGI DAN PENAKSIRAN 1
REHABILITASI SAINTIFIK DALAM KECEDERAAN SUKAN
PSIKOLOGI KEJURULATIHAN
PENGUJIAN, PENGUKURAN DAN PENILAIAN SAINS SUKAN DAN PENDIDIKAN JASMANI
BAHASA MANDARIN KOMUNIKASI I
 ENGLISH LANGUAGE 4

ye haaa, semua ni membawa kepada 19 jam kredit..i will survive ooooo :-)
nmpk x bahasa mandarin tu???haaaa jgn x caya....
kenapa aku pilih mandarin??? kenapa aku x pilih jepun, sepanyol, perancis or arab or benda lain..kenapa?kenapa?kenapa?
bg aku sebab mandarin sekarang dah jadi satu bahasa yg sama taraf ngan BI...lg pon kat malaysia ni pengunaan bahasa mandarin tu dah meluas...hehehehe
tapi aku baru tahap 1..hanya belajar basic saje...but don't wory..klau dah taw asas, nnt aku boleh la blajaq sendiri..hehehehe...
ok abaikan pasal bahasa mandarin aku tu...
opssss ni PENGAJARAN,TEKNOLOGI & PENAKSIRAN 1 tu membawa 6 jam kredit..walaweiiiii, mangko dibuat nyer..hehehehe

berbalik pada tajuk entri aku kan..REZEKI :-)
alhamdulilah, rezeki ALLAH bg kat aku...
sem ni aku dapat jadi instruktor olahraga :-)
kelas aku hari rabu kul 5-7...
tp yg paling syok kelas aku de international student...hohohoho....
pening pale aku dibuatnyer...jgn risau, aku kan hebat BI nyer..kihkihkih (ayat sedapkan hati)
nmpk x aku ngah amik ENGLISH LANGUAGE 4 sem ni..kira nyer jadi ler :-)
sebenaq nya aku ada mintak nak jadi instruktor netball..tp x de rezeki, lecturer tu x panggil aku pon...so, anggap je x de rezeki kan :-)
ni jadi instruktor olahraga pon secara kebetulan..aku call lecturer tu tanya pasal kekosongan instruktor, then die cakap suh jumpa kat padang ptg tu gak kul 5-7...
nasib baik aku x de kelas time tu..so , aku accept je la...
pasal payment, aku x taw mcm mana...borang pon aku baru isi...hahahaha...aku taw,x banyak pon gaji die..tp aku bersyukur..yg penting pengalaman..nnt dalam resume, bleh la aku tulis nak tunjukkan gah ckit dlm resume..hahahahaha....
insyaALLAH cuti sem 3 bulan ni aku akan ke LATIHAN INDUSTRI selama 2 bulan..aku masih lagi mencari2 tempat yg aku nak mohon....ramai yg ajak pi MSN...tp aku mcm x mau jer :-)
nnt la aku pikir kan..taklimat pon x g la..dah pikir mcm2 :-)
tp klau praktikum mengajaq tu..aku ase nak g PERAK SPORT SCHOOL...tu lagi lama nyer citer..taun depan nyer citer..hehehehe...ok sila abaikan :-)
jadi kat cni, duit gaji aku tu bleh la support mkn minum pakai aku masa aku nak g LI nnt..for sure meme PTPTN aku dah tinggal nyawa2 ikan dah dlm akaun..silap ari bulan tinggal 10 engget jer..kihkihkih...


p/s: aku taw ade dikalangan kawan2 yg pandang senget kat aku ble aku dapat jd instruktor ni..tp aku wat x taw jer..klau hampa berusaha, hampa dapat na..klau hampa x usaha mcm mana rezeki tu nak dtg :-)
mulut org, depa bleh ckp mcm2..so ignore je..mcm mulut aku gak..ckp mcm2 :-)

ok laa, baru 2 minggu, asimen dah berlambak2 :-(
no life..konon nyer laa...
take care uolss..me to also :-)
bnykkan minum ayaq, cuaca panas la ni...
bye....

















Tuesday, 18 February 2014

~ housemAte vs roomAte~



Assalamualaikum w.b.t
sejak akhir2 ni rajin plak aku hapdate bagai kan..hahahaha...
biasa bajet mcm x de asimen..tp nyah, kau taw ari first day dapat asimen...kau ada???
hebat btol pensyarah upsi ini...
semester ni aku masih lagi dapat menginap di kolej kediaman di upsi ni..
KOLEJ AMINUDDIN BAKI always in my heart...poyosssss...
tp sem ni aku dapat dok aras 2..walaweiiiiiii, tercabut lutut nak panjat tangga tu..hehehehe....
tp x pe la, amik exercise kata nyer....
housemate paling terbaik....4 melayu dan 2 berbangsa lain + agama lain...
memula tu aku memang bengang la ngan pengurusan...
aku siap naik pejabat tuk settle benda ni...
tp no solution...
that girls, x nak pindah kuar dr umah..they comfartable dok ngan melayu compare dok ngan bangsa diorg sendiri..what the tuttttttttt.....
kami yg x selesa...ini bukan isu politik ke or bangsa or whatsoever....memula kami de problem ngan isu keagamaan..alhamdulilah, settle :-)
ntah la aku pun pening...nasib baik kami ber4..so, memang kami konker laa..hehehe
that girls pon jenis dok dlm bilik (no life!!!!)
jenis yg pembersih (smpai ke hari ni laa..hehehehe)
nice and smile...
so far smpai hari ni ok...
aku kasi 2.5/3 bintang...hehehehehe.....
ok settle pasal housemate...here we go, my roomate :-)
sejuk mata memandang...hehehehe
tudung nyer labuh...lemah lembut, agak chubby :-)
klau melawak ngan aku, bleh pecah pintu bilik ktorg ni..hohohohoho...
baik budak nyer (smpai hari ni laa, esok aku x taw la)
pas solat, ngaji...solat awai wktu...ehemmm,ehem,ehem...
mcm terasa jer kat lubuk hati aku ni..hukhukhuk....
so far, kami serumah ok..hidup dalam keadaan aman damai....
masih mampu ketawa, bersembang dan berkongsi cerita bersama :-)
i love them as my friend, family and my heart..
moga dipermudahkan urusan kami dalam menuntut ilmu pengetahuan...

p/s:
 roomate aku datang dari UTARA..aikkkk :-)
umoq 22 taun..amik kos keusahawanan....
jgn x caya, die de abg umoq sebaya aku...cikgu kat utara gak...
hahahaha..nmpk x jodoh mcm dah dekat jer...
ohhh adik ipaq :-) just joking....
opssss aku panggil die FARAH jer...
die panggil aku akak..ohhh noooo, nmpk cam dah tua plak....
k daaaaa




Monday, 17 February 2014

~terusik dihati~

assalamualaikum...
luka dihati kembali berdarah kembali..ambik kau nyah!!!!
aku stress ngan SITI MAISHARAH BT ROMLI (anak romli)...
die telah pon memperkenalkan aku ngan "benda" ni....
dan aku mula mengimbau kenangan lama yg telah lama aku simpan + kunci di sudut hati aku yg penuh dengan kehitaman ini..


BETAPA SAKITNYA APA YANG KU RASA
TUHAN KUATKANLAH HATIKU YANG TERLUKA
SEMOGA KAU BISA TUK MELUPAKANNYA
KARENA KU MASIH MENCINTAINYA

KINI KAU BUKAN MILIK KU
DAN BERAKHIR SUDAH CINTAKU
BIARKAN SAJA HATIKU BICARA
KU MASIH SAYANG PADAMU

AKU SELALU MENDOAKANMU
AGAR KAU BAHAGIA
BERSAMA DIRINYA SELAMANYA

past is past..over is over..hahahaha
keep calm and stay fokus on my target + our target???
ok dulu ye our target..now, its only my target..hehehehe...

aku percaya qada dan qadar...
x kira siapa pon "dia"..
larilah berjuta batu sekali pon..andai dah tertulis dia adalah jodoh aku..
suatu hari kami pasti akan bersatu...insyaALLAH
aku hanya mampu berdoa,berdoa dan terus berdoa...




Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu 
Agar kau bahagia 
Bersama dirinya selamanya

~ rEsuLt exAm~

assalamualaikum w.b.t

ok aku dah de mood nak hapdate...hahahaha
yg sebenaq aku malas nak update jer...
aku sihat alhamdulilah..
aku dah masuk semester baru..
here we go..SEMESTER 5
nmpk x senioriti nye kat situ..senior la sngat..caittttt!!!!!
tp aku nmpk mcm junior sem 1 je..chomel2 gitu....

back to topic...hehehe
result exam aku yg tersangat amat lah sangat OHSEM...fuhhhhh....
nmpk nyer sem ni aku nyer pointer jatuh terduduk...bkn takat terduduk dah..siap tergolek + terbaring lagi..hehehehe...
first of all..aku memang bersyukur sebab LULUS SEMUA...memula memang aku sebak
(ckit je lg nak meleleh ayor mata)..thanks to my sister...
walaupon PERIT,PEDIH,MENIKAM,MENCUCUK serta MENUSUK KALBU kata2 yg keluaq dr bibir + mulut nya..but it make me feel good and relieved..

alhamdulilah..alhamdulilah..alhamdulilah..
banyak mana usaha aku, tu la aku dapat...btol kan?
mgkin aku x cukup usaha lagi kot...so next sem, aku kne work 500 %...x leh 100 % dah..hehehehe
copsss tp klau 500% kang..aku masuk hospital bahagia tanjong rambutan plak..opssss :-)

azam tuk sem 5 nie (senior kot)
ntah laaa, mcm x de azam jer...nmpk x tanda2 awal gelap masa depan nyer kat situ???hehehehe


 IKHLASKAN HATI

ini yg aku perbaiki lagi dalam kehidupan ini..
iye la, mulut kekadang ckp kite ikhlas..tp hati??? sapa yg taw....
jujur aku rasa, sem lepas aku kurang dalam 'sikap or sifat' ni...
that y ALLAH sedaq kan aku melalui result yg cam gitu...
tanda DIA syg kat aku kan...alhamdulilah :-)

mana aku nak cari ikhlas nie???
aku definisi nyer pon aku x taw..hahahaha...
mgkin aku kena BFF ngan org yg bernama IKHLAS kot...mgkin la, sapa taw :-)
klau kome ade tips2 nak share, bgtaw la...

this sem, aku kena pastikan pointer aku naik..klau boleh naik mencacak + mendadak...hehehehe...
insyaALLAH aku akan berangan2 dulu, pas tu usaha tangga kejayaan... lastly tawakal..

YA ALLAH..
andai ku terlupa,alpa serta lalai dalam menuntut ilmu ini...
sedaqkan lah aku supaya sentiasa berada dilandasan yang benar serta diredhai....

YA RAHMAN
andai aku lupa,alpa serta lalai dalam menjalani kehidupan sebagai hambaMU..
sedaqkan dan ampunilah aku..
tetapkan iman dihatiku ini, moga kelak matiku dalam penuh keimanan...amin :-)

ok..take care uolsss....
k daaa









Friday, 3 January 2014

~ aku lambat nak faham~

assalamualaikum wbt
aku masih lg berada didalam mood final exam yg x brape nak final laa..hehehe
coming paper is BIOMECHANICS...aiyakkkkk, rasa mcm x de baca pa pe pon...hehehehe

(memang pon, aku asik tdow! tdow! dan tdow!)
ok x pe, abaikan smua ni..DUNIAWI je nie..kihkihkih..
p/s: subhanaALLAH, bwk mengucap...hehehehe


ok, aku jln2 kat fb aku tadi..aku jumpa satu post nie...jujur memang aku LAMBAT nak faham pe yg die try ckp..adakah sebab faktor penguasaan BAHASA MELAYU aku lemah..atau mungkin die yg terlampau advance nyah!!!
here we go...

Thnks cgt-II at kwn-II yunx wish beday aq . Epy cgt-II ariniyh . Thnks at mmber-II yunx bgi hdiah . N thnks jgak t0 my buddyz at fb niyh yunx ta lpe an aq . Thnks k0wunx sbb wish my beday . Thnks a l0t .

haaaaa,nmpk x kat situ..nampak x????
ok..ok...sbnaq nya bnde ni x de kne mengena pon ngan aku or sesapa..tp sbgai seorang yg ada "perasaan" nak jadi pendidik (aku ker tu???)
ni memang akan menyebabkan aku marah!!!!

short form @ singkatan tu memang la digalakkan bagi memudahkan urusan @ penyampaian maklumat...tp ni short form memang gila..super dooper trouble...giler wehhhh oiiiii..aku kne baca dekat 5 kali baru faham pe yg cuba disampaikan...nampak x ianya menyusahkan aku + org lain yg nak membaca...
 suggestion aku, die mungkin bleh taip mcm ni...heheheh

thanks sngat2 kt kwn2 yg wish besday aq. epy sngat2 ari nie. thanks kat member2 yg bg adiah n thanks gak pd budy at fb yg x lupa kat aq. thank korunk sbb wish my besday.thanks a lot

ok la abaikan semua ni..duniawi jer...tp aku kesian kat cikgu2 BM, penat diorg berhempas pulas ajaq tp mcm x berfungsi jer...tp x leh gak nak salahkan bebudak2ni, maklum ler perkembangan teknologi seiring dengan  perkembangan bahasa di era penuh dgn globalisasi ni kan..
think +...

ok la, dah mcm membebel plak ase nyer..kihkihkih.....

p/s: sapa yg antaq msg kat aku eja mcm nie..memang kne maki le jawab nyer...hehehehe

keep calm and stay focus on final exam