Thursday, 29 September 2011

hari bersejarah for my sis

 hadiah istimewa dr "tante" khas tuk mak
im proud to be part of ur life sis..u r a great sis in this world :-)
p/s> mak, maafkan org andai x mampu jadi seperti anakmu yg lain..

 ni la penganti tempat ayahanda dan bonda tercinta..terima kasih x terhingga kpd my sis and bro in law
time kasih cbb wat tante tak ase kehilangan masa die naik pentas...tq so much..may GOD bless us..amin :-)
this is MY LIFE..mereka adalah pelengkap hidup aku..kejayaan tante adalah kejayaan kami bersama :-)
disebalik kegembiraan ni, terasa kesedihan melanda di hati ni..
DAD this is special 4 u..

aku bangga dilahirkan sebagai ahli keluarga ini..
dear tante, im proud with u..hope u will success in whatever u do..amin :-)

sick

SICK 1
u make me sick..statement yg aku rasa kurang sopan tuk di tujukan kpd sesapa pon..tp hari ni ngan sepenuh perasaan aku telah meluahkan nya..aku benci!!! benci!!!!! benci!!!! so sory klau terasa.. jgn paksa aku buat benda yg aku x nak/x dapat nak buat..faham..dan jgn wat aku ulang benda yg sama seolah2 aku sedang berkata dgn insan yg otaknyer "zero"..huhhhhhhh.....

SICK2
aku nak saman satu syarikat ni..kali ni mmg die wat aku btol2 sakit..cinabeng btol la..habis segala kudrat dan keringat aku hanya disebabkan SETIN AIR LIVITA..hanya kerana ENGKAU aku terpaksa berulang alik ke toilet..sengalan tahap cipan!!! aku cirit birit tahap kritikal...dasar penipu besar..kandungan diperkaya dengan B1,B2 dan B6..pasal banyak B la aku keje nyer masuk toilet..klau ada 2 B x pe gak (iras2 nama aku tu)..ni sampai 3 B dia kasi..tu yg sampai cirit..
amaran keras dari aku tok LIVITA> aku benci ko....dan aku akan ingat pengalaman ni..

p/s> padan muka aku cbb gatal2 minum air livita tu wat per..slalu nyer aku minum air soya jer..
SICK..SICK..SICK...
hari yg penuh ngan sick...

p/s>
takat ubat ubat pil chi-kit teun tu..sebelum lalu kat tekak aku lagi aku dah muntahkan balik..geliiiiiiii weiiii..eee yerkkkk..kpada insan yg telah aku tipu, so sory beb.. kauorg engat senang ka pil tu nak lalu kat tekak aku, so jalan slamat tok aku ialah dgn mengeluarkan statement ni

" elehhh org dah mkn dah pil tu, jap g OK la tu"
so sory beb :-)


SICK3
sakit ngn org sekeliling aku (bkn smua, tp sesetengah jer)
berdiri nya aku disini, dgn siapa, tuk apa..sepatut nya diberi sokongan..bukan dibalas dgn kata2 sinis mahupun pndangan yg menjengkelkan..cbb aku taw, setiap langkah yg aku ambil mendapat persetujuan dan sokongan padu dr insan2 yg sangat menyayangi aku..then, i dont need ur "kata2 sinis dan pndgan yg menjengkelkan" cbb ia nya x bagi kesan pon kat aku ( kekadang sedih gak..hehehe)..
cheerrrr up..stay fokus on my mission..

" x dak yg mustahil bagi seseorg itu klau ia nya di susuli dgn azam dan semangat yg jitu"

p/s> doakan aku berjaya dalam misi aku (mcm yg hebat sngat misi nyer)

nite :-)

Tuesday, 27 September 2011

dokter cinta

jenuh aku cari tajuk entri kali nie..hahaha..
dokter cinta???
nape mesti aku yg dicari ketika mslh menimpa?? tp aku OK jer...
maklum ler aku kan insan yg terpilih tok dgr mslh kwn2...(bangga tahap giler)
 ni story bout one of my best fren..let call as DINASOR
elehhhh kekadang die panggil aku kangaroo..kambing...tp aku wat x taw jer..cbb aku taw ngan cara tu persahabatan ktorg bertambah mesra dan erat...kami org slalu share problem bersama

* selalu die la share, aku ni jenis x suka susahkan org ngan mslh aku...

now the problem is bout girlpren die...aku malas nak citer pe mslh nyer..klau aku citer smpai sok pon x abis..
hehehe..

walaupon kekadang aku sendiri x jumpa jln penyelesaian nya..tp at least kwn aku rasa lega sebab ada org sudi dgr mslh die..kekadang bila luahkan perasaan ni..kte rasa puas..tp x cam aku, aku suka wat bodo jer..hahaha...
berbalik pada mslh nyer..
aku penah pesan kat die..sebelum nak bercinta dah pikir ke masak2???
laaa ni tgk sapa yg susah..aku gak..kihkihkih..
aku kenal dinasor ni jenis yg mcm mana..jenis aku klau aku kenal anak..aku mesti nak kenal ngan mak ayah skali..lebih afdal :-) so aku mmg ada g umah die kat taiping..dan aku merupakan anak perempuan kesayangan mak ayah dinasor ni...(sbb depa smua lelaki)..baru2 ni raya aku ngan family ada g raya cna..abis 1 rumah aku angkut g cna..nasib baik x roboh jer umah dinasor tu..kihkihkih....

p/s> weiii dinasor RAYA AJI jgn lupa dtg umah org plak..klau x putus kawan..hehehe

skrang dinasor masih blaja kat ILP KEDAH..aku sensitif dgn kedah nie..aduhhh :-(

gegurl dinasor ni plak baru je masuk ILP gak..kat KEDAH gak..baru2 ni kecoh yg gegurl die pasang lain...
so..perang dunia ke 3 pon berlaku..dan tiap kali tu la dinasor tu mesti beralah..
weii sengal, tell me y nape ko jer yg asik mngalah???
aku ada jwpn nyer..cbb ko sayang kan die kan???
mmg stupid la jwpn nyer..sayang pon agak2 la..x kan smpai "makan hati"

pompuan tu pon satu..klau nak curang agak2 laaaa...

dah la x yah pikir sngat..skrang ni stay fokus pada exam..ingat misi dan visi datang cna..ingat mak ngan ayah kat kg..ingat impian kita bersama..ko nak SKYLINE..org nak LAMBORGINI..hahaha.
(smpai ke tua lom tentu dpt)...yg penting..bnyk kan bersabar..just wait and see what will happen after this..

p/s> siapkan segala peralatan nak berperang pas ni..get ready dude :-)

pesanan kpd gegulr tu
 agak2 la nak curang kak oiiii...hargai la ckit org lain..klau x suka cakap..x yah nak curang2 nie...
setiap pengorbanan yg di lakukan tidak diminta balas..cukup sekadar hargai kehadirannya kat sisi
tu jer...aku slalu ingat kwn2 aku ckp
" jgn permainkan hati org, nnt satu hari kena kat kita"

aku benci ko sbb ko wat kwn aku terluka..dulu ko wat aku terluka aku sikit pon x kisah..masa mula2 ko kwn ngan dinasor..masa die bnyk di habiskan ngan ko..ada aku bising??? ckit pon x..malah aku faham..cinta baru nak bersemi..adat la tu...so skrang ni klau aku dgr ko nak kait kan aku sebagai salah satu punca keretakkan perhubungan ko..mmg sah2 ko tempah maut...jgn ingat muka ko lagi putih dr aku..aku takut...hahaha
takat muka ko putih.aku x heran la..aku bleh pakai bedak sejuk banyak2 biar putih...

dear dinasor..go! go! chayok :-)

" kalau kamu sayangkan seseorang..terima dia seada nya"

terima kasih dinasor cbb sudi kawan ngan org :-)
terima kasih cbb terima org seada nya walaupun awk taw sapa org dulu..terima kasih :-)

p/s> dinasor ni la lelaki pertama yang tahu siapa aku...dan sehingga kini dia masih lagi insan pertama..nak taw nape dinasor ni masih kekal jadi insan pertama??? cbb aku takut org lain x bleh terima aku seada nya klau depa taw sapa aku dulu...dulu atau kini..aku tetap aku...seorang hamba ALLAH yg bajet COMEY :-)

" aku taw aku bukan seorg yg baik tapi aku akan sentiasa berusaha tok jd yg terbaik di sisi DIA"




Monday, 26 September 2011



tiap kali lagu ni kuar kat radio, aku mesti cepat2 high kan volume speaker..hahaha...
aku pon x taw nape..tapi tiap kali aku dgr lagu nie..mesti aku turut mensumbangkan suara smpai kucing2 lari lintang pukang..hahaha...

p/s: serius aku x taw pon apa tajuk lagu ni dan aku x penah taw pon kewujudan kumpulan nie smpailah baru td aku teringat da search kat u tube..hahaha..terus download dan terus upload lirik kat blog...(kerja gila)

Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu
Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu
Jika denganmu salah
Kutak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas

Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu

harap2 korunk x layan lagu cam aku nie...

Monday, 12 September 2011

misi membalas dendam

holaaaa....
aku sihat jer...malah bertambah gembira disamping keluarga..(ade korunk tnye ker??? hahaha)
tajuk entri aku kali ni ialah "MISI MEMBALAS DENDAM"

hahaha..(gelak jahat)..aku telah melancarkan misi membalas dendam kepada DIRI AKU SENDIRI..
aku mmg sangat2 berpuas hati dgn dendam yg terlerai antara AKU dan AKU...
hari sabtu lepas aku telah g ipoh..follow kkak aku g beli baju..hahaha..kat shopping mall tu telah aku langsaikan sgala-gala nya..hahaha..
aku telah memperabihkan segala wang simpanan yg aku miliki..puas hati aku!!!!
apa yg aku lakukan dgn wang simpanan yg x seberapa tu..hahaha

KASUT
aku telah membeli sepasang kasut wedges setinggi 3 inch...hahaha..ada aku kisah 3 inci...so, skrang aku kne cari sugar dady yg tinggi la..mybe dlm average 175 kot..cbb aku tinggi 169...hehehe..cam biasa kkak aku komen 

" old fesyen nyer kasut"

as usual aku balas

" do i care"
x sabar nak pakai kasut baru..*wink..wink*

SELENDANG

walaupun aku x brape sngat ngan selendang..tp aku beli gak cbb aku rasa menarik dan cantik..lg bertambah cntik klau aku yg pakai..hehehehe..so skrang aku ngah rajin bukak U TUBE tok tgk cara2 pakai selendang..hehehe..awwwwww :-)

TEMAN SETIA@ BUKU

ni yg paling aku suka teramat sangat..aku tlah singgah di kedai buku POPULAR..dan aku terus mghilangkan diri di celah2 rak buku..sbgai mmbalas dendam sbb dah lama x beli buku...aku telah membuat kira dlm sgala aspek..aku telah mencapai 2 buah novel dan tanpa menoleh kebelakang aku terus pergi ke kuanter dan bayar..aku malas nak pikir 2 kali cbb nanti mesti x jadi beli..hahaha...dlm hati berdoa supaya DATIN LIJAH (my mom) x bising..hahaha...wat semak rumah jer kate nyer..OMG my mom..
tp aku de 1 mission..aku nak beli satu buku tu..harga nyer RM 33.90..aku x kesampaian nak beli sbb aku dah amik 2 buku..NOT ENOUGH MONEY!!!!!..


tu jer yg aku beli..abis dah wet simpanan aku..so skrang aku mengharapkan belas ihsan keluarga ku..kihkihkih...ADA SAPA NAK DERMA KAT AKU X???hehehe...
so skrang ni aku kne jimat cermat sbb nak beli buku tu..wahai BUKU TU, kau pasti menjadi milik ku..
aku rasa cam nak beli rak buku la..buku aku berterabur dlm bilik..that y la DATIN asik membebel jer...

selain baca buku melayu..aku join gak kkak aku bc buku english..my sis bnyk koleksi buku english..aku jeles cbb klau aku bc buku english aku akan pastikan ada kamus kat sebelah...sebagai permulaan aku baca buku yg ditulis org rakyat tempatan..buku dr luar aku x sentuk lg cbb english die PRO sngat..susah nak faham...hehehe...

masalah yg menimpa skrang ni ialah..segala barang peribadi aku semakin berkurangan..minyak wangi, pencuci muka, bedak, dan sbgai nya semakin berkurangan..di manakan aku mahu mencari penaja utk membelikan semua ini??? OMG..god help me...

bila pikir2 balik klau aku x beli selendang tu pon x per..aku bleh save bajet ckit..selendang dlm almari tu pon x berpakai/jarang2 pakai..hehehe..tp aku x penah menyesal beli buku..

pengajaran : jgn berbelanja mengikut hawa nafsu...
amik kau skrang dah pening...


Saturday, 10 September 2011

jUniOr kU

lapar...lapar...lapar...
sapa2 ada extra mknan x??? nak ckit...(muka x malu..hehehe).

ohhh lupa nak citer pasal one of my junior..( aku dah melalut sbb lapar)
td aku jumpa junior aku..aku x engat umur nyer..maybe around 19 or 20...muda r dr aku..
KAUORG taw x??? tgn nyer ada INAI..wa caya sama lu laaa..aku ingat die saja pakai/ tumpang pakai kak die kawen..tp tu semua DUSTA...rupa2 nyer die dah nikah..
aku terus cakap OMG..kawen muda??? oh NO..NO..NO....
aku x dapat trima knyataan JUNIOR AKU DAH KAWEN...
AKU SEDIH..mcm mana diorg bleh kawen dulu dr aku??? tercabar kewibawaan aku...HOW DARE U kawen awal dr aku????

kawen?? sapa cakap aku x nak kawen...aku adalah org pertama yg akan angkat tangan klau cikgu tanya sapa nak kawen...amboi " gatal mengeleyor" kate org perak...hahaha
tp smpai hari ni aku x de prasaan nak kawen..dan aku x bersedia pon nak menukarkan status aku dr CIK kepada PUAN...dan yg paling utama dan terpenting ialah aku x bersedia tuk menjalankan tggjwb sebagai insan yg bergelar ISTERI..

mcm mana aku nak kawen???

masak pon x pandai...hahaha..aku?? mkn pandai laaa...masak KO :-( 
tp to my LOVELY FUTURE HUSBAND..saya akan pastikan awk merasa air tangan saya
klau x sedap pon x pe..cbb saya wat ikhlas tok awk..nnt sy blaja jd PRO CAM CHEFF WAN dlm memasak erk...campak2 jer dlm kuali, tp rasa nyer mabeles..

nak kawen?? aku nak uruskan diri sendiri pon terkontang-kanting..ni kan plak nak uruskan org lain..waduhhhh ngak bisa dong...mana x nyer, aku..aku pon lipat kain baju pon x kemas lg..lipat ngan x lipat mcm sama jer..hehehe...basuh baju??? ohhh nooo...aku campak jer dlm mesin pas tu my sis akan sidai..kihkihkih...iron baju?? aku lemah klau nak iron dan wat "side"...mesti berlapis-lapis side nyer aku wat..
OMG..klau g umah mak mentua sah2 kne kutuk/perli abis-abisan..

jadi konklusi nyer wat masa skrang aku x bleh kawen lg...
even klau aku dah de calon pon aku akan letakkan syarat..
" u nak kawen ngan i, u kne tggu 4/5 taun lg..huhuhu..klu x nk tggu, u bleh cari gegurl lain"


my mission> dlm tempoh tu mgkin aku dapat perbaiki diri aku dlm sgala aspek sblum bergelar seorg ISTERI

ENJOY
tgk dr pengalaman kengkawan yg dah kawen..NO LIFE after kawen..padahal wktu umur cam aku skrang ni la nak enjoy..lepak2 ngan kawan..ngok wayang2..karoke..pas tu usha-usha yg encem2..
(yg pasti enjoy x over sngat ler..kami golongan perempuan mlyu terakhir..huhuhu)
dah kawen asik ngan dunia kekeluargaan jer..enjoy pon ngan husband ngan family jer..OMG, aku dapat bayangkan jiwa muda aku akan memberontak!!!


aku bukan nak "BANGKANG" kawen muda..aku cuma pikir dr sudut kehidupan aku...mybe org lain dah bersedia..tp bukan aku..tapi 

SEANDAINYA SUDAH TIBA SAAT ALLAH TU SUH AKU KAWEN, SKRANG PON AKU TRIMA NIKAH NYA

KEWANGAN
money..money..money..hahaha..nak isi topup 3 engget  pon mintak kat mak..hahaha..even klau suami aku berkerjaya pon, tanggunggan die dah bertambah..coming soon, kte akan mempunyai cahaya mata..amin :-)

tgjwb awk lg bertambah..

" suami ku, izinkan saya utk bersama membantu awk utk mencari rezeki tuk keluarga kita" 


so far smpai skrang..tu la hujah2 aku tuk diri aku nape aku x nak kawen awal..hahaha...


p/s: tp klau tgk org nak kawen, serius aku jeles tahap gaban..


to MY THE ONLY ONE: aku memohon agar kau permudahkan jodoh ku, rezeki ku serta perjalanan hidup ku..andai dia yg terbaik utk ku,limpahi kami dgn rahmat dan keredhaan  MU..amin

 gedikssss






..

Thursday, 8 September 2011

jOm nyAnyi rAmAi2..

video 


lagu yg sangat2 aku suka..bila aku nak menjerit ni laaa lagu yg jadi pilihan aku...hahaha..serius beb try la korunk semua nyanyi..esok mesti suara ala2 ELLA..hahaha...penah sekali tu aku balik dr ipoh pas settel kan semua urusan poli aku pasang lagu ni dlm kete..pas tu aku pon terangguk sorang2 dlm kete..tetiba ada seorg mamat ni hon..die engat aku ngantok..hahah..serius aku malu jap..mesti depa ckp 

" sah dak ni gila"..hahaha..mulut  bergerak2 smbil pale terangguk2..hahaha...

so lagu ni aku dedicatekan pada sapa2 yg nak..hahaha

klau sapa2 nak test kehebatan suara aku syorkan nyanyi lagu nie...memula aku x faham pon lagu nie about what..mcm biasa la study la ckit pasal lagu nie..

" kredit to my sister coz help me to understand this song"

harap semua enjoy ngan lagu nie..hehehe


I Don’t wanna close my eyes
I Don’t wanna fall asleep
‘Cause I’d miss you baby
And I don’t wanna miss a thing
‘Cause even when I dream of you
The sweetest dream would never do
I’d still miss you baby
And I don’t want to miss a thing