Monday, 30 January 2012

rEzEki ALLAH bg

assalamualaikum...

syukur x terhingga aku panjatkan kepada ALLAH..terima kasih ALLAH atas rezeki MU...
alhamdulilah, ALLAH makbulkan doa aku...
td aku check result sambung blaja kat salah satu universiti kat malaysia nie..
dah aku rasa cam bermimpi..aku salah sorang insan yg berjaya ditempatkan disana....TERIMA KASIH ya ALLAH...terima kasih :-)

akhir nya....aku bakal bergelar pelajar lagi :-)
p/s> syok ke status pelajar???? hehehehe...


 
maaf andai entry nie akan membuatkan sesiapa terasa..aku just nak luahkan pe yg aku rasa:
p/s> terima kasih kerana memahami...

 fared mat, dulu awak penah cakap kat org kan
"awak ni sesuai jadi lecturer, gaya dah ada"...



terima kasih mat tuk ucapan tu...
"insyaALLAH klau ada rezeki, org dah sebelah kaki menuju kearah ucapan awak tu...doakan org berjaya tarik sebelah lagi kaki kearah tuk menjadikan nyer realiti"

terima kasih mat tuk ucapan tu..tanpa ucapan tu, org x kan pilih pon kos dan U ni..walaupon org lari jauh dr bidang kejuruteraan awam, tp awak jgn risau..org xpenah ralat :-)

ok la..aku malas nak berjiwang karat kat cni..ok :-)

jom get ready nak balik, bincang ngan family dulu..pa pe hal family first..bukan ASTRO FIRST erk..

wahai insan di luar sana,  aku doakan yg terbaik tok aku dan kita semua..amin :-)

Friday, 20 January 2012

angpOwwwww :-)

terima kasih MR HOO cbb bg angpow :-)
so x de la ralat sngat x dapat BONUS kan..hehehe...
sapa la nak bg aku bonus klau keje pon x sampai setahun...hehehehe...
so angpow :-)
teruja kot...
kredit gak tu sub contractor..

STS CONSTRUCTION SDN.BHD 

cbb sudi bagi aku angpow..limau skali :-)

 thank u gak pada BRANCH MANJUNG cbb bagi aku angpow...

so, bila kira2 balik angpow tu.hampir mencecah sebulan gaji....wahhhhhhh.....
so kira nya bulan ni

ALLAH BG REZEKI LEBIH CIKIT KAT AKU

alhamdulilah...

p/s> aku dah ada angan2 nak membelanjakan angpow ke arah apa??hahahaha


biasa la klau duet ada lebih ckit aku mesti "BOROS"...tp bukan BOROI  erkkkk...

so, bg mengelakkan aku menghabiskan duet x tentu kira, jom masukkan wet dlm akuan yg x de "KAD"..hahahaha...
payah ckit klau nak kuar..hehehehehe.......


JOM LEPASKAN SEGALA TEKANAN PERASAAN DENGAN BERCUTI SAMBIL MEREHATKAN MINDA YG TGH KUSUT

p/s> aku x kira keje aku banyak x siap lg..yg penting CUTI...hahaha...
bye..bye..site, jumpa ari rabu erk :-)
peace no war

lupa lak..bye-bye abg2 indon, bangla, pakistan dan nepal...u all kne keje..kihkihkih....

Thursday, 19 January 2012

"kenen"


assalamualaikum...eeee sakit nyer hati aku..dulu ngan NUR MUHAMMAD..skrang ngan AZIZUL plak..
aku ni asik jadi bahan jer..letihhhhhhhh.....
ni la yg aku malas...
so strategi yg aku dah fikirkan..aku nak tgkap 1 gmbr HOT aku ngan seorg jejaka..then aku akan mentionkan die sbgai BF aku yg hot cam aku supaya MULUT diorg senyap ckit la...
amacam??? ok x IDEA BERNAS aku...hahahaha...

problem: masalah nyer aku x de jejaka yg terpilih...hurmmmm :-(
boboy di luar sana..sapa sudi jadi JEJAKA idaman aku tuk seketika..just nak tgkap gmbr berdua jer...hehehehe
kekadang "renyang" gak pale otak aku ni bila kne kenen-kenen nie..make me uncomfartable!!!!

jom laksanakan misi mencari JEJAKA hot..kihkihkih

ok la..umah company aku dah boleh masuk..so NURUL suh masuk pas tahun baru cina nie...hurmmmmm ni lg satu menyesakkan pale otak aku...tp klau aku masuk umah company, x yah risau dah pasal sewa umah or bil air letrik..semua company bayar..umah pon de "ekon"...hehehehe...
tp masalah yg wujud sekarang ni ialah!!!!
aku dok sebelah umah rakan-rakan seperjuangan aku nie..sebab kaum lelaki ramai, so company bg 2 umah..mksud nye aku akan berjiran ngan depa...aduyaiiiiiii.....
mesti lg kuat deme menyakat aku....deme bukan boleh percaya sngat :-)

persoalan nyer:
NAK PINDAH KE IDAK...
p/s> klau aku pindah, duit gaji aku dapat save x yah bayar duit sewa umah...hehehehe...
tp x taw la pe plak lg yg deme nak "sakat" aku nie..hurmmmm :-(

jom balik kg and discuss ngan my sister....

tetiba aku terpikir..betul ke ijoy tu tangkap leleh ngan aku??? ishhhhhh lg naya aku dibuat nyer...x kot..aku rasa aku  bukan jenis perempuan yg dia nak kot...so, aku anggap je tu semua "gosip2" liar..hahahaha...

so sory la ijoy, hati aku milik mat..copsss tp mat yg mana satu???? ntahhhh laaaa..hehehehe...

ok la...
aku nak ucapkan
SELAMAT TAHUN BARU CINA KEPADA SESIAPA YANG MENYAMBUTNYA :-)

p/s> cbb aku baru keje, jadi aku x dapat bonus..huhuhu...aku dgr citer company bg 2 bulan gaji..klau la aku dapat bonus tu..sah-sah aku akan bayar duit pinjaman PTPTN aku..hahahaha...
ok la malas nak pikir dah...mood nak cuti dah dtg..so mood malas tu semakin menghampiri..
ari ni satu keje pon x siap lg..cbb x de mood..hahahaha......

mari lah mari pergi bercuti..bersama insan yg disayangi..mari lah mari pergi bercuti..lupakan semua susah di hati :-)

Tuesday, 17 January 2012

hOt. pic

assalamualaikum..hehehehe...second entry tok hari yg sama..hehehehe
ni la hot pic yg NIZAM tgkp semalam..hahahaha....dasyat kot IJOY..hehehehe...


hehehe..ijoy :-)
tdow ngan lucky draw die..caya la beb..
ijoy x taw gmbr die kne snap..kahkahkah...
untunglahhh org tu dpt I PAD percuma...hukhukhuk...

p/s> cian ijoy..sun burn :-)

skrang tunggu gmbr MAT plak..mat dapat TV panasonic 32"..tv plasma tu..jgn main2...

p/s> agak2 nyer cam mana ler rupa MAT..hahaha...

ok laa...opsss lupa plak...
masa ari ahad tu aku telah follow nizam g beli nikon D7000...sumpah kaki aku sakit...mula2 ktorg g PUDU PLAZA..x de gak barang nyer..ktorg g pe ntah kat sebelah SOGO..lastly g THE MINES...serius kat THE MINES dekat 2 jam aku kat cna..bayangkan aku yg pakai wadges 3"...sakit kot kaki aku...seliper aku tinggal dalam kete nurul..nurul plak g ALAMANDA jumpa kawan2..aduhhhhhhhh....
so aku ucapkan tahniah kat nizam cbb die dah lama nak NIKON D7000 tu..hahahaha...
nizam ajak aku g wat photoshoot....copssss yg pasti aku bukan jadi model die la..aku x layak...
die ajak sama2 gi tangkap gmbr..aku pon de gak camera cam nizam..tp x sehebat NIKON D7000 die la...
lg pon aku ni baru beginner...x se PRO nizam laaa...hehehehe..tgkap gmbr suka-suki jer...
so nizam nak curah ckit ilmu kat aku..JOM NIZAM :-)
p/s> aku suka tgkap gmbr enviroment..agak2 nyer masa matahari terbenam mesti cantikkan???

nizam jom lepak teluk batik nak..hehehehe..tgkap gmbr matahari terbenam..perhhh mesti santekkkkk :-)

ok la..klau bernasib baik kita akan dpt tgk gmbr mat plak..hahahaha....



 tetiba aku teringat kat seseorg..

dear my self> be strong baby :-)

Monday, 16 January 2012

my team :-)

assalamualaikum...

seperti yg semua sedia maklum..aku telah pon join dinner company yg berlangsung di BUKIT JALIL :-)

skrang tiba lah masa nyer tuk aku perkenalkan rakan-rakan seperjuangan aku...yg bagi aku depa sangat sempai + sporting :-)
ni nama nyer ARIF..die nie PROJECT ENGINEER (SITE OPERATION)
arif sngat cool..rilexxxx jer :-)..bg aku arif ni SKEMA..hahahaha..
p/s> arif ni dah kawen ok..hehehe
die ada moto besar..i like :-)

yg muda ni nama die CHEE..die nie M&E ENGINEER..
chee pon jenis yg cool rilex..apa yg aku taw, chee ni gayat..klau masuk site, nak turun mesti aku tersenyum tgk die..kihkihkih

sebelah tu AH WENG..die ni SENIOR SUPERVISOR..
die ni bukan jenis yg kuat marah..tp bila die cakap tu nada nyer cam marah..
p/s> sejak akhir2 nie, weng dah pandai senyum2 + gurau2 ngan aku..hehehe


CHEN..die ni dulu PROJECT COORDINATOR..tp skrang die dah x dok site ktorg..die kne pindah g site kat KL..die nie sangat2 lemah lembut..cakap pon berlapis..dan die banyak sangat tolong aku masa aku mula2 masuk kerja..aku rindu kat chen.
ni plak UNCLE LIM..SENIOR SUPERVISOR..uncle ni mulut bising..tp bukan bising apa..bising pasal kerja laa...ckit2 suka tanya aku bila payment + gaji + claim nak masuk..pas tu macam2 la..tp hati die baik..uncle pon dah pindah site kat kl..hurmmmmm :-(

ni la AZIZUL @ IJOY....JUNIOR SUPERVISOR...ijoy ni muda lagi..ehem..ehem..dalam 24 kot..aku pon x pasti..aku suka tgk ijoy bila senyum..ada lesung pipit..hehehe...ktorg mmg baik :-)
ijoy pon kuat mintak duit..sikit2 duit je muka aku..duit je muka aku..hehehehe...
masa dinner tu ijoy dapay lucky draw..nak taw die dapat pe???huh!!!!!!
DIE DAPAT I PAD!!!!!!!!!...aku benci!!!!!!!!


ok..ni plak FAHMI..JUNIOR SUPERVISOR gak..die pon muda lagi..sebaya ngan ijoy..fahmi dah bertunang la..ok:-)
fahmi pon sempoi + otak giler2..
p/s> die nie giler ckit klau bwk kete..hahaha....

sebelah tu adalah my lovely bro :-)
VINCENT DASS..PROJECT ENGINEER (infra + logistic)...die ni sangat2 baik dan bertimbang rasa..even kalau aku wat salah..die x marah, tp die tegur ngan baik2..hehehe...
vincent ni aku dah kenal lama..die dulu supervisor aku masa aku praktikal :-)

p/s> vcent die x kawen lagi..umur dah 27 taun..die cakap nak kawen ngan doktor :-)
 ok beb..ni plak NIZAM..our M&E SUPERVISOR...nizam ni dah kawen..hehehehe..
tp bini die kat putrajaya..ari tu dinner ktorg stay umah bini die laa..hehehe...nizam ni pon otak giler2..tp sometimes die nyer ayat akan wat aku sentap ckit..hehehe..biasa lerrrr beb :-)
tp nizam baik..hati die baik..kekadang klau datang "sewel" die..aku mmg akan jadi point die la nak bergosip..hehehe...
p/s> nizam mmg x tahan rambut panjang..slama aku keje ni, mmg die mengamalkan budaya "mawi world"..hahaha...

ni la die partner aku yg sama jantina..CIK NURUL NADIAH...panggil NURUL jer..nama glamor LULU..hahaha..nurul ni QUANTITY EXECUTIVE..sangat baik ngan aku..mybe sebab ktorg berdua je kot gegurl kat site tu..banyak ajar aku pasal keje..dan aku boleh cakap pe je ngan die..dan aku pon klau de masalah keje, aku refer kat die...eheheheheh...
p/s> jgn menilai seseorg melalui perwatakan die, tp nilai seseorg melalui sahsiah dan peribadi die..ok :-)

hahaha...yg muka sememeh ni nama nyer RIDUAN..panggil WAN jer..die ni M&E ENGINEER..wan org ganu..baik + sporting...x de nak hangin2 x tentu pasal...wan ni klau dtg site, mmg slalu sememeh..hahaha...mgkin cbb engineer, so kne bnyk fikir..tu yg wat die jadi sememeh je..hahahaha...cops, wan ni x kawen lagi..ehemmm..ehem...ehem...

lastly..ni lah die NUR MUHAMMAD..ktorg panggil MAT jer..opsss mat??? hurm :-(
lupakan je..mat ni JUNIOR SITE SUPERVISOR..sebaya ngan MIE & IJOY..ehem..ehem...ok sebenar nya aku malas nak citer pasal mat nie..aku ngan mat ni x brape nak bising2 sngat..ktorg x bnyk cakap..bukan sbb apa, nnt kne gosip..NIZAM la paling kuat "kenen" kan ktorg...smpai aku naik segan:-)
so, aku amik langkah berjaga-jaga ngan x banyak cakap ngan die..klau hal kerja pon aku x ckp face to face..aku tepon terus cbb x nak org taw..kejam x aku??? x kot..aku just ambik langkah berjaga2 jer...
nizam + mie + ijoy tu mmg pantang klau aku ngan mat dekat2...mesti jadi bahan kaw-kaw punyer...leceh la mcm nie..aku x selesa!!!...
so KAT MANA ADA AKU..KAT SITU X DE MAT..hahahaha...
mat pon klau masuk ofis aku, aku wat cam x wujud jer..hahahaha...
lantak la depa kan mat, yg penting keje aku ngan ko siap tepat pada masa nyer :-)
satu ari kantoi ngan nizam, aku tinggal tepon kat dlm kete..die pi bantai bukak sms, kuar sms aku ngan mat.. (sms pasal kerja erk).sejak tu..hurmmmm aku pon wat muka tebal je laa...mat pon satu tiap kali kene bahan je mesti die sengih mcm kerang busuk..at least back up la ckit!!!!!!!

ok la tu la team aku skrang nie..mcm-mcm ragam dan perangai...tp aku seronok bekerjasama ngan diorg..bnyk benda aku belajar ngan diorg nie..depa pon baik2..kekadang kene jadi bahan tu aku x heran sngat sebab..aku je yg boleh deme jadikan bahan...hurmmm :-(

p/s> depa ckp, dulu masa ko x masuk lagi..site ni senyap jer...(mmg la senyap sbb x de bahan ngok!!!!)

so far aku bersyukur sangat2 di tempatkan diantara mereka..walaupon aku x hebat mcm depa..at least aku ada peluang tok belajar something yg baru dr depa...


dear my team> trima kasih x terhingga kepada korunk cbb sudi terima aku tuk kelompok korunk..love u all :-)

so aku sekarang sedang berkhidmat tuk company
YNH CONSTRUCTION SDN.BHD
p/s> compny aku biasa2 jer..x sehebat mana pon :-)


sory aku x upload gambar PROJECT MANAGER..nama nyer TAN CHEE SENG..masa dinner ari tu die sibuk nak "minum" ngan tetamu..hehehehe...

ok sekarang ktorg tgh wat projek..
AEON JAYA JUSCO SERI MANJUNG, PERAK...
klau ikut tender, projek akan siap bulan 9 nie..hurmmmm :-)

tp skrang aku dah dapat drawing tok new project..hurmmmm :-)

CADANGAN MEMBINA SEBUAH KOMPLEK PUSAT PERUBATAN 5 TINGKAT , SEBUAH M & E PLANT BLOK DIATAS LOT 16001 (PT 17283) MUKIM LUMUT DAERAH MANJUNG,PERAK..

aku said...YES..YES..YES..x yah balik KL..owhhh YES..hahahaha..so KL, lama lagi la aku nak kesana..hahahaha...

so kepada semua org..doakan yg terbaek tok aku dan kita semua..amin :-)
ok la see u next entry...

Friday, 13 January 2012

redahhh jerrrrrr :-)

assalamualaikum :-)

hahahaha..dinner malam nie..so, ktorg gerak tghari nie...
tidak..tidak..baju aku x ikot tema..hahahah...
tema smart kasual dan warna biru...
hahahaha...ni dak site de yg pakai baju warna hijau...hahahaha
layan :-)
ok klau de sapa-sapa nak jumpa aku..mari le ko lokasi dinner aku :-)

PERDANA GRAND BALLROOM
BUKIT JALIL GOLF & COUNTRY RESORT
KUALA LUMPUR

klau jumpa dak perempuan yg comel dan pakai baju warna purple..hahahaha
tu la aku :-)

so aku stay sana..ahad baru balik..jom abiskan duit dgn bershopping :-)
lantak le..yang penting makan..

REDAH JER!!!!!!!

doakan aku dapat lucky draw :-)
p/s> hadiah nyer menarik taw...hehehehe...aku x nak hadiah yg besar-besar..cukup la dapat iphone jer..
doakan aku :-)

ok la..aku nak balik and pack barang...
k tata...

Wednesday, 11 January 2012

muka duit!!!!

assalamualaikum :-)
so sory..entri ni aku nak luahkan kemarahan yg menular di minda + diotak dan membahang di badan aku nie....

ko engat muka aku ni muka duit??? mmg la aku pegang  wang cash yang project manager bagi..tp agak-agak la nak ajak aku joli ngan duit tu..amanah tu beb!!!!
 aku taw la korunk nak claim petty cash kat aku..pon agak-agak la..bawak-bawak la bersabar abang oiiiii..aku bukan nak layan hal kome jer..
keje aku  berlambak x ciap lg...bukan nyer aku x bayar..aku bayar kot..tp tggu la sehari dua...x de nyer klau aku x bg duit tu kome x de duit nak makan....

ni lagi satu yg aku hangin..surat kuning dr TNB dah sampai atas meja aku...ni pe ke benda nyer??? deme x g bayor ker??? kome nak TNB dtg cni ker, pas tu potong bekalan..kang kome jugak yg bising x tentu hal.....
project manager pon x yah la smash aku..bkn salah aku pon TNB bagi surat cinta tu...mmg la aku pegang cash money..tp idak le sampai bil TNB pon aku nak kene uruskan..pandai-pandai ler department HR uruskan!!!!

so kepada project manager...x yah nak smash x tentu hal..aku sunat kang..aku taw ko mmg x sunat kan????

kepala aku dah start nak pentoi..ari ni semua keje melibatkan duit..
claim + allowance + petty cash semua sangkut..dimanakah silap nyer????
alamat nyer aku nyer claim mesti lambat dapat..duit kat tangan dah la ngah cukup-cukup makan je nie :-(

esok rasa cam nak MC jer...nk tenangkan fikiran dan x nak pikir pasal duit..
x kisah pasal duit claim aku ker..bil TNB ker..duit claim staff lain ker..yg pasti aku x nak pikir pasal duit...

DUIT BOLEH WAT AKU RASA CAM GRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!

dan aku pening pale..dinner tema biru, dress aku warna purple....sakit je hati aku..x de masa aku nak g beli baju warna biru..malas aku nak pikir..sat g aku pakai je kemeja ngan slack..menepati tema dinner
"smart and kasual"...x pon pakai kemeja ngan skirt..hehehehehe

lantak la ko dinner..susah2 kang aku x gi pon..hahahaha...

ok la..pale aku seakan nak nampak 'tiong'tiong'tiong'tiong....
byeeeeeeeeeeee :-)

p/s> yg pasal bil TNB tu aku suh office KL uruskan..aku malas

Monday, 9 January 2012

MY BOYFRIEND




Entri ni khas tok tatapan semua org kerana aku akan menghebahkan kepada semua org diluar sana, siapakah insan yg telah berjaya membuatkankan aku jatuh cinta

Kepada jejaka ini yg telah membuatkan aku jatuh cinta..hargailah dan semaikan lah didalam hati kita, moga perasaan ini kekal selamanya 

I love u so much

Aku x pasti bila perasaan ni hadir..tp setiap kali melihat kamoo..aku akan jadi cam ni

dan hati aku akan  start bergetar dengan lebih kencang..adakah tu petanda aku telah jatuh cinta kepadamu???

ni die jejaka yg telah menyebabkan aku jatuh cinta...

saya sangat sayangkan awak MERLIN
aku start tengok MERLIN  kat astro 701..hehehe...before tu kat tv3 pon de gak..aku mmg gile ngan COLIN MORGAN ni..sangat-sangat dan tersangat la hensem..klau la die masuk islam, aku ler org pertama yg akan meminang die..cis!!!!!hehehe
dear my MERLIN..sudikah awak menjadi pasangan saya..jika tidak dialam nyata, cukuplah dialam maya..hehehe.. I LOVE U SO MUCH MERLIN :-)
tp jalan cerita dalam buku ngan kat kaca tv lain ler..hurm :-(

 
MY SWEETHEART ARTHUR
ni lagi seorang jejaka yg berjaya wat aku jatuh cinta..tp yg ini jatuh no 2 ler dalam carta..hhehehehe...
serious aku paling suka klau die nie berlakon ngan merlin..dan die nie SOMBONG ckit..tp aku sangat-sangat dan tersangat suka pada mata die :-)
sangat cantik...klau aku kawen + ada anak ngan die mesti mata anak ktorg ikot mata arthur :-)

dear arthur> saya sangat suka kan mata awak...tp awak jgn sombong sangat ngan saya..moga perasaan ini kekal selama nya..hehehehe...awak jgn wat keputusan secara melulu jer..gne kan akal fikiran erk sayang :-)
i love u more than yesterday :-)
lastly lelaki yg berjaya wat aku jatuh cinta ialah my lovely


aku sangat suka pada kamo wahai si hensem :-)
dulu si hensem ni ada propose aku, tp masa tu aku ngah study..so aku tolak laa...
skrang die dah berbahagia bersama isteri dan anak tercinta :-)
hehehe...tp aku sangat sukakan senyuman dan setiap watak yg dilakonkan!!!!!!

p/s>wahai si hensem..moga senyuman awak sentiasa ada tok saya :-)










itu lah jejaka yg telah membuat kan aku jatuh cinta..

1) MERLIN
2) ARTHUR
3) SI HENSEM  AARON AZIZ :-)

aku taw banyak gegurl kat luar sana yg jeles + cemburu ngan aku kan..hehehe...eleh x nak ngaku le korunk tuuu....tp x per, aku ni jenis yg suka SHARING...hehehe....kita share sama2 erk..SHARING IS CARING :-)

dear boboy kat luar sana..klau korunk x de ciri-ciri jejaka diatas yg telah wat aku jatuh cinta...pleaseeeeeeee, prepare urself..hahahaha..demand sungguh aku..klau cam ni smpai tua  la aku x kawen..hehehehe....

ok la..kepada ketiga jejaka td..i just want to say:


I LOVE U BEB :-)


p/s> aku jalan-jalan kat link mana ntah..aku jumpa nie


 ok daaaa....

coppsss aku de problem..aku de dinner kat KL sabtu nie..hahahaha..theme warna biru..tp dress aku warna purple!!!! pe citer????