Tuesday, 22 October 2013

~aku vs pendaki gunung~



Assalamualaikum w.b.t



ooo yehhhhhhh...hehehehe..lihat laa nama aku tersenarai dalam list...hahahaha
padahal mase intebiu tu, jawapan aku semua ke laut dalam..hehehehe....
well sngat xcited...terpaksa korbankan cuti mid sem laa alamat nyer...
x pe laa....
experience tu PENTING!!!!

doakan semua nya baik2 belaka erk..tatatata....

Saturday, 19 October 2013

~my herO~

assalamualaikum w.b.t
holaaa rakyat jelata yg bajet sun, somey ngan santekkk sekalian...
salam aidiladha semua :-)
moga kisah disebalik perayaan ni memberikan sedikit sebanyak pengajaran kepada kita semua...
klau x sedikit, maybe banyak le kot :-)
hot story nyah nak citer kat hampa semua..tp x de la hot bagai..hahahaha
~my herO~..apakah ianya??
akhirnya my hero @ my lappy masuk workshop...hahahaha
kelas kau jahhhh....ade masalah dalaman yang aku x leh nak kesan (konon bajet pro)
telah selamat aku hantaq kat ACER CENTER kat ipoh...
kate nyer 3 hari bekerja..tp la ni dah 4 hari x de call on..x pe la, lg pon sok ahad...cuti kot :-)

so skrang aku telah mencuri @ meminjam laptop kkak aku..copsss bukan kkak aku ler, tp sekolah kkak aku..hehehehe...alang x kasi laptop die sbb bnyk benda dlm tu..so, die kasi pakai lappy sekolah die..x kisah ler, janji de laptop..hohoho...
ohh my hero, jangan la merajuk lama sangat...dinda rindu nnt...hehehehe

kenangan sewaktu cuti raya aidiladha....
jerawat kat muka naik mcm cendawan tumbuh..x taw la nape..so, aku malas nak layan sngat..lantak la nak naik..who care??? muka aku 200 kali ganda berminyak nyer...pas tu asik pedih jer...x leh nak pakai bedak bagai..last2 aku tepek bedak sejuk..lega + nyaman...abis cerita!!!!
nak kate aku gne pengelupasan nyer produk..mmg x laa..muka aku ni pakai SAFI murah jer pon...ayoyo :-)
ok abaikan pasal muka aku tu..taw la aku nak ADJUST cam ne nnt..hahahaha

02/11/2012
de pe ngan tarikh tu??
kawan aku kawen weiii oiii..siap 2 org lagi..kat manjung ngan kat taiping...acaner nie?
aku maybe gi yg kat manjung..lg pon aku ngan family  die @ umi  memang kamceng...
umi suh aku jadi PENGAPIT...haaaaaaaaa?????
memang aku tolak ler jawab nyer...hahahaha...
dengan muka penuh ngan jerawat nyer...pas tu sun burn maen ntball ari tu x ilang lg...ade hati nak suh aku jadi pengapit...memang X NAK la jwb nyer...
lg pon aku segan...kang aku lg overdose dr pengantin...hehehehe...
so, aku decide nak duk belakang tabir jer...hehe...

cuti raya korban ni aku manfaat kan sebaik mungkin dengan merelease kan segala bagai tension + mslah..konon bajet bnyk mslah..UPSI, aku balik ngan penuh semangat...dengan perasaan yang lebih baik..so, focus...next week banyak benda nak kne settle...cheer up :-)
keep focus and study :-)

ok laa...salam aidiladha semua
moga perjalanan hidup korunk semua berjalan dengan lancar, dimurahkan rezeki dan sihat2 hendaknya..k tatatata

Tuesday, 8 October 2013

~ acaner nak study~

assalamualaikum...
ok aku de mslah....
acaner nak study @ fokus....
klau hati kita memikirkan  seseorang....
pas tu siap terpandang gmbr kat meja study?
acaner tu...
hati membuak-buak nak continue asimen or study...tp otak x bleh nak fokus...
ayoyoyo...awat la feeling ni mai tang aku nak buat keje...
hey uuu, org yg berada di meja study aku...can u just let me get out from this feel..shuhhhhhhhh
acaner nak buat...hahahaha
pe lagi..update blog laaa...dah x bleh nak fokus :-)
baca al-fatihah pon x jalan...

adakah kerana aku terlalu merindui @ mengingati nya...memang seminggu dua ni aku asik terpikir, teringat2 kenangan lama...aduh!!!!!!!
acaner ni??? need some advise :-(
 mgkin  aku perlu pi dengar ceramah kot malam ni kat MASJID UPSI...tajuk die "penolakan syiah".....hahahaha
copsss, x de kne mengena pon tajuk ceramah ngan masalah aku kan...hurmmmm x pe la :-)
x pe la..menambahkan ilmu pengetahuan :-)
jom..jom...follow aku nak x?

ehhh lari tajuk plak..ni klau hampa ade solution..tell me :-)
tatatatata

sila abaikan magi kari aku..hahahaha
bersepah kan...


benda ni aku tampal kat dinding sebelah meja study..bior aku ni sentiasa BERINGAT :-)
biasa le aku kan suka makan SUP SEMUT..tu yg lupa..


gaya mcm dah semangat nak pi kelas..tp penyakit M tu hanya ALLAH je yg tau :-)

Tuesday, 1 October 2013

~berkenan dihati~


hola..hola...hola....
dh baca belum entry pasal tepon KESAYANGAN aku tu..hahahaha...
ok kali aku nak kongsi tepon ape yg aku berkenan dihati..untung-untung de org nak bagi hadiah besday ker..or nak sedekahkan kat aku..hehehehehehe

1,2,3.....
jeng..jeng..jeng...
aku taw mesti de yg ketawakan aku kan pasal fon nie...well do i care???cisssss...
aku x taw nape aku suka sngat ngan tepon nie...mula2 fon ni kuar hati aku dah dup..dap..dup..dap...
tp aku x mampu lg nak beli...x pe laaa..:-(
ade rezeki nnt klau de money..tepon ni aku akan grab dulu berbanding tepon2 yg lebih canggih di pasaran tu..hehehehe...ohsemmm n smart :-)
ni second fon aku suka..SONY EXPERIA J....ni pon aku x taw nape aku suka...maybe bagi aku die ni nmpk comey...hehehe..pink ade, kuning ade..macam2 ade :-)

yang ni pon aku suka gak..jgn tnye nape aku suka..tp yang pasti aku SUKA..hehehehe

samsung pon ok gak..ntah la aku bab2 teknologi ni mmg FAIL...hehehehe
x kisah ler org dok sibuk samsung s4 ler..S3 ler..macam2 S ler..aku rilek jer...janji bleh call ngan sms...
maybe org akan ckp aku x update ngan teknologi...tp aku x larat nak update sngat..banyak beno..minggu ni tepon lain..minggu depan dah kuar tepon baru..hahahaha....

ohhhh mama..
tolong belikan org tepon..tepon udah nyawa2 ikan...hahahaha...

haaaa  korunk yg tgh baca entry nie..x de ke terdetik dihati nak sedekahkan tepon2 kat atas ni kat aku???
kalau de, jgn pikir berulang kali taw..kot2 berubah hati..melepas aku :-)

ok laaa...need to go :-)
training..training..training...hidup ni memang asik kne ttraining jer..
uollss, take care...bubye :-)

~ bila rasa mcm nak campak sesuatu jer~

assalamualaikum....
ok lihat lah tajuk entry kali nie..hahahaha
~ bila rasa nak campak sesuatu jer~..nak campak per tu erk....
aku rasa cam nak campak je TELEFON canggih aku tu kat atas katil
p/s: bkn dlm tong sampah erkkk sbb aku sayang gilerrr ngan tepon tu...hahahaha

aku rasa dah tiba masa nyer aku TUKAR tepon yg baru...yg x canggih pon x pe :-)
yg penting aku bleh call, sms ngan wifi :-)
camera x yah nak canggih2 sangat..cbb aku bkn jenis suka tgkap gmbr beria bebenor pon..hehehehe

tepon aku tu, memula bleh connect tenet..pas jatuh dekat 400 kali..die jadi biol tahap petala 14..hahahaha
kekadang klau kkak aku call..tepon aku tu siap bleh dengor x dengor jer...haisssshhhhhh sangat dan teramat sangat lah SAKIT HATI....

maybe aku dah tiba masa nyer aku TUKAR telepon baru..tp masalah nyer aku x punyai $$$$ yg mencukupi...hahahaha...
aku geram laa...kekadang aku kne la online kat dlm kelas sebab nak cari maklumat..haipsss bukan nak layan fb erk..tumbok muka sape yg tuduh aku cam tu..kne cari  maklumat or whatever la kat tenet...susah la kalau aku x bleh nak online..gerammm jer aku dibuat nyer...nak kate x de wifi..UPSI tercinta ni die dh update wifi satu kampus uolssss...hahahaha....

stress!!!!!
ni la wajah henpon kesayangan aku...aku dah pakai lama dah
 (bajet lama dh, padahal x smpai pon 10 taun lg..hahahaha)
awal tahun 2010 klau aku x silap..mse tu tepon ni baru je lg kuar...aku terus amik..berkenan kat hati beb..pe bleh buat :-)

ok sedia..
1,2,3..jeng..jeng..jeng...



anak buah aku yg tolong tampalkan upin ipin tu..
die beli mamee pastu dpt stiker...henpon aku yg jadi mangsa...

p/s: henfon ni bukan utk dijual erk 
tengok tu..tercabut-cabut semua nyer..kesian :-(
my baby uuuuuuuu....
cinta hati ku...
ehhh tersesat plak gmbor aku..hehehehehe


tu la die kondisi tepon aku...well please someone, buy me a new henpon..please :-)
hahahaha...klau de sapa2 nak sedekahkan henpon kat aku..aku dengan berbesar hati nya akan tersenyum LEBAR..tocey..tocey..:-)

ok laaaa...
take care uolsss...