Thursday, 13 December 2012

~silEnt modE~







tak pernahkah kau sedari
akulah yang kau sakiti
kau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
TUHAN tolong aku
hapuskan rasa cintaku
aku pun ingin bahagia
walau tak bersama dia


susah sangat ke kita nak lepas kan seseorang tu pergi dari hati kita?







Wednesday, 5 December 2012

~selamat pengantin baru~

assalamualaikum smuaaa....smile :-)

jom ikot aku nyanyi jom..

slamat, pengantin baru..
slamat berbahgia.
selamat ke anak cucu
slamat sejahtera...

1/12/2012..my senior kawen kat kg bahagia,teluk intan perak....
memula aku x mau pegi cbb kaki aku injured..tp lepas dipujuk rayu oleh kak nani dan kak lela..
akhirnya aku mengalah..tp bersyarat gituuuu..klau org sakit tu pegi..aku x pegi...
alhamdulilah..die x g..hahahaha..(gelak jahat)....

memula tu aku x taw nak pakai apa...maklum ler, aku kat U ni x bwk sngat baju kurung...asik dok pakai baju fakulti ngan t-shirt jer...last2 belek punya belek..aku jumpa kebaya...perhhhh rasa nya dah lama aku x pakai kebaya..

p/s: kak nani ckp "time to vogue"..hahaha

aku seronok sebab dpt jumpa kak nani yg dh smakin chubby...kak lela makin kurus :-)
then, pas pi kenduri..ktorg balik umah aku sat..
lepak2 sat kat umah..then ktorg kuar hang out....
mcm2 yg ktorg share and ngumpat sesama..hehehe
really and really and really miss both of them....

p/s: kekadang apa yg ktorg share tu menyebabkan aku touching, but u know what..i dah x cengeng nak nangis depa dah..kihkihkih...

so kami plan nak pi holiday lagi..dalam bulan 1 masa aku ngah cuti sem..yehaaaaaaa :-)
ok laa..tgk la gambar2 aku yg hot n gojes nie..perhhhhh.....
OVER DOSSS
MENGALAHKAN PENGANTIN!!!!


NAK LAWAN PIPI SAPA LAGI MCM APAM NGAN KAK NANI

KAK LELA GEDIKSSSS
MEREKA DAN KAWAN2 MEREKA












SELAMAT PENGANTIN BARU KAK HAJA...
moga berbahagia smpai ke jannah.....
pas ni aku tggu turn sapa plak..
kak lela or kak nani..hehehehe....
x sabar rasa nya :-)

Monday, 3 December 2012

~gimnastik cheerleaders UPSI~



assalamualaikum....
aku makin sihat dan sihat dan sihat..harap kome semua pon makin sihat dan sihat dan sihat....
lihat la tajuk entri aku...
taraaaaa........



alhamdulilah...berkat latihan dan tunjuk ajar dr lecturer ngan kengkawan..well group aku jadi johan la beb...so, keterujaan yang teramat sangat.... tuhan je taw betapa aku melompat2 dan terkinja2 masa diumumkan pemenang...
semua skali ada 11 group...kelas aku anta 3 group...
group 1, group aku..ktorg combine lelaki dan perempuan..group 2, group smua dak lelaki dan group 3, semua gegurls...
at the end, group gegurl dpt no 4 and group boboy dpt no 2...
masa diumumkan group aku menang..depa semua pi lambung lecturer ktorg..hahaha
tp aku xjoin la lambung tu..lecturer ktorg lelaki...

sumpah aku rasa keje keras ktorg tu semua berbaloi...kesakitan selepas training yang dialami hilang mcm tu jer...
so, ni aku kasi kome smua tgk pic2 masa malam pertandingan :-)






cari lah yg mana 1 aku..








lect EN EZZAD GHUZALAN..masa pengumuman ktorg semua dapat A..

ABID dan ELLISA
aku dan adik :-)
depa ada wat video, tp aku malas nak haplod cbb sumpah kelakar masa wat persembahan tu...yg melompat, x tinggi..yg main riben terbelit2..hahahaha
tp syukur x terhingga aku panjatkan pada ALLAH atas rezeki yg diberikan..

serius aku sngat gembira...jgn sangka dah tua bangka x bleh main gimnastik :-)

p/s: tp syg, sblum majlis tamat..ktorg kene wat persembahan lg skali...akhirnya, kaki aku terseliuh beb..tp x teruk sangat..takat sembahyang atas kerusi jugak laa teruknya...hehehehe..tp skrang dah ok..

kat cni aku nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada pensyarah, kwan2 kumpulan dan kwn2 seperjuangan sebab membantu aku dalam gimnastik ni..daripada badan aku ni keras melangit, akhirnya bleh lembut (tp x de la lembut sngat)..hahahaha

ok laa...tu la citer gimnastik cheersleader aku...
k tatatata

Tuesday, 27 November 2012

oopsssss






~no title~

assalamualaikum...
jumpa lg kita...lama giler x hapdate..sungguh busy tahap petala 14...
aku, sihat alhamdulilah..just kekadang badan nie panas, kejap sejuk..cuaca x brape clear sngat kat tg.malim nie..area bukit sejuk :-)

study aku?? sem ni serabut..hahaha
mcm2 hal yg terjadi..asimen, test, quiz and microteaching..hurmmmm letih ngan semua nie...
tp klau x de semua ni, bukan student la namanya..cabaran menjadi student kan?
aku percaya, mana2 student pon alami smua nie..hahaha..so, aku kne jadi kuat dan tabah..chayok! chayok! chayok..

aku rindukan mak aku kat kg..sungguh rindu (padahal mggu lepas aku balik kg..hahaha)
x puas dok umah..aku rindukan semua yg ada di kampung halaman tu..aku rindukan tilam, bantal, kerusi, kipas,bilik air..ishhhh berjela-jela la klau aku nak list kan...tp the most aku rindu ialah..aku rindu nak g tempat kat mana HERO aku berada..biar pon kami dipisahkan didunia ni..tp aku dapat rasa kehadirannya kat sisi aku..my lovely dad <3
i miss u lot dear..

lupa nak bgtaw, kawan aku masa poli dulu kawen kat batu caves..so, aku pegi la ngan kwn2 lain..
santek dan ohhhsemmm...nama nyer SITI NORBAYAH ..tp aku panggil die BY...hahaha
sngat santek, by pakai songket hijau..tahniah syg..moga berkekalan hingga ke JANNAH..aku doakan hangpa bahagia..amin



TAHNIAH SYG KU BY...


jeles aku beb..well what can i say..ajal maut jodoh pertemuan semua kat tangan NYA...hahaha..
come on laa..small matter je tu bi :-)
aku percaya, ALLAH dah tetapkan jodoh aku ngan seorang lelaki yg terbaik untuk aku..aku hanya perlu tunggu dan bersabar jer..am i right?
aku ada masa 3 tahun setengah lagi nak abis blaja..jadi aku  perlu fokus 100% pada study aku dlu..faham???
p/s: mksud faham tu aku tujukan pada diri aku sendiri..hehehe

ok, kita semakin menghampiri penghujung bulan 11..so, pada yg sakit, moga semakin sembuh..pada yang luka, moga dah diubati..pada yg bercuti, slamat kembali bekerja..hehehe...aku percaya, semuanya dah ok kan?..hehehe..
p/s: klau x ok, wat2 la ok..hahaha...

ok la, aku nak siapkan RPH tuk microteaching esok..esok aku de microteaching olahraga acara lompat jauh..nasib baik la aku ada pgalaman sikit dlm bidang nie..klau x, mampuih aku..hehehe...
ok uolls, take care...

macam mana aku nak anggap ko tu kawan aku, klau dalam lubuk hati aku anggap kau lebih dari tu??










Tuesday, 23 October 2012

~ENTAH~

Assalamualaikum  dan salam sejahtera, salam 1 Malaysia...
hahaha..mcm nak wat pengucapan awam plak..hehehehe


aku sebenarnya ada benda nak diluahkan...
tp aku x taw nak start citer cam mana...
x pe laa...abaikan :-)

yaALLAH, kupohon kepadaMU..kurangkanlah kesakitan yang dialaminya...
kongsikanlah kesakitan nya bersama denganku...
kuatkan lah semangat dan berikan lah dia kekuatan mental dan fizikal untuk menempuhi ujian yg diberikan...
amin :-)


awak, be strong..kene kuat, baru cepat sembuh...
jgn lupa senyum, sbb senyum tu ubat yg paling mujarab taw.. yang paling penting dan teramat penting ialah
jgn 'ngelat' mkn ubat dan kena rehat secukupnya...
sy doakan awak cepat sembuh...
kne rajin wat excercise, biar cepat baik...
jg diri lelok :-)


kak nani said : bi, ang ni tunggul ka..org tu ngah sakit2 pon ang masih x de prasaan ker???
ayat tu sentap smpai ke lubang cacing..menangis aku (sensitip)
sapa yg x sedih..sapa yg x risau..klaulah aku punya kekuatan..i will lend u my shoulder to share ur pain...masalahnya aku x de kekuatan tu..x de..x de..x de...x faham ker????

whatever!!!!!

terima kasih kak nani dan kak asni..terima kasih :-)

terima kasih kak asni sebab sudi angkat call org..
terima kasih cbb sudi cerita tentang dia kat org..
terima kasih kak..terima kasih


terima kasih kak nani cbb sudi dengar celoteh org
terima kasih kak nani..terima kasih tuk nasihat dan teguran semua bagai tu...
and most important, terima kasih cbb faham apa yg org rasakan...


walaupon jasad kita jauh..tp doa sy sentiasa ada menemani awak..


Thursday, 11 October 2012

~kemaafan~

assalamualaikum....
 skrang aku nak kongsi ngan hangpa semua pasal kemaafan :-)
citer ni pasal dak kelas aku...sejujurnya aku bukan benci kat die..malah aku anggap sama mcm kawan aku yg lain..yg boleh dibwk bincang dan berunding..boleh bwk hangout2...tp ada ketika nya layanan yg aku berikan dibalas ngan taik lembu...saat tu aku rasa sngat menyampah dan rsa cam nak penerajang hidup2..tp nasib baik iman ni kuat..klau x, sia2 je nnt masuk METRO page depan skali..hehehe....

then pas aku kne taik lembu tu, aku start tuk menjauhkan diri...tp bukan jauh diri yg ketara, slow-slow..bak kata pepatah (acecehhhh, kuar pepatah plak)
BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT..x de kne mengena pon ngan citer aku nie..ahhhhh abaikan :-)
tp masuk sem nie, perasaan benci dan meluat tu makin membuak-buak dalam hati aku nie..tp aku rileksss lagi...dan die pon mula menunjukkan "taring"..die....

mcm kes nie..kene wat group knegaraan...1 group 5 org..then kami gegurl ada 7 org..so, kne la separate..ktorg mmg x nak amik die..so, kita org dah ckup 5 org..sorang lagi masuk group dak laki
(cbb die pon x nak group ngan minah nie)..mashaALLAH, kome x tgk mcm mana die tarik muka 14..aku, rasa cam nak je pi sepak ngan penerajang hidup2...come on la, kita dok U nie,jgn engat org nak layan..gerak la sendiri..ni semua nak disuap...lg pon x mati pon klau ko, pi group ngan org lain...nasib baik aku nie agak baik..so, ktorg separate laa..minah tu masuk group ngan aku..(rela dlm paksa)
tp nak!!! amik ko bibi, smpai la nie..x de sbrg komitmen..walhal mggu depan nak present + anto...what a shame!!!!

ni stail aku tuk sem nie..(siap naik status kat fb lg gituuu)

sy rasa bangga apabila ada kwn2 yg dtg bilik sy tuk wat asimen sama2 walaupon X DI AJAK dan X DIUNDANG..hilang terus sakit perut dan senang hati dibuatnya...
sebab stail sy sem nie, kome x tanya..aku x jwb...kome x buat, aku buat...hahaha...kome kne marah, aku pon kene marah..hehehe..kome dapat 0, aku ada la kot markah ckit cbb aku dah wat keje yg lect nak..just aku malas nak kecoh2..sapa wat, die dpt markah..sapa x wat, bkn markah..nama pon aku x sudi dan x kan letak dlm name group aku...

sebab aku dah x larat nak wat baik..buat baik org pijak kepala...ahli2 group lain bleh je bg komitmen,knape tidak minah tu..nak kata ada training, come on laaa..org lain pon ada training gak..ni si kwn aku nama abidah,lg hebat training bagai nak pengsan..cbb next year nak pi sukan sea..bleh jer bg komitmen..siap tanya lg

"bie bila nak wat asimen..abid cari ni dulu erk..selebihnyer bie cari erk.."

ko tu baru beginner..tu pon nak blagak x tentu kira...pigirahhhh....

haipppp...tgk aku dah start melalut...hehehe..
minah tu mcm dpt feel yg aku + yg lain mcm x suka kat die..then die pon anta msg kat fb..
minta maaf klau de wat salah, terkasar bahasa bla..bla...bla....


hahaha..kome taw x aku nie klau dah menyampah..mmg kne la setepek ngan aku...aku pon tulis kat fb aku

tazkirah sblum tdow :-)
jgn minta maaf kat sy, klau awak sendiri x taw apa kesalahan yg awak lakukan..cause for me, forgiveness only for the person who deserves it..
p/s: so, klau rasa x de salah..jgn minta maaf..simple and easy as ABC

aku x taw la die perasan ke x???hahaha..
who cares???

lg satu yg aku hangin sngat ngan minah..smalam ktorg wat "strength test"...
abidah a.k.a abid nie badan die mmg ketak-ketak..sbb die main kayak..so, badan die mmg cun laaa..bila wat strength test, die nyer strength x kuat..maksud aku, aku nyer lagi tinggi dr die..tp die dah bgtaw, die nyer otot ngan recovery sbb die wat heavy training 2-3 hari nie..so, performance die mmg low laa..

tetiba minah kepoh nie bleh plak tnya kat kelas mcm nie..

" kenapa erk org yang badan ketak2 mcm abid, tp strength die x kuat"...dak laki semua pelik..aikkk, abid x kuat???
kome x tgk abid nyer muka...ketat semacam jer..bodoh la minah tu...at least x yah la sebut nama...ni seolah2 nak memalukan abid..tp dak laki semua taw abid ngan recovery muscle die..smpai dak laki pon tanya kat ktorg, asal die jual nama abid..hahahaha...
bengang je abid..tu nasib baik die x jual nama aku...sebab aku wat push up dlm masa 1 minit just dapat 3 jer...come on la, kau dpt banyak tu sebab teknik kau x btol..tgn kau x turun 90 darjah beb..punggung je yg trun..x pyh nak blagak laaa..then kne amik gak faktor kesihatan, ari tu aku x sihat...3 tu pon sbb lect aku wat gak...
hahaha..tu la namanya minah kepoh..kekadang klau die call, mmg aku sengaja x angkat..sebab aku malas nak layan...fuhhhhhhh.....annoying beb :-)

minta maaf???
brape bnyk kali minta maaf tp masih mlakukan kesalahan yg sama..sampai aku rasa muak dan maaf aku x de nilai...
aku nie bukan jenis yg pemaaf sngat pon..well, aku bukan baik sngat pon..tp takat nak kawen ngan anak tok imam tu boleh laa..hehehe..ok laaa..aku x larat nak gebang apa dah..hehehe..

kemaafan bagi aku ialah..
apabila kamu menyesali apa yg kamu lakukan dan berusaha tuk tidak mengulanginya kembali..sekali aku lafazkan kata memaafkan, sejujurnya kamu ngan aku akan start dr 0-0 balik..tp second time ko wat taik tuk kesalahan yg sama..mmg hidup aku nie penuh ngan sumpah seranah tuk ko la jwb nya..hehehe...


                                          

hidup ni bukan semata-mata???

assalamualaikum wbt geng2 kat luar cna...
bajet ketua geng ke aku nie...perhhh...geng kepala 12..amacam??? takot x...hehehehe
x de apa pon aku nak kongsikan ngan kome semua..
aku sekarang nie semakin menyibukkan diri ngan asimen,test and kuiz...biasa la kehidupan student mmg cam nie..kihkihkih..yg penting ENJOY :-)
klau kita enjoy, letak lah kat benua afrika pon..kita akan lakukan sgalanya ngan mudah dan seronok..wlaupon plbgai cabaran dan dugaan menimpa..hehehehe

ntah la, x de point nak citer la beb..aku ngah wat asimen KENEGARAAN..pas tu idea aku lost wlaupon aku dah wat peta minda..tp klau STARTING AYAT x dapat, bkn takat peta minda..bapak peta minda pon aku x leh nak 'goreng'..hahahaha...

pssttttt, aku nak bgtaw satu rahsia besar la beb..hahahaha(gelak jahat)
sem ni aku amik GIMNASTIK..walaweiiiiiiiii  :-)
perhhh memang melentik laaa badan aku..tp sebelum tu, aku kene minum ANLENE dlu..eee yerrkkkk susu :-(
jgn terperanjat taw...ni aku la wei...insyaALLAH aku bleh wat..klau x smpai tahap pro, at least aku ada ilmu ckit :-)

nnt aku haplod la gambar ktorg training..cbb at the end of this sem, ktorg akan adakan satu kejohanan..ahahaha..
jom la chalen team aku weiii..hahaha...lect aku bgtaw, dak TESL akan anto penyertaan...
lect aku ckp
" besar kemaluan kamu semua klau kamu semua kalah ngan dak TESL"..hahaha...
ntah2 dak tesl yg nak join tu jenis yg 'awwww'...mmg la lembut :-)
kami ni set badan ketak-ketak...mmg keras macam tiang letrik jwb nyer...


hand stand : separuh nak mati buatnya..hahaha...dah la badan aku penuh ngan lemak2 yg diternak dgn jayanya :-)


head stand: ni aku balik kelas, bwk moto ting tong..nasib baik x masuk longkang..hahaha

forward roll : ni sakit spinal cord aku...ni la salah satu sebab utama knape aku kne minum anlene :-)

banyak dah aku blajo, tp aku x engat apa nama nya..hahaha...ktorg skarang ni ngah cari gegurl tuk dilambungkan..hahaha..doakan bukan aku, cbb aku percaya..kang depa lambung aku, then x sambut...mampussss :-)

ok laa...doakan gimnastik ni aku dpt A...bkn senang nak wat semua nie..hehehe...
ok la :-)
izinkan saya meneruskan kerja saya tuk wat asimen erk...
take care u ollssss :-)

Monday, 1 October 2012

~rAyA~


assalamualaikum...hehehe...
slamat hari raya, walaupon bulan raya dah abis..
well biasa la org klau rajin hapdate mmg mcm aku...
sbnrnya entri ni aku saja wat..nak tunjuk kat korunk baju raya aku yg hot n spice...









p/s: susahkan klau rasa diri kita ni hot and gojes with mak yang and mak uda


p/s: kami adalah anak dara dari keluarga ENCIK AHMAD SAIDI...with mak yang and makcik

p/s: mak uda ngan makcik + yayunk


p/s: muka pak uda yg nak x nak maapkan mak uda :-)
(mak uda family)

p/s: punk @ pak lang muka cam gangster..cayalah semua anak buah takot ngan punk..
(mak lang family)


p/s: tgk la muka amsysar dan zaheen yg cam x ikhlas nak tgkp gmbr ngan mama ngan papa diorg..
(mak ngah family)


p/s: menantu kesayangan DATIN LIJAH...hahaha..pak ngah :-)



p/s: tgk la muka gumbira DATIN LIJAH bila anak2 bg duit raya...hehehe

akhirnya aku tewas ngan mak aku sendiri..mcm mana DATIN LIJAH ni dapat duit raya lg bnyk dr aku..mak aku dapat duit raya cecah 1k..hasil pemberian + kutipan keatas anak2 dan menantu2 beliau..so SAD!!!!!
paling bnyk bagi ialah PAK UDA...(tu nak bodek mak aku lerrr tu)..hahaha...
tu la kisah raya dlm umah aku..lihat la tema kami taun ni wrna HIJAU...


ENCIK AHMAD SAIDI :-)
x lupa gak pada ABAH....meskipon abah x dak ngan kami..tp kami tetap ingat kat abah..kami sayang abah :-)
p/s: datin lijah x ikot pi kubur..dan aku pon x paksa cbb aku faham mak aku x kuat lg..ckuplah sekadar doa tuk abah..tu dah memadai..kata mak aku :-)



ok la..hope korunk akan jeles tgk baju raya aku yg hot..abaikan muka aku yg penuh ngan jerawat2 bagai..maklum lerrrr, bulan puasa makan x pantang dan x engat dunia..hahaha...

k daaaa...take care:-)

opsss aku lupa..mak long ngan pak long x dpt cuti raya..so, depa pos anak depa je balik kg..
taraaaaa ni anak depa :-)


p/s: intan yg pakai baju hijau pucuk pisang (rmbut kerinting)..and kak long yg pakai tdung hijau
kak long mmg dok kat kg sejak dr lahir smpai skrang...

Wednesday, 5 September 2012

terbongkar nya 1 penipuan

assalamualaikum...
lihat la tajuk entri aku...
bagi mereka yg rasa kenal sapa aku..copsss dituju khas kepada lelaki shj...
terima kasih tuk penipuan yang telah ko komplot ngan seorg perempuan semata2 tuk membuat hati aku terluka sangat-sangat berjaya...
tahniah..tahniah..tahniah...
syukur pada ILAHI kebenaran dtg tanpa aku mencari nya...
terima kasih kerana temukan mereka didalam bus masa nak balik butterworth..terima kasih ya ALLAH..

broo hidup ni bukan semata2 nak menipu org broo..klau nak menipu tu bior le pro ckit..ni alah celah gigi jer..tgk skrang dah terbongkar..sapa yg malu??? WHAT A SHAME!!!!!!

dear bro:
aku x sangka begini "baik" perangai ko..sedar la bro..skli kau buat kat aku, x mustahil satu hari nnt ALLAH balas 10 x ganda kat ko..skrang ALLAH bayar cash dah...well just wait n see...

dear sis:
terima kasih cbb akak dah wat org rasa akak ni "bijak" sngat..spatutnya kita ni sama jantina memahami 1 sama lain..rupa nya org silap..x pe la akak, org doakan akak bahagia bersama siapa pon boyfriend akak skrang...
jgn lupa tema "pink" yg org suggest kan tu taw :-)

dear bro: jgn engat ngan sms minta maaf ko tu..yg hanya bernilai 1 sen tu bleh wat aku rasa nak jadi pemaaf....sakit yg kau tinggalkan x semudah ais krim nak hilangkan nya.. (cdapnya eskrem..nyam).sehingga saat dan ketika ni aku dpt rasakan sakit yg kau tinggalkan..pedihnya hanya ALLAH merasainya...

nnt aku smbung entri aku yg x puas hati ni..hari hujan, aku nak log out...

broo, aku just nak bgtaw PENIPUAN KAU DAH TERBONGKAR...hahahaha...

kesedihan berpanjangan :-



assalamualaikum....
hurmmm lama dah aku senyap....
senyap mencari kekuatan...(ayat kne sedih)

sedih ngan kecewa dgn setiap berita dan cerita yang singgah di telinga nie...
kekadang aku kuat nak terima semua nie..kekadang aku lemah...
terima kasih YA ALLAH masih beri aku kekuatan kat aku....

alhamdulilah SARA dah ke johor...rezeki keje die ke sana...
sekurang2 nya ALLAH jauhkan "mereka"...

sehingga hari ni, aku x taw apa nama baby boy tu...aku x taw sama ada aku yg x taw or aku sendiri yg x nak taw..
raya kali ni aku sunyi..sunyi tanpa kwn aku yg sorang..this is first year ktorg x bersama...
sehingga hari ni bonda ngan ayahanda x taw yg sebenarnya aku dah taw "rahsia" mengenai anak deme...
masa raya aku g umah depa..kkak die bgtaw depa akan buat majlis kecik dlm bulan 10...
aku awal2 lg dah reject x kan dtg..
sara ngan alasan jauh..kat johor x dpt cuti...(poyo je sara tu..padahal bleh je apply cuti)

ktorg berdua x sanggup nak tgk muka die..smpai aku penah ckp kat sara
first time aku jumpa die aku akan bg mkn penampor hidup2...klau jumpa laki die..aku rasa cam nak sunat je lg skali...

whatever laa.aku malas nak ckp bagai..bior le deme..asalkan deme bhgia...
sekarang ni aku pon dah x kenal sapa kawan aku dah...

x de niat nak putuskan persahabatan yang kami bina sejak dari kecik lagi..aku cuma perlukan masa tuk hadapi semua ni...sms kawan aku mmg aku abaikan...hanya doa yg dapat aku hadiahkan kepadanya...
aku x taw la klau korunk bleh dapat rasakan betapa aku sangat sedih ngan kecewa ngan semua nie..sahabat baik aku dari kecik ..kami dah mcm kembar..sakit dia, sakit aku...gembira dia..gembira aku....tapi ini balasan yg die bg kat aku...paling aku kecewa INI YANG DIA BAGI KAT FAMILY DIA..setelah bonda ngan ayahanda bagi didikan agama, ilmu..membesarkan dia..kasih sayang..apa yg x cukup lg??? dia cuma bg org tua nya dosa yang x mungkin tertanggung oleh bonda ngan ayahanda...

moga ALLAH beri aku, keluargaku, guru2 ku, sahabat2 ku serta muslimin dan muslimat HIDAYAH dan PETUNJUK NYA..amin :-)

aku bersyukur yang baby tu adalah baby boy..syukur :-)
x dpt aku bygkan klau baby tu gegurl..pasti susah masa depan die...
ntah laaa..aku doakan yg terbaik tuk diri depa...

dear bonda ngan ayahanda:
org minta maaf cbb org x mampu nak jadi kwn yg baik tuk anakmu..ampunkan org klau bayangan org ni akan menimbulkan kesedihan dihati kalian..moga kalian tabah menghadapi semua dugaan ini...amin :-)
kalian adalah ibu dan ayah org..org sayang bonda ngan ayahanda...

dear sahabatku dan suami:
org doakan kalian sekeluarga bahagia sehingga ke akhir hayat..org x taw nak ckp per..org just nak korunk taw yg org kecewa ngan org..that all :-(

dear diri aku sendiri:
kekadang ALLAH bg ujian kat kita sbb die nak tgk sejauh mana kita sujud kepada NYA...
be strong beb...

Monday, 13 August 2012

scandalicious

assalamualaikum...
selamat menjalani ibadah puasa...hari ni klau x silap aku dah puasa ke 24..
sedar x sedar bulan ramadhan dah nak tinggalkan kita :-(
alhamdulilah dan syukur ALLAH berikan kan aku kesihatan yg baik tuk aku menjalani ibadah puasa ni ngan baik nya...

hari tu aku ada temankan kawan g IPOH...ada hal kat POLI KESAYANGAN aku tu...
then sempat gak la aku jalan2 cari baju raya warna PINK yg aku idam2 kan sngat ( ayat jerr)....
tp aku x beli pon..walhal datin lijah dah siap kasi duit...hehehehe

p/s: balik tu datin lijah bising sbb x beli baju raya..hahaha (tadah telinga je la)

berbalik pada topik aku..scandalicious @ skandal...
kwn aku tu dia ada scandalicious..die sempat pawww baju raya lagi...
masa nak pegi tu, die mmg ada bgtaw nak jumpa someone..tp aku x jangka la die nak pi jumpa scandalicious nye..klau aku taw, aku akan fikir beratus kali nak ikot or tak...

jujur dan ikhlas aku memang x suka 100 % ngan scandalicious die...korunk nak taw apa???
lelaki itu adalah SUAMI org...demi ALLAH dah berbuih aku nasihatkan kwn aku nie..suh die pikir habis2...
berdosa kacau masjid org lain nie..tp x mau dengar..dengan ALASAN
"ktorg x de pa pe"...
x de pa pe benda nyer...
laki tu siap bagi tepon, baju raya tahun lepas..hadiah...mcm2 lagi..
tu kata x de pa pe...
otak die laaa..bagi aku @ pandangan aku..
"lelaki nie x kan bagi sesuatu klau depa x mintak balasan...
depa x kan kasi sesuatu tu ngan sia-sia jer..."

p/s: maaf klau statement aku buat ada insan diluar x puas hati...

come on laa..cuba pikirkan perasaan isteri die klau dia taw...
kita ni sama2 perempuan..hanya perempuan faham perasaan perempuan...

cuba bayangkan klau dia plak kat tempat isteri lelaki tu...
ya ALLAH..x dapat aku bayangkan...
aku dah bagi tegur sehabis daya aku...selebihnya terpulang pada dia...
skrang die berani buat isteri die mcm tu..x mustahil masa kwn aku nnt pon die berani buat lagi teruk..sapa taw??

aku x taw nak wat cam mana lagi...aku sayangkan kwn2 aku mcm aku sygkan nyawa aku sendiri...
ni la kwn aku dari darjah 3..mak bapak die dah mcm mak bapak aku...aku takut..aku takut die x taw bezakan antara yg BAIK dengan yg TERBAIK....

yg pasti aku takut..aku takut..aku takut...
mcm mana klau family die taw???
mcm mana klau isteri lelaki dpt taw???
mcm mana klau semua ni terbongkar.....

aku takut nak hadapi semua nie....
tolonglah SARA...fikir sehabis daya sahabatku..
aku dah x daya nak mengeluarkan butir bicara...tp aku takut...

YA ALLAH, bukakan lah pintu sahabatku...
berilah die petunjuk dan hidayah mu..
andai itu jodoh yg engkau tetapkan untuk dia..
maka permudahkanlah urusan mereka..
andai lelaki itu bukan untuknya,,,aku mohon kepadaMU ya RABBI..
jauhkanlah mereka..amin

berdosa ke klau aku doakan mcm tu..aku bukan nak halang kebahagian yg die..tp aku cuma takut...aku takut...
ya ALLAH...

dah la aku x taw nak cakap pe lagi..
yg aku taw..
aku sayangkan kawan2 aku mcm aku sayangkan nyawa aku...

p/s :-)
alhamdulilah, pagi tadi kwn aku selamatkan melahirkan anak lelaki...tp aku x taw nak ckp apa dah..
anak yg tiada ber BIN...kwn baik aku tu..dari kecik sampai besor x pernah berenggang...tp ini balasan die kat aku..aku dapat berita pon dari SARA..ktorg ber3 mmg rapat sangat2 dari kecik...
mak bapak die pon dah x anggap mcm anak...cuba korunk fikir apa perasaan aku..kwn baik aku tu..kwn baik yg aku sayang mcm nyawa aku sendiri..tp ini balasan die kat aku..aku malu..aku malu nak ngaku die kawan..mak bapak die pon x bg taw kat aku pasal berita nie..depa MALU ngan aku..sehingga hari ni depa engat aku x taw..walhal aku dah taw..tp aku g lepak umah depa mcm x de pa pe jer...tiap kali aku tgk bonda ngan ayahanda...balik tu mesti aku nangis..aku sebenarnya x kuat pon nak hadapi kenyataan nie...

YA ALLAH berikan hambaMU ini kekuatan fizkal dan mental...


aku sebak smpai x taw nak kuar statement apa dah..
nnt aku update lagi..

Wednesday, 1 August 2012

pose..pose..pose


assalamualaikum w.b.t
setelah diperkenankan oleh duli2 yg maha mulia..dengan ini aku ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam di dunia ni..moga ramadhan kali ni adalah ramadhan yg terindah dan di manfaatkan sebaik mungkin..amin :-)

gedikss je aku nie..walhal dah ramadhan yg ke 12 baru nak ucap..pigirahhhh...
bulan pose ni aku dok melepek (bertenang) je kat umah..tdow..tdow..tdow..hahaha
smpai mak aku ckp "x guna adik pose klau tdow je koje nyer" hahahaha...
korunk taw..first day puasa aku penuhi aktiviti dgn tdow..tdow..tdow..hahahaha...mybe org cakap culture shock kot..
but next day nyer x de la aku tdow sngat...wktu tu badan dan otak aku dah bleh trima kejutan budaya tu..hahahah...

bila aku pose nie...aku ni kuat ngidam (dah macam pregnant plak)..setiap hari mesti kkak aku akan masak apa yg aku nak mkn..hehehehe...
gulai lemak, gulai kari..asam pedas, sup...hahahaha...
p/s: kejam x aku suh kkak aku masak?? klau aku masak nnt takot terlampau sedap plak nnt susah ler..

minggu lepas aku aku ada wat puding yg sangat2 aku suka...iaitu..jeng..jeng..jeng..jeng...
PUDING KARAMEL..aku sangat2 giler ngan puding karamel nie..gilerrr klau dapat sanggup x mkn nasik :-)
tp nasib aku agak x berapa nak baik sngat laa..hahaha...
cuba korunk teka jadi ke idak??hurmmmmmmm MALU aku nak cakap:-(

secara am nyer puding aku x brape nak jadi..salah aku masa nak kuar kan puding dr loyang tu..puding tu pecah..huwaaaaaa...sedih giler....
tp rasa die not bad..sedap :-)

datin lijah @ mommy cakap..
"x pe, first try..rupa x de..tp rasa ada"...aku taw tu ayat nak sedapkan hati aku jer..:-(
tp jgn x caya puding aku habis kena mkn erkkk bukan di tong sampahh tempat nyer..yes..yes..yes...(alhamdulilah)
bentuk puding karamel ni la yg aku idamkan...huhuhu
p/s: ni puding karamel yg kwn aku buat..cantik:-)
jeles nyah!!!!

jgn risau laaa..aku akan buat lagi puding ni sampai 101% menjadi sprti yg di impikan!!!!!
just wait and see dear :-)

next:
aku gak de wat macaroni ( selera omputih plak)...caya laaa....
pon x perfect gak :-(
aku kurang letak cheese..so, tak brape kaw sngat la..but overall sedap...macaroni tu aku masuk microvawe...ni aku nak try yg goreng plak..x taw la apa jadi...harap2 menjadi lerrr..insyaALLAH...

skrang ni aku ngah survey2 cara2 nak wat TART TELUR..hahahah...tp tu cam complicated sngat...
ada x pack yg ready mix nyer??? tinggal nak bancuh ngan bakar jer..hehehehe...
and lastly aku nak wat CHEESE CAKE...tp kat cni susah nak cari cheese yg power..maklum le kawasan kampung :-) hehehe...

tema raya????hahahaha
p/s: poyo la..pose bru 12 hari dah pikir baju raya...hahahaha...yg pasti baju raya aku x tempah laa..beli siap jer..tu pon klau de org nak sponser ler..harap aku nak beli mmg x de $$$ ler jwb nyer...

Dengar lah wahai rakyat jelata..tahun ni aku tekad nak beli baju raya warna PINK

hahaha...semua org taw yg aku ni KURENG ckit ngan pink kaler..so, tahun ni aku akan cuba sedaya upaya aku nak beli baju raya warna pink..
p/s: doa-doakan baju wrna pink nnt semua dah abis dijual..hahahaha...

kuih raya:
x taw la datin lijah ni nyer prancangan cam mana..klau die kata nak wat kuih raya, aku follow je laaa..klau die kata kuih tunjuk, so aku pon tunjuk je laa..hehehehe...

ok laa..aku nak pi tgk CSI MIAMI nie..nnt aku hapdate lagi...
take care dan selamat menjalani ibadah puasa :-)

Monday, 16 July 2012

alhamdulilah :-)

assalamualaikum :-)
ya ALLAH dah bersawang aku nyer blog nie..hehehehe..
lama giler aku tinggalkan blog kesygan aku nie..
skrang ni aku ngah CUTI SEMESTER..hahahaha...
aman giler hidup aku dr sebarang assgmnt or test :-)
aku dok lepak jer kat umah..x koje pon :-(
nmpk sngat aku malas kan..hehehe...

RESULT aku dah keluar...syukur syukur yg teramat sangat..
aku lulus ngan jayanya...terima kasih kpd pensyarah dan kengkawan yang bnyk membantu aku..
first time aku dapat pointer yg gempak..masa kat poli dulu pon setakat cukup2 mkn jer...
so, aku berazam akan kekalkan prestasi aku ini..insyaALLAH..doakan aku...
paling best subject ANATOMY & FISIOLOGY  (biology)  yg aku x bleh GO ON tu aku dapat A...syukur sesangat..alhamdulilah..


ini khas utk insan yg aku sayang seikhlas hati :-)


Cuba kau ingat kembali
Masa lalu
Kasihku teguh buatmu
Walaupun terluka namun ku bersabar
Dan masih menyayangi

x payah nak jiwang sngat la ooiiiii....
ok la..nnt aku hapdate lagi taw..
bye uolssss..
lot of love from me to uolssss

Thursday, 31 May 2012

hargai

assalamualaikum..
hahahha..entry kali ni x taw nak letak tajuk per..poyo :-)

sebenar nya aku ngah wat asgment..esok kne anta (biasa la keje last minit)
tp skrang semua idea aku lost...terbang dibawa oleh angin...ni semua adalah sebab DIA...
klau aku taw DIA akan wat aku lost..mmg aku akan jauhkan diri dari DIA...tp aku sekarang ni aku ngah "mabuk giler" ngan DIA nie..hahaha..

p/s: apa ni ayat aku belit2 cam ular..hurmmmm....

jom la layan sat DIA nie...

sapa DIA nie???....
jeng..jeng..jeng...
DIA ialah sejenis lagu..hahaha

bertajuk    SEMUA ISI HATIMU
penyanyi   shila hamzah, jac, ning

ok la aku chow dlu..kalau korunk nak dgr lagu tu..hehehe
cari je kat u tube :-)

aku rasa better aku tdow jap..(alasan je tu sbnrnya) spy ilham aku dtg balik..

aku exam isnin nie 4/6/2012
malas la aku nak bising pasal exam aku nie..nnt rajin aku hapdate..
bye u olss...



Friday, 18 May 2012

bahan

assalamualaikum w.bt

kehidupan aku semakin hari semakin menuju ke arah kepadatan masa..
(eleh aku yg suka wat keje last minit..tu yg kelam kabut..hahaha)

skrang ni dak kelas aku dah ada satu penyakit..penyakit menjadikan aku "bahan"..hahaha
depa skrang nie dok nak "nyakat" aku je koje nyer..hahahaha
tp aku x kisah pon..nyakat pon bkn takat touching..takat gurau senda jer..manis masam dalam kehidupan...

ni la die dak kelas aku...hahaha
yg mcm2 ragam dan perangai :-)
doakan ktorg success di dunia dan akhirat sana..amin :-)


I LOVE MY CLASSMATE

P/S: CUBA KORUNK TEKA,SAPA PARTNER AKU YG SLALU JADI BAHAN DLM KELAS???

Wednesday, 16 May 2012

SELAMAT HARI GURU

selamat hari guru to my sister :-)

ROSIDA BT AHMAD SAIDI (kak ngah)
NORHAYATI BT AHMAD SAIDI (kak lang)

aku tujukan khas poem nie tuk kkak aku...
Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa 
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta 
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara 
Jika hari ini seorang ulama yang mulia 
Jika hari ini seorang peguam menang bicara 
Jika hari ini seorang penulis terkemuka 
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa; 
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa 
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

ada gak kwn2 yg wish selamat hari guru kat aku.....ehem...ehem..ehem...kembang semangkuk aku...hahaha
aku just ckp "terima kasih"..jauh lagi nak dapat title guru tu..aku de 4 tahun...dlm tempoh tu, mcm2 benda bleh jadi..who know??

pa pe pon..korunk semua doakan lah smuanya berjalan ngan lancar :-)

p/s: skrang ni dlm family aku ada 2 org sedang menuju ke arah "kependidikan" (ayat per nie???)
aku and my lovely sister (kak chik)..doakan kami erk :-)

at least cita-cita mak ngan arwah abah dah tercapai..dulu mak cita2 nak jadi cikgu, so skrang anak die dah de yg jadi cikgu...arwah abah plak nak anak die jadi polis..then kkak aku sorang dah jadi inspektor polis :-)

alhamdulilah, rezeki ALLAH bg kat ahli keluarga ku :-)

ok la...berat badan aku turun lagi :-(
aku g pusat kesihatan UPSI, ada timbang..so aku pon timbang laa..tup-tup
:-(

p/s:
ada hari tu aku "toyak"..aku teringat kat keluarga aku kat kg..hahahaha..
mak, adik rindukan mak..nak balik kg..nak balik kg..nak balik kg..huwahuwahuwa......
mkn x lalu..tu pasal la kot berat badan aku turun..skrang???
aku still rindukan family aku kat kg :-)
klau bleh nak ajak mak dok skali ngan aku kat hostel nie..hahaha..bengong!!!!!
jadual aku padat skrang nie..

ok laa...aku nak continue wat asgment..kne submit jumaat nie..ckp group..tp aku sorang2 je yg buat!!!!!

paling aku sakit hati apabila aku dipaksa membuat proposal..padahal nama aku, bukan takat AJK TERTINGGI..AJK BIASA pon nama aku x de..tp x pe la, aku x kisah sngat tp bila start ada mulut2 yang x beradab nie pot-pet..aku mula nak hangin!!!!
klau korunk bagus sngat..asal korunk je x buat..siap bleh main petik nama nak suh sapa buat..???SENGAL!!!!

ok la kwn2 smua..anything nnt aku hapdate lagi erk..
take care :-)

Saturday, 12 May 2012

jgn semakkan otak aku!!!!!


assalamualaikum w.bt
perhhhh rasa cam lama x update blog..aku busy + malas nak update....
mostly bnyk busy laaa...mybe busy ngan tdow :-)
kahkahkah....

entry aku kali ini bertitle 


"JGN SEMAKKAN OTAK AKU"

serius aku dah x bleh tahan ngan perangai seorg kawan kelas aku nie (dak sengal)..die nie mmg dah kne "mark" ngan dak kelas ngan lecturer...sikap die tu wat semua org rasa cam nak "hempuk" kepala die kat dinding 

(ooittt kasar nye bahasa..hahaha)
sebelum die timbulkan problem ngan aku..die dah wat dulu problem ngan kwn2 kelas yg lain..tp aku x de la amik port depa nak gaduh2..pi mampus laa selagi x kacau hidup aku, aku ON jer...but once, ko sentuh hidup aku...just wait and see la..ayat cam gangster, bajet nak wat org lain takut la..sekali aku kne sepak, koma 44 hari :-)


cerita nya bermula begini....

pada suatu hari (ayat nak skema)...aku de amik port dalam game handball tertutup UPSI...
p/s: ktorg dipaksa masuk oleh DR ONG klau nak dapat extra mark dr die..fuhhhhhh :-)
sayang nyer team aku kalah..hahaha :-)



p/s: bleh la citer, urusetia main "ngelat"...biasa la, kalau apa2 game pon klau x de "ngelat" tu nama nyer bukan game la...even bola sepak malaysia pon gitu.. .copsss asal plak masuk bola sepak nie..padahal aku x minat pon bola sepak...hahaha..lain kali nak ngelat, jgn bg org lain taw..nasib baik team aku x protes :-)



balik pada citer aku td..pas ktorg abis game dak kelas aku (gegurl) mintak la duit 3 engget nak celebrate besday "alan"...aku pon cam terkejut la..tetiba mintak duit x tentu pasal..then depa pon terang la lelok..so aku pon faham...pas tu aku pon telah ditugaskan utk collect duit kat dak laki..ciss!!!!! ni la pekerjaan yg paling malas aku nak buat...

then aku pon mintak cbb gegurl ckp ada dak laki yg dah taw...so, aku pon wat la alasan yg x munasabah masa nak mintak duit tu
aku ckp la " kne tambah 3 engget tuk aktiviti dr ong" cbb masa tu "alan" pon de gak kat situ...nak cover la maksud nya :-)

then aku mintak la kat dak "sengal" tu dgn alasan diatas :-)..masa aku mintak tu "alan" de ngan die...bajet nak cover laa :-)
then pas depa blah dr situ..si dak sengal tu pon taw citer dan tujuan sebenar ktorg...
so settle dah problem..then aku pi la tempah kek, pas tu solat mghrib kat petronas then makan ngan kwn2...masa aku nak turun tu baru aku tgk tepon aku...then ada 1 msg dr "dak sengal"...bila aku baca kali pertama aku x de la rasa HOT sngat..tp second time aku baca aku terus rasa cam nak g hempuk kepala die jer...
korunk baca apa msg die bagi aku aku....(aku simpan kot..hahaha)



"salam..sowie 2 say lah..owg x suka aku tipu nakkan duit nak celebrate..owg x berkira..tp just nak tanya siapa "alan" ngan lina utk kita celebrate? befday org ngan dak kelas yg lain yg dah lepas nape x celebrate..serius org ngan dayat x setuju ngan benda nie..ktorg dah la x de wet..amik la duit tu, ktorg x mintak n x pi event tu..salam"

aku pon bgtaw la ngan kwn2 yg pi mkn ngan aku..depa ckp x yah layan dak sengal tu..aku pon rilekss je laa (depan kwn2 aku)..tp kat blakang air mata aku ni menitis tanpa aku sedari....sentap kot aku...aku ni tukang kutip duit jer..bukan perancang atau org yg diraikan...

paling buat aku sangat-sangat dan teramat sangat HANGIN bila aku baca statement
" siapa alan ngan lina utk kita celebrate"



nampak sngat la die tu SENGAL tahap gaban...ayat die tu wat aku baru taw siapa kawan siapa lawan...
meh ni aku jawab tok ko dak sengal "siapa alan ngan lina utk kita celebrate"...



alan ngan lina ialah kawan kita satu kelas..yg akan bersama 4 tahun kita menuntut ilmu nie..dan insyaALLAH kawan kita sehingga akhir hayat..kawan yg kita satu kelas akan kongsi pengalaman dan suka duka dalam menuntut ilmu nie..ada faham???

bengkek je aku tgk dak sengal bongok nie...

then aku pon senyap je..wat x tau je msg die...
then tadi die anta msg kat aku lagi..wahhhhhhhhh banyak hensem muka ko..aku dah elok2 cool and steady ko pi usik aku lagi..sengal la bodoh!!!!!

msg die cam nak putus kawan..ayatt die touching kot " terima kasih penah jadi kawan baik owg"...aduhhh dak x matang nie..pening pale otak aku...biasa la budak x brape nak matang:-)

aku pon still x reply msg die..malas nak sakitkan hati aku :-)
lantak la dak sengal tu...wat la apa ko nak buat...
aku??? still cam biasa..gaduh2 kawan x lama mana nyer..tp jujur, aku bukan jenis cepat marah..tp tolong jgn cuba buat aku marah :-)

rumusan yg aku bleh buat...
dear dak sengal..ko x bleh nak suh org ikot pale ko jer..kita skrang ni dah bergaul ngan semua dak dr serata negeri...jgn ingot ko hebat walaupon pada dasar nya ko mmg hebat..kita ni biar rendah diri cbb rendah diri tu mmg di tuntut dalam agama...biar org nak "up" bagai..kita tetap biar sederhana :-)
just kengkadang klau keadaan memerlukan kita up baru kita up..faham:-)..jgn nak up sepanjang masa jer..nnt org menyampah!!!!
fahamilah kawan2..bila kita faham kwn kita baru bleh wujud satu hubungan yg erat dan kukuh...engat kawan2 penting :-)
then lastly, walau apa pon jua keadaan @ situasi yg menimpa..sentiasa tenang, buat keputusan ikot akal fikiran..jgn ikot suka hati mak bapak tiri ko jer..ayat biar berlapik..jgn nak souund tepek x tentu kira..ok :-)
budi bahasa budaya kita...kihkihkih
ok kawan ku dak sengal :-)
hehehe

p/s: aku bagi nasihat ni cam aku baik jerrr..hehehe
ok la aku malas nak pot-pet cam mak nenek tua terbongkok-bongkok..hahaha

 ok tata...
terima kasih kerana sudi merenung dan senyum pada saya..tu pon dah cukup tok saya tenang seperti dulu :-)


copss aku ckp kat gmbr yg ada kat atas meja study aku nie erk..boboy hensem kat luar sana jgn perasan lebih2..hehehe




Wednesday, 2 May 2012

aku tetap


aku tetap
Aku tetap "TERTAWA" walau aku sbenarnya ingin "MENANGIS"..

Aku tetap "TERSENYUM" walau aku sebenarnya "KECEWA"..
Aku tetap "KUAT" walau aku sebenarnya "SUDAH LEMAH"..
Aku tetap "SEMANGAT" walau aku "TERTEKAN" oleh masalah..
Dan yang terpenting 

Aku tetap SABAR dan memandang segalanya baik saja walau sebenarnya hatiku sedang MERANA kerana aku tahu Allah sentiasa disisiku..♥

pisahkan kami



“Ya Allah…
Engkau yang Maha tahu segalanya.

bila kehadiranku,
menganggu hatinya,
tidak membawa kebaikan padanya,
maka kau pisahkanlah kami biarpun kami terluka

bila aku tak layak dan bukan yang terbaik untuknya
maka kau jauhkanlah aku darinya

bila bukan aku yang tertulis untuk melengkapkan separuh dari agamanya,
maka jarakkan kami agar tidak timbul rasa yang mengundang kecewa

bila aku bukan yang terbaik,
bila aku bukan yang tercatat dalam takdir,
dan bila dia berhak kepada yang lebih baik,
maka jarakkan kami, pisahkan kami

jangan menangisi perpisahan,
kelak DIA akan gantikan,
dengan seseorang yang telah tercatat,
dengan seseorang yang terbaik untuk dunia dan akhirat kamu.


p/s: yang pasti ni bukan aku karang..ni aku copy erk...
very nice and sweet...:-)


Monday, 23 April 2012

~tekanan perasaan~

assalamualaikum...aku ngah mengalami tekanan perasaan yg teramat sngat..
tp aku bukak upsi nyer portal..tup-tup ada anoucement baru..

pemulangan borang perjanjian ptptn...

 korunk taw x nama aku tersenarai dalam list name tu..hangin je aku..mana x nyer...
borang tu kne submit balik pada 10/5/2012...final exam aku pada 4/6/2012....mana sempat die nak proses...depa habaq die perlukan sebulan nak proses lain...tu belom tolak cuti ngan weekend lagi..
aduhhhh aku dah rasa tertekan sngat nie...bukan sebab aku x de duit nak makan..makan tu aku boleh lg nak     " uruskan"..masalah besar nya ialah YURAN PENGAJIAN aku x abis bayar lagi...bukan ckit kot..cecah 2K kot...biasa la first sem mesti yuran die tinggi ckit..mana aku nak korek lubang nak cari duit..ni yg wat  MIGRAIN aku kembali menjelma....

dah tu aku nyer budget kem akhir aku yg 10 hari kat pulau pangkor tu dah keluar malam td...aduyaiiiiiii :-(
ni 2 minggu lagi aku kne g KEM KEPENGADILAN BOLA BALING...tu pon aku x bayar lagi.....
ase cam nak hentak je kepala org kat dinding..hehehehe

yg aku hangin ni bkn cbb apa..dlu masa awal bulan 4, ptptn ada dah wat pemulangan borang perjanjian...masa tu aku dah selamat laa kira nyer..tup2 die wat pemulangan wat kali kedua..dah tu masa nyer x logik langsung...pulangkan laa wktu awal2 bulan dulu..ni dah ujung bulan baru nak pulang..dah tu nak dekat final exam plak tu...PENING KEPALA aku nie....
alamatnyer kne balik KAMPUNG HALAMAN TERCINTA tok membincangkan masalah aku nie..hehehe
tgk tu..terpaksa la aku menyusahkan kkak aku lagi...nasib baik le aku jer yang masih belajar (alhamdulilah)

pening pale aku nie...lantak laaaa..skrang ni aku kene fokus pada microteaching, asgment ngan video sport yg kne submit...ni lagi satu..pening!!!!!!!

doakan kan la aku ni kuat tuk hadapi semua nie...biasa laa ALLAH tu mmg suka uji hambaNYA..hehehe
tanda ALLAH syg kat kita..so, tolong lah diri jgn cepat nak melatah erk klau ditimpa ujian dr NYA :-)

kwn aku ada ckp..ALLAH bg ujian cam ni cbb dosa kita masa dulu..owhhhhhh :-(
skrang ALLAH x simpan dah..die bayar cash terus...gulppppp
aku terdiam terkaku dan membisu terus..hahahaha

ok laa...aku nak pi sambung wat asgment bagai semua tu....

aku lupa nak tanya..aku layak x nak masuk program TV3 tu..BERSAMAMU..hehehehe
kepada sesiapa yg nak menderma kat aku..dipersilakan :-)
aku rasa x de sapa pon nak menderma kat aku..hahahaha...

k dude..bye :-)

Friday, 13 April 2012

~~ munajat cinta~~



YA ALLAH..
Seandainya kau telah catatkan, Dia milikku, tercipta untukku,
Dekatkanlah dia padaku, Satukanlah hatinya dengan hatiku, Titipkanlah
kemesraan antara kami, Agar kebahagiaan itu abadi.

YA ALLAH..
Seiringkanlah kami dalam melayari hidup ini, Ketetapan yang
sejahtera dan abadi, Maka jodohkanlah kami.

Tetapi YA ALLAH..
Seandainya engkau telah takdirkan, Dia bukan milikku,
Bawalah dia jauh dari pandanganku. Luputkanlah dia dari ingatanku,
Dan peliharalah aku dari kekecewaan.

YA ALLAH Ya Tuhanku yang Maha Mengerti..
Berikanlah aku kekuatan,
Menolak bayangannya jauh ke dada langit, Hilang bersama senja yang
merah, Agarku sentiasa tenang, Walaupun tanpa bersama dengannya.

YA ALLAH yang Tercinta..
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu,
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan, Adalah yang
terbaik untukku, Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui,
Segala yang terbaik buat hambaMu ini.

YA ALLAH Yang Maha Mengetahui..
Segala sesuatu dilangit dan dibumi,
Engkaulah yang melimpahkan rezeki, Buat hambaMu ini..
Engkau jualah yang mengatur hidupku dan matiku..
Maka aku redha, atas segala ketetapanMu..
Sesungguhnya setiap yang berlaku ada hikmah disebaliknya...

YA ALLAH Yang Maha Penyayang lagi Maha Adil..
Jika siang dijadikan ia sebagai mencari rezeki..
apabila malam menjelma ianya sebagai untuk hamba-hamba-MU merebahkan diri bagi mendapatkan segala tenaga dan zat-zat
sebagaimana Engkau telah memberikan segala apa yang ada pada hambaMu kesihatan...
Engkau jua telah memberikan setiap pasangan jiwa murni
seperti sepasang kasih sayang ADAM & HAWA,
begitu juga anak-anak, cucu-cucu untuk
mencari kasih suci setiap insan
yang berada di muka bumi yang sementara..


p/s: kekadang kenangan lama menjelma..dan ia nya akan menyebabkan wayar kat otak aku ni putus..hehehe
klau di dunia ni punya pemadam yg boleh memadam memori seperti mana terdelete nyer memori di telefon..percayalah..aku insan pertama yang akan membeli nyer...

susah nyer nak cari :-(





♥ Carilah LELAKI yang boleh mengingatkan mu tentang SEMBAHYANG,
=>Bukan LELAKI yang selalu mengajak TENGOK WAYANG..!

♥ Carilah LELAKI yang selalu mengingatkan dirimu untuk MENGAJI,
=> Bukan LELAKI yang selalu mengajak mu SMS TIAP-TIAP HARI..!

♥ Carilah LELAKI yang selalu mengingatkan mu tentang MENUTUP AURAT,
=> Bukan LELAKI yang hanya tahu nak MENGURAT..!

♥ Carilah LELAKI yang boleh mengajar mu MENGHORMATI ORANG TUA,
=> Kerana disitu letaknya pintu SYURGA..!;')

susah ker nak cari???
kwn2 ramai ckp
"klau nak yg baik dan bagus..ko kne jadi baik dan bagus dulu"..
ayat tu agak menyentap prasaan aku nie..hehehe

ok..full stop :-)


Saturday, 24 March 2012

rempit

assalamualaikum :-)
setelah sekian lama aku x rempit..akhirnya peluang datang...hehehe
plezzz, jgn lepaskan peluang yg ada :-)

snbr nya aku baru balik dr umah abg ipar aku kat subang..hehehe...kkak aku ada interbiu keje dekat ngan KLCC..hehehe...
sbnrnya moto tu mmg dah ada lama kat umah abg ipar aku.....just aku jer malas nak amik..hehehe...
so, alang-alang aku dah ke sana..aku terus je la amik...sbnr nyer x rancang pon nak amik..tp kkak aku pesan suh amik..aku pon on jer la :-)

thank to my lovely pak ngah cbb bg pinjam helmet ngan glove...
bajet baguih je aku nie..pada hal x rempit jauh pon..hehehe
aku naik tol kat hospital sungai buloh..then kuar kat tanjung malim..hehehehe
paling syok kete PERSONA kkak aku kalah kot ngan aku...aku smpai dulu :-)
copssss laju ke aku bawak..padahal aku siap bleh singgah beli minyak lagi..hurmmmmmmm????

nasib baik DATIN LIJAH @ mak aku x follow..klau x, sia2 je dapat ceramah

"KESELAMATAN DI JALAN RAYA"

hehehehe....
siap aku kne ngorat ngan abg bwk myvi beb..so sory abg....klau u naik skyline aku tgk laa...takat myvi nie..hurmmmm :-)

p/s: blagak nak mampus aku nie..hehehehe

sumpah aku jeles ngan depa yg naik moto kuasa tinggi..
vrooooommmmmmm..vroooommmmm..vrrrrommmmmmmmm
hahaha...

ok laa....aku sure nyer la jap g mesti mak aku call sbb nak bg ceramah keselamatan jalan raya kat aku...kkak aku tu mesti jadi reporter x bergaji nyer laaa....

aku ada rahsia besar nak bgtaw nie..sbnr nya moto aku x de roadtax..hahaha
dah mati weiiiii...tp aku rileksss jer..kkak aku ckp klau jumpa polis nnt tepon die..die settle kan :-)
tp klau jumpa jpj..alamat saman je la..hehehehe :-)

thank u to my sister @ mak uda cbb bg adik pinjam moto..lg pon sapa lg nak gne moto tu klau bukan adik kesygan mu ni..

tp boyfriend aku yg pertama (kriss WJT)..aku sayang kat ko lagi..u always be my hero :-)
 padahal bukan moto aku pon WJT tu..tu moto pak ngah ler..hehehehe
3 tahun aku gne moto kriss ni masa diploma kat poli dulu...asik mengulang
 ipoh- pasir salak....
tp sekarang kkak aku cakap aku semakin jauh dr umah..so, kkak aku bagi gne moto die..hehehe
tg.malim-pasir salak
p/s: padahal dalam perak lagi..hehehee

p/s: untung la jadi anak bongsu, smua org take care lebih ckit..hahahahha

ok laa...aku bukan nak blagak ckp aku rempit bagai..aku just nak bgtaw yg aku puas..aku tau kelajuan itu membunuh..:-)
next time aku akan kurangkan kelajuan erk..td tu just wat lepas gian je la :-)
ok, this is my second boyfriend after WJT

abg ipar aku @ pak uda ngah bogel kan moto nie :-)
cian, die telah di nodai..hahahah

mse aku amik moto ni clear dr calar..agak2 mse aku gne ada potensi x nak kne calar2??hahahaha






sbnr nyer aku x brape nak masuk sngat ngan wrna merah..bleh x aku nak warna OREN???


ok la..syukur alhamdulilah..ALLAH bg aku peluang tok merasai nikmat smua nie...
take care smua..hehehe
p/s:  esok aku ada kem pembangunan sahsiah..bleh x klau aku malas nak pegi :-)