Sunday, 30 October 2011

ada aku dah putus wayar???

tajuk entri yg x bleh blaaaa :-)
aku sihat jer..klau x de sapa nak tanya pon aku tetap nak bgtaw..kihkihkih
 pe aku nak story nie erk??? mcm-mcm aku nak story..
and again and again and again....feel come to mama..come to mama..(pe yg aku mrepek ni)
ari khamis lepas akak aku konvo..kat UITM seri iskandar :-)
tahniah aku ucapkan pada kkak aku..and sumpah aku proud ngan kkak aku..memula aku "ngecek" @ tipu aku x dpt g konvo die..tp sebenar nya aku telah merempit dari manjung ke seri iskandar..hahaha..mse OTW nak g tu..sempat plak ada satu kete ni "main ngorat2" aku..pigirahhhhhh...takat naik kete kancil, waa x pandang la..(ayat belagak)..sebenar nya aku x toleh ckit  pon..menyakitkan hati aku jer..cbb aku x suka dan x respect pada golongan lelaki yg berperangai sebegitu..understand??? even klau niat diorg just for fun, diorg kne fikir pe plak pandangan org sekeliling pada aku@ mangsa..arhhhh malas aku nak bebel mcm nenek tua..ni photo tok cuci mata ckit :-)



actually kalau korunk smua nak taw kkak aku ni ngah pregnant..tgh tggu hari je nak bersalin :-)
tp die sngat2 excited nak naik pentas..5 taun kkak aku berhempas pulas smbung blaja semata2 nak dapatkan segulung ijazah..disamping nak menjaga keluarga, suami ngan anak lg..lom lg ditambah lagi ngan tuntutan kerjaya...that y aku proud sangat2 ngan kkak aku..bkn kkak aku yg ni jer aku proud..ngan semua kkak aku, aku proud ngan diorg smua...opsss aku lupa nak bgtaw..kkak aku wat PJJ je kat UITM..tu yg smpai 5 taun..extend 1 semester masa lahirkan anak...tiap kali tiba nak kkak aku konvo mesti aku "touching"..adakah cbb aku seronok atau pon aku sedih..aku pon x pasti :-(
dah la ckup2 takat ni aku citer pasal konvo kkak aku..
CONGRATULATION SIS :-)

kehidupan aku skrang???
semakin baik dan seronok..aku teruskan kehidupan aku sebaik yg mgkin..memanfaatkan segala nya dgn baik :-)
terima kasih pada yg SATU diatas segala nya..terima kasih tok kekuatan yg diberikan tuk aku menempuhi segala dugaan yg diberikan..

tetiba aku nak dedicate this statement kat seseorg :-)

biar berjauhan nama mu daku sebut kan
cukup tuk mengisi sepi tika pilu menanti
bukan bintang atau suria bisa menyinar ceria
namun kau cahaya menerangi jiwa dan raga

ok..aku telah terkeluar dari topic kte..hahahaha..
ok la..tetiba aku ilang idea nak merepek2 dah..
aku stop dulu laaa...

Thursday, 20 October 2011

story ke-tiga

jantung aku dup-dap..dup-dap..dup-dap..hahahaha
aku x taw entri ni akan diterima oleh *org lain* atau x..aku taw akibat nya nnt buruk kat aku..antra akibat nya ialah

i> aku akan dpt call dr seseorg
ii> aku akan dpt msg dr seseorg
 x kisah ler pe pon akibat nya..aku dah ready!! hati aku dah kuat brooo..(ayat je la, reality aku x rasa aku kuat) hahaha...


ready???

go!!!!

to my abg

 SELAMAT HARI LAHIR..MOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI..SEMOGA CERIA-CERIA SELALU :-)


maafkan org klau de wat salah dan silap..org taw org bnyk buat trouble dlm hidup abg..so sory dear :-)
maaf cb lambat wish..bukan org lupa..tp org x nak jadi insan yg spoil mood abg..lg pon ni yg abg nak dr org..stay away from u..org jauhkan diri, berdiam diri x bermakna org lupa kat abg..mlm yg besday abg, org dah ciap karang lg ayat power nak wish besday kat abg..tp smua tu org simpan kat draft jer..cbb org takut..org tertanya-tanya pe la reaksi abg klau trima msg dr org??? drpd org spoil mood abg, baik org x yah anta..btol x???..last2 org pon tertdow..hehehehe

masa jumpa kak lela ngan kak nani ari tu..ringan jer mulut org nak tanya depa pasal abg..last2 depa yg buka citer..abg de jumpa depa kan??? terima kasih TUHAN cbb temukan mereka :-)
org tnya kak nani

" mat ok ke?"

abg taw depa jwb per

" mat ok jer..bertambah chat..semakin hensem"

question> perlu ke statement hensem tu??
wlaupun org x dpt tgk ngan mata sendiri, at least org taw abg chat..tq kak nani..abg nak taw x?? kali ni org dgr citer pasal abg, org dah x nangis..yes..yes..yes... org dah kuat :-)
tp sblum balik kak nani pesan

" jgn nangis bi, be strong :-)"

tq kak nani yg chumel..hehehehe...
org rindu ngan semua nya..klau la masa tu boleh berhenti..:-(

kehadiran abg dalam hidup org sngat org hargai..satu kenangan yg sngat indah yg susah tok org lupakan..(mybe amik masa)..skali pon kte jauh dan x bersama..org masih rasa getaran kat hati ni..org doakan yg terbaik tuk kte berdua..

jaga diri abg lelok..cuaca skrang x menentu..
selamat hari lahir :-)

"HATI INI MASIH KAU MILIKI"

p/s: kepada sesapa yg kenal abg aku ni..aku harap korunk jgn bgtaw kat die pasal entri aku ni..cbb aku takut ngan akibat nya nnt..tp andai kata korunk rasa dgn bgtaw abg aku pasal post ni adalah yg terbaik..aku redha 

windu nak hapdet

*wink*wink*wink
setelah sekian lama aku menyepikan diri (lama ker??)..kini aku kembali dgn pelbagai cerita utk dikongsi bersama insan yg baca blog aku..hehehehe..yg pasti aku adalah aku..(pe yg aku mrepek nie?)..helo..helo..helo...ni baru mukadimah..

FIRST STORY

first aku nak citer pasal *rezeki* aku
alhamdulilah syukur atas rezeki yg ALLAH bg kat aku..aku sangat menghargai nya :-)..skrang baru aku taw susah payah nak cari sesuap nasi..dulu aku x amik port pon pasal sesuap nasi nie..skrang baru aku taw kepayahan nyer (insaf ckit)..bila dah masuk alam pekerjaan baru aku menyesal yg teramat sangat..serius aku menyesal!!!! dulu aku suka *ngelat* dlm kelas..biasa le brooo..*best student*..hahahaha..skrang aku dah tergagap nak wat drawing gne AUTOCAD..mcm mana nak baca drawing??jujur sngat2 aku mmg tertekan ngan situasi nie...sangat-sangat-sangat-sangat tertekan!!!! aku dah rasa cam org bodoh jer..
thank u to my lovely hero MR VINCENT DASS cbb bnyk bg support kat aku..darling, u r a GREAT boss 
:-)
dulu masa aku sem 5 aku de blaja *taking off*..dulu aku suka ckp

 pe la yg PUAN AZIAH ni mencarut2 kat depan..bila la nak abis class nie???
(alhamdulilah aku lulus subject tu)

skrang aku rasa cam nak cari PUAN AZIAH tu then suruh die ajar aku lagi skali..aku janji aku akan bg attention 100% kat kelas die..benda ni la yg aku bnyk wat masa keje..ni la benda yg wat aku nangis!!
semua org taw ( dituju khas wat project manager)..benda tu dah ciap!!tp depa x mau pon tanya aku OK x..thank KAK NURUL cbb sudi tlong:-)..love u sis..serius aku dikelilingi dgn org yg hebat2 semua..aku rasa cam kecik jer..huuuuuu :-(

nak dgr pengakuan ikhlas dan jujur dr aku x???

sbnr nya mood aku nak bekerja hnya 40%..taw mana lagi ilang 60%??? aku nak smbung blaja..ikhlas aku mmg nak smbug blaja..tp x de rezeki lg..rezeki keje dtg dulu..aku rembat je la :-) kwn2 aku ckp apply tok second intake akan bukak nnt..pray for me frez :-) aku doa2 sngat masih ada ruang tok aku menjejakkan kaki ke menara gading..amin :-)

skrang ni mana U yg open tok apply..semua aku rembat..kwn2 aku de ckp
"x semua U amik student poli"
tp aku x kisah pon cbb rezeki tu ALLAH yg kasi..sapa taw..

U yg akan tawarkan kos tok aku dan *dia* akan kuar..mybe next month..for sure mmg aku akan apply..again..again..again..and again...doakan tok aku :-) 
kat U tu la cita2 kami...who is *kami*?? org yg sayang aku dan org yg aku sayang :-) *ting*ting*ting...gediksss

to all of u, doakan yg terbaik tok kte semua :-)
tok my *rezeki*..slagi aku boleh bertahan..aku akan bertahan..klau aku dah x tahan..aku akan anta surat berhenti koje!!!(hahahaha..ketawa jahat)

question
1> salah ke klau aku x jawab apa keje aku?
2> salah ke klau aku ckp aku kerja tukang sapu jer??

reason
aku x nak org lain pndg tinggi ngan jawatan aku cbb aku x layak lg nak berbangga2 ngan jwtn tu..lgpon aku sendiri x yakin ngan kemampuan diri aku sndiri nak pegang title tu..faham????

lastly: bersederhanalah dgn apa yg ada :-)

SECOND STORY

TQ to all my *kkak ex-umah sewa* that is princess NANI and princess LELA..diorg dtg tempat aku..then ktorg g makan kat shabu-shabu..sngat2 happening n enjoy (lg pon depa jenis kepoh..hehehehe)..jujur aku x penah spent duit lebih dr RM15 tok skali mkn..tp berbaloi kot mkn kat shabu-shabu..mcm2 ada..sblum g mkn, ktorg ada cogan kata..nak taw x??

" MKN SMPAI PENGSAN" cbb byran die tetap sama..hehehehe
so kkak aku yg gediks tu..amik mknan smpai x cukup meja..aku amik kangkung jer cbb aku taw depa nnt akan membazir (tamak)..then kalau de pembaziran kne denda 5 enget..so ktorg semua pakat nyorokkan bwk kulit2 kerang..hahahaha..princess NANI kuat mkn ketam..princess LELA suma die mkn..hehehe..tp badan cekeding..
statement kak nani bgtaw kat aku

" ko ni asal??dulu punggung de gak isi..ni tinggal tulang jer.."..hehehehe
aku senyap jer :-)

but it was my lovely memory with them..diorg ajak aku lepak ngan depa sblum depa abis blaja..ada rezeki aku sampai laaa...

STORY KE-TIGA

aku post kat next entri aku!!!!

Tuesday, 11 October 2011

*syukur*

syukur atas rezeki MU :-)
u all taw ke nape???
last entri aku habaq mai aku mengalami tahap kebosanan yg melampau..hihihi
alhamdulilah sebab ALLAH dgr rintihan hati aku yg kudus ni....

sykur pada MU :-)


mood: xcited dan takut :-)

dah la tinggalkan semua tu..ni ada masalah lg besar!!!!
smalam aku g farmasi ngan DATIN LIJAH (mommy)..
aku pon naik la penimbang berat badan (biasa la brg free aku laju jer..hehehe)
then bila aku tgk bacaan terus aku :-(
again and again and again...
lost weight :-(
so..so...so...sad!!!!
TENSION

problem: i  want to say something to my  EX BEST FRIEND..
p/s: agak2 nyer die marah x???
solution: biar la dulu


Sunday, 9 October 2011

bELanjAwAn

holaaaaa...
belanjawan??? serius aku mmg x amik port dlm bab2 cam nie..kihkihkih...
tp belanjawan tahun nie mmg menarik perhatian kkak2 aku (not me)..
mana idak nyer..gaji deme naik lg..sibuk bebenor kkak aku amik port dlm belanjawan tu...tu semua karut ;-)

bnyk aku nak story mory...lama dah terpendam kat dalam lubuk hati aku..(ayat power)..kihkihkih..

 masalah kesihatan!!!!
 
tension aku ngan batuk ngan seseme nie..dah la demam..aku x paham dan x penah nak paham ngape skrang anti bodi aku lemah sngat..dulu masa blajo dulu, balik jalan kaki tengah panas terik x dak plak nak demam..la ni 24 jam dok umah bleh plak demam..aduyaiiii..pe kes nie???sabor2..bile demam selera makan pon kurang..so, i will lost my weight again..then my BMI pon down..dah la BMI pon cukup2 makan jer..sat g ramai org ckp cam tiang letrik..cis!!!!terpikir gak nak makan ubat tok tambah selera mkn..tp aku takut, sat g bantai bagai di pam-pam berat badan aku naik sapa yg susah?? aku gak..nnt kene g LONDON WEIGHT MNGMENT...rugi-rugi!!!!(mahal weiiii)..
azam pas baik demam: nak makan banyak2..kihkihkih

kawan2 

one of mt best frend masa kat poli dulu, die ada big problem..skrang die study kat salah satu U kat mlysia nie dalam bidang yg die apply then now she told me that she cant to carry on..as a fren, i just can give my advise and my opinion..all the decision in ur hand fren :-)

BUKAN SAJA-SAJA Allah meletakkan anda dalam BIDANG itu..
BUKAN SAJA-SAJA Allah mengurniakan anda KEPAKARAN itu..
BUKAN SAJA-SAJA Allah memasukkan KELEMAHAN itu..
BUKAN SAJA-SAJA Allah memberikan UJIAN sebegitu..
BUKAN SAJA-SAJA Allah membiarkan anda mengemudi dalam KEADAAN sebegitu..

MELAINKAN Allah tahu anda akan memberikan sesuatu dalam bidang itu..
MELAINKAN Allah tahu anda bakal membiakkan ilmu-ilmu itu..
MELAINKAN Allah akan temukan anda dengan insan-insan ikhlas membantu..
MELAINKAN Allah mahu menguatkanmu..
MELAINKAN Allah mahu anda tahu betapa tingginya kasih sayangNya padamu..


sebelum wat pa pe keputusan, mintak dulu petunjuk dari yg ESA..hope u will find all the answer :-)



masalah AKU
 
aku dah bosan!!!!tahap kebosanan aku telah menaik ngan mendadak nyer..jadi aku perlu cari alternatif lain..
kerja??? mgkinkah itu jalan penyelesaian nya??OMG...
mood nak keje...ada la ckit-ckit...so, aku rasa dah tiba masa tok aku kerja..btol ka??aku pon was-was gak..hehehehe
tp serius aku mmg dah bosan..owhhh aku dah bosan..aku dah bosan..aku dah bosannnnnnnn
tetiba idea bengong aku datang..aku nak jadi org gaji la kat umah org2 kaya..bleh x??
adakah aku telah terpengaruh ngan novel yg aku baca iaitu M.A.I.D..aku dah baca weiii buku tu..tp aku pinjam jer dr kawan..( so sad, tp aku akan pastikan aku beli buku tu)
arhhhhh..x kisah la keje apa...yg penting aku x bosan lg..
kerja??kerja??kerja???
p/s: ada x boy2 yg encem + kaya2 kat luar cna nak offer  aku kerja jadi isteri diorg???hahahaha 
(serius gedik)

 
~with love~

Wednesday, 5 October 2011


Ke mana pun ku pergi
Hingga di dalam lena
Ku masih lagi termimpi-mimpi
Apakah kau pun terasa
Segalanya yang ku rasa

Andai ada ruang di hatimu
Inginku menjadi ratumu
Mengecapi cinta Ke akhir usia
Dalam suka Dan di dalam duka
Ingin aku bersamamu








`with love`
manja _lara

some one said to me

" if u don't want to cry, just shout..it's better than crying"

Monday, 3 October 2011

suka-suka..

aku suka-suka :-)
spnjg perjalanan aku senyum...
semalam aku g tempat yg paling wat aku bleh hilang dlm dunia sendiri..hehehe

KEDAI BUKU

*wink*wink*wink
sprti biasa aku mesti akan mengeluh wet saku aku abis..hehehehe
aku telah membelanjakan wang saku aku dengan berhemat skali...
dgn prasaan bangga aku telah membeli 3 BUAH buku..hehehehe
i really love reading..*love*love*love

mcm biasa mulut DATIN berbunyi..kihkihkih
tp aku msih cdih lagi sbb buku yg aku nak beli (7 HARI MRNCINTAIKU) x kesampaian..huhuhu
kkak aku poww aku beli cardigan..so, dah x cukup wet...mybe nxt time aku beli, x salah klau aku berkorban ckit tok kkak ku tercinta kan..(cepat puji aku adik yg baik!!!!)

x lupa gak aku beli buku tok anak buah kesayangan aku..hehehe

BUSU SAYANG ANJE

aku x sabar nak khatam buku yg aku dah beli..berkobar2 semangat aku nie..
p/s> snggup x tdow malam..hehehehe

satu buku yg aku beli tu tajuk nyer DOKTOR CINTA
sangat tebal..ada la dalam 800++ pages....yehaaaaaa x sabar2 nak baca..hehehe

p/s> sbnr nyer ada kkak masa kat popular tu yg suggest kat aku suh beli..die ckp BEST :-)

aku dah godek-godek dah buku tu..aku pon terasa keseronokkan buku tu..(naluri hebat)

satu buku yg aku beli tu tajuk nyer JODOH @ CINTA...4 bintang aku kasi...
klau aku rajin, nnt aku wat ulasan ckit pasal buku tu..tgk r nnt :-)

selain buku 7 HARI MENCINTAIKU..ada satu buku yg aku idamankan..tajuk nyer M.A.I.D
x sabar nak beli..hehehehe
p/s> money..money...come to mama..come to mama :-)

klau de sapa2 nak hadiahkan buku2 tu kat aku..aku dgn berbesar hati mengalu-alukan..hehehehe

cebisan kata tok hari ni>
Jika benar cinta itu buta...
Butakah mata ku...
Berkali terluka masih jua... ku merindu...

k daaaa..aku nak g baca buku..amaran keras dr aku, jgn sapa2 ganggu aku..skali pon msg/call x akan dilayan!!!

Saturday, 1 October 2011

aku x jeles!!!

peringatan khas wat semua org di luar sana..terutama nya golongan perempuan


klau setakat nak citer BF ko tu hebat, ada ke aku peduli..cikit pon aku heran..pe ke sngat BF ko tu..luuu bikin aku hangin btol la..elok2 ko dtg muka aku penuh ngan senyuman..tetiba aku rasa cam nak hempuk pale ko ngan pencakar sampah umah aku jer...ello, aku x suka..faham!!!!!
pe motif ko citer kat aku BF ko bagi teddy bear kat ko??? msg mlm2 sebelum tdow..bgn pagi bf ko anta msg..ADA AKU KISAH??? plezzzz laaaa....takat tu ckit pon aku x heran...u know why??
sbb aku x perlukan BF yg hanya tuk keseronakkan shj..tp aku perlukan seorg yg boleh lindungi aku sepenuh hati dia..aku perlukan seorg lelaki yg boleh wat aku rasa selamat dan bahagia bersama nya..x kira pe jua situasi kami..aku x perlukan kata2 cinta..cukup kami taw pe yg kami rasa..that all :-)
tp aku taw..


"love without action is nothing"


yg aku hangin lagi..die siap korek rahsia aku lagi...bnyk cantik muka ko nak korek rahsia aku..aku x terhegeh2 nk citer kat ko la..

dah la malas aku nak hangin kat blog aku yg aku rasa dah CANTIK ckit..hehehe..
amaran keras dari aku
" klau niat nak wat aku jeles..believe me, ckit pon aku x jeles..sbb aku taw my lovely FUTURE HUSBAND ngah tgk aku smbil tersenyum" * wink*wink*wink..(gedik)