Thursday, 17 July 2014

~rEzeki di bUlAn rAmAdhAn~

assalamualaikum dan salam sejahtera uolssss :-)
alhamdulilah..alhamdulilah..alhamdulilah...
rezeki aku di bulan yg penuh dengan keberkatan ini...

aku dapat call dari PEJABAT RISDA daerah MANJUNG..
diorg call suh datang opis amik DUIT RAYA...wowww, aku pon mcm terkejut..
sejak bila plak aku jadi pekerja diorg nie..ase nyer x de kne mengena pon ngan aku...

pikir nyer pikir baru aku teringat aku penah kerja jadi PEMBANCI RISDA laa masa cuti sem yang lepas..hahahaha...
so, benda tu dah lama pon..tp tu la, sapa taw rezeki ALLAH tu kan..
dlm hati tu dok terpikir-pikir berapa la depa nak kasi...siap ber "cek" bagai kan..hahaha
dalam hati tu ckp dah..
" kalau 10 enget, x yah nak cek bagai la"..
tp tu la, klau org yg ngah poket kering ni..rm10 tu pon dah kira banyak kan?kan?kan?

so, aku pon gagah la diri nak pi amik...tp dalam hati tu doa..moga2 dapat la lebih..(doa..doa..doa)..
dapat RM50 pon ok gak...hehehehe..(bagi betis nak peha)...

last2 masa akak tu kasi cek, aku siap tanya..
"awat kak, banyak sangat"...terkejut beb..sumpah aku memang terkejut sbb nilai nya jauh tersasar dari apa yg aku impikan, jangkakan dan tembak...hahahaha...

akak tu balas
" kalau x nak, kasi la kat akk..adik amik RM50..baki kasi akak"...hahahaha

terima kasih ya ALLAH..terima kasih..terima kasih....
alhamdulilah, de la aku duit poket nak ber "praktikal" dan "raya" nie...syukur....

then akk tu bagitaw..ehhhh, nama adik ni dapat 2 cek la..laaa, cek pe lagi kak oiiii???
belek nyer belek nyer teliti nyer periksa....cek masa aku keje banci ari tu x abis amik..hahahaha..nampak dah mainan die (maybe time tu tgh kaya)..hahahahaha....walaupon nilai die x seberapa..tp aku bersyukur...

terima kasih ya ALLAH untuk rezeki mu...terima kasih...syukur alhamdulilah....

ni tuk duit raya..alhamdulilah
rezeki ALLAH di bulan ramadan


ni tuk duit baki banci ari tu..
alhamdulilah :-)

ni plak cerita hari ini...rezeki alhamdulilah :-)
disebabkan bos cuti seminggu awal..so, ini  makan nyer :-)


terima kasih bos..walaupon cuti raya dapat sehari jer..hehehe...
terima kasih...

alhamdulilah..rezeki ALLAH bg tuk aku...
niat nyer udah dipasang..mahu bayar zakat sendiri..insyaALLAH :-)

ok la, ckup kut aku nyer entry....aku hepy sngat :-)
k daaaa....

Tuesday, 15 July 2014

~kOsOng~

assalamualaikum uolsss...
salam ramadan :-)
puasa ke idak nie???
ok aku nak habaq mai yg aku skarang ngah LATIHAN INDUSTRI..hehehe
x lama pon (yehaaaaa!!!!)
start 30 JUN hingga 23 OGOS..aku LI masih lg dlm PERAK...
I LOVE PERAK...hehehehe...
so far aku berulang ke tempat keje nie...naik pe??
naik kete kkak aku (peminjam tegar!!!!)...memula engat nak stay umah sewa, tp bonda tercinta suh               " berulang" cbb bulan puasa...aku kan anak mithali so "I FOLLOW"...hehehehe....tp tu la bila dah abis sem ni..kewangan pon "elek"..hahaha...x pe, bende bleh "bincang"...

feeling nak praktikal???
no feeling..maybe sebab aku dah de pengalaman praktikal masa diploma dulu, pas tu dah de pengalaman keje..jadi aku rasa mcm "biasa-biasa" jer..hehehehe....
ok tu la citer LI aku..hehehehe...
tp i learn a lot here..and i like it :-)

copss nape tajuk entri aku kosong erk..ntah la, aku lupa dh..hehehehe...
ok la, saja je nak bgtaw aku ngah LI...
kepada uolss, selamat menjalani ibadah puasa walaupon dh lebih 2 minggu kita puasa..yehaaaa, alhamdulilah...

p/s: jom merajinkan diri men"survey" baju raya..bajet duit berkepuk-kepuk kan..hahaha
thema baju raya?? x de tema..janji bleh pakai dan selesa...

pada sesiapa yg nak belanja baju raya tuk aku, dipersilakan erk..heheehehe...k tatatata





Tuesday, 1 July 2014

~kan ku ukir nama mu~

assalamualaikum uolsss....
salam ramadan al mubarak...
pose jgn x pose..
sapa x pose penuh x leh raya
(kenangan masa kecik2)..hehehehe...

ok, aku dh bgtaw nak update pasal 13,14 dan 15 jun kan..
here we go...


hihihi


masih mampu tersenyum lebar walaupon kaki lenguh naik tangga yang masih banyak utk didaki

team yang "havoc" ngan "sengal"



pagi yg indah dgn muka yg x mandi..hahahaha


ber"selfie" sat...wat motivasi diri supaya kekal bersemangat utk sampai ke puncak..


time bergambar semua "sihat"..ble time rehat dah abis..semua wat muka "poyo"..hahaha


ada hikmah mengapa mereka memakai "spek mata hitam"..sebab kami bleh pinjam nak wat cermin betulkan tudung tiap kali nak bergambar..
nampak x permainan nyer kat situ??


starting point..
tangga azimat yg menyebabkan lutut aku berjaya mengeluarkan bunyi...

p/s: sampai satu tahap, aku dah merangkak nak panjat tangga tu..hehehehe
kesian..sian..sian...hehehehe

apa yg aku dapat sepanjang aktiviti ini..amboiii dan macam refleksi plak :-)
first, aku bersyukur dapat lihat kekuasaan dan keindahan ciptaan ALLAH...alhamdulilah :-)
cantik pokok2 dan akar2 yang menjalar sambil melihat daun2 berguguran...awesome!!!!
then, teamwork...sangat2 supporting and "sendu + sengal"..hahahaha...kawan2 memang banyak membantu..alhamdulilah..
kalau nampak aku mcm x bersemangat, ade je idea nak wat aku kembali "tiptop" utk teruskan perjalanan..
paling syiokkkk, dapat makan roti prata ngan magi kari..kami import "mastercheff"...hahahaha..memasak kat atas..kat situ aku tengok masing2 tlong each other...mkn share ngan semua wlaupon " nikmat" tu sikit jer..alhamdulilah, cukup tuk semua org..

selepas 1 jam perjalanan
aku : abg dah bleh nyanyi ke " kan ku ukir nama mu diawan gunung jerai?"
abg lockman: lom lagi dik..bleh nyanyi smpai " kan ku ukir" jer..

selepas 1.30 jam perjalanan
aku : bleh nyanyi smpai mana ni abg?
abg lockman: bleh tambah "nama mu" dah..

selepas 2 jam
aku: abg, smpai mana dah nie..x sabar2 nak nyanyi ni..
abg lockman:  lom lagi, ckit lagi..

selepas 3 jam perjalanan
abg: lama lagi ke abg, x sabar dah ni nak nyanyi kuat2..excited!!!
abg lockman:  sabarrrrr, tinggal "jerai" je lagi..hahahaha

selepas 4 jam perjalanan
aku: abg :-)
abg lockman: iye la..iye la, nyanyi cepat kuat2..kita dah sampai dah...
aku: alhamdulilah...tp aku x nyanyi pon..saje maen2 :-)

terima kasih ALLAH sebab beri hamba Mu ini peluang dan ruang untuk melakukan aktiviti hiking ni..terima kasih juga kepadan team " OUTBOUND ADVENTURE CREW" yang hiking bersama aku..
insyaALLAH, next trip bulan 9 di terengganu..klau x de aral melintang..aku follow..hehehehe...

baru2 ni pon de "projek" tp aku x dapat join..hahaha..x pe, maybe next time...
cheer up girls, kini aku lega dan bebas...terima kasih gunung jerai kerana sudi dengar rintihan hati aku...terima kasih..hehehehe

bye, take care..salam ramadan al mubarak..


terimalah "pic" ni sbgai hadiah cbb sudi baca entry aku..daaaa