Thursday, 27 March 2014

~bArA yg tersimpAn~




 mendengar nama mu bagai memikul beban
mendidihlah kemarahan yang terpendam
itu belum lagi kita berdepan
lebihlah elok jika dibiarkan
kemarahan ku reda sendiri
usah ditambah bara yang tersimpan

p/s: nmpk x permainan nya kat situ??


cuba bagitaw kat aku pe yg ilang kat senarai nama di atas..
ok amik 30 saat untuk cari...
1,2,3,4,5,6..........27,28,29,30..
time up...dapat x??? klau prihatin mesti dapat..klau x mesti x dapat kan..hahahaha

nama aku x de..hahahaha...nama aku x de...nama aku x de...
ni adalah senarai nama pelajar yang akan naik ke pentas untuk amik sijil first class degree...
sedih boh..hati aku sedih, terluka, terhiris!!!!!!
mungkin x de rezeki aku tok sem ni...ALLAH suh aku usaha lebih lagi..kne DOUBLE lg usaha....
tahniah kawan-kawan yang berjaya naik pentas..x pe la kali ni aku masih sijil aku kat pejabat je la..
alhamdulilah, aku masih lagi dean list..walaupon nyawa ikan dah pointer...
ada hikmah knapa ALLAH bagi aku semua ni...
supaya aku jangan mendabik dada..sombong serta lupa diri...




insyaALLAH, sem ni aku akan berusaha sehabis daya...
nape erk, org yang aku ajar bleh dapat naik pentas..kenapa?
aku ikhlas dan seikhlas hati mengajar dan berkongsi ilmu dengan dia..
siang malam membuat open room utk kawan2 dtg, share ilmu bersama...
mengajar dari A sehingga Z..
.kekadang aku tertanya kenapa ini semua terjadi..tp apa kan daya..ALLAH maha mengetahui...
mungkin ikhlas aku tu X SEIKHLAS yang di maksudkan..


terima kasih cbb sudi dgr rintihan hati ini...
walau dimana pon kome berada..
moga ALLAH sentiasa redha dengan kita..
bye....

Wednesday, 19 March 2014

~bila ia datang~


bila ia datang menghantui fikiran ni..aku x taw pe cara terbaik untuk menghalangnya dari terus merasuk fikiran dan menghantui aku...
kadang2 kala aku tewas..tewas dengan mainan perasaan..dan kadangkala aku kuat..kuat untuk melawan perasaan ni..dan adakala aku sengaja membiarkan diri aku dikuasai oleh perasaan ni..cbb mengimbau kenangan lama boleh membuatkan aku tersenyum dan terus terluka..sbb tanpa KELUKAAN, x kan ada KEBAHAGIAN..am i right?




totally agree..tp memori ni bukan boleh di padam mcm pemadam..aiyakkk, payah klau ckp hati dan perasaan ni..ni semua KARUT jer..hahahaha..
ok chow!!!!!

Kau kan temui bahagia
Walaupun aku tidak bersama
Jangan kau gusar
Aku akan selalu ada
Dari jauh engkau masih ku cinta
Dari jauh aku masih mencinta


~privasi~

assalamualaikum w.b.t
alhamdulilah tanah di TG MALIM ni dilimpahi hujan..
alhamdulilah..alhamdulilah..alhamdulilah...
skrang ni pokok kian mengeluarkan daun2 dan bunga2 yg santekkk....
baru kini aku sedaq akan kecantikan daun..kejam giler aku :-(
baru aku taw sebenaq nya bau busuk dari rumput itu adalah satu wangian yg tiada nilainya...alhamdulilah...

aku taw skrang sibuk pasal kehilangan pesawat MH370..aku???
masih lagi menanti dan akan terus sentiasa menanti kepulangan penumpang pesawat dengan selamat..
wlaupon bnyk teori2 or pandangan org2 luar atau dalam..i don't care...aku hanya nak penumpang itu pulang...dear ALLAH, please let them come back safely...moga doa kami diperkenankan oleh MU..amin..amin..amin


back to the topic..PRIVASI
aku x faham dan masih lagi cuba untuk memahami masih adakah privasi bagi diri ku..
acececehhhh ayat pe nie..mcm x kene jer..sila abaikan!!!!
dulu masa aku kecik2..aku x amik port pon pasal privasi aku...
tp bila dah besaq ni aku rasa kome dan aku pun taw mana privasi dan bukan privasi kan...

persoalan: adakah SMS didalam telefon tu dianggap privasi or x??

jawapan: so far smpai ari ni aku x taw tu privasi atau tak..cbb ada kawan2 aku klau ckp nak tgk msg, ada yg respon "x bleh"..ade yg bg reaksi, " ok"..

pendapat aku, adalah satu perlakuan yg TIDAK SOPAN dan TIDAK BERMORAL apabila kita membaca msg org lain TANPA KEBENARAN!!!!
ada faham ka TANPA KEBENARAN!!!!..ni yg buat aku agak hangin!!!!
come on guys, kita dah matang (matang ker..hehehe)..x kan bende simple mcm tu pon nak kne ajaq??
tu nama nyer kuang ajaq....

actually (amboiii org putih plak...hohoho)...mmg la tepon aku universal + flexible..semua org bleh bukak sesuka ati (gegurls je la )..tp sila hormati dan jaga privasi aku (ehhh tetiba aku taw privasi tu ape)....

konklusi, next time aku kne lebih berhati-hati lg..x pe la abaikan :-)
aku x marah pon, just hangin sekejap je la..mcm2 kan ragam manusia nie...

malas nak layan, ok bye uolsssss
take care..

sila abaikan kami yg poyo!!!!

please come back dear

~!@#$%^&*()_+