Wednesday, 26 February 2014

~suka hati la~


assalamualaikum w.b.t :-)
marilah kita bersuka2 serta bersenang2 kan diri walaupon mcm2 benda ade kat otak ni..
acececehhhh...
hehehehe...
dear uolss, i dah beli no digi :-)
sebenaq nya aku saja je pon beli..senang nak contact kkak aku berdua tu (mak yang vs makchik)
punyer la mahal cbb deme ni digi..cisss!!!!!
skrang ni tggal mak ngah je yg gne CELCOM..
sbnaq nya x kisah pon depa gne line pe pon..who cares? klau nak call tu, call je laa...x kan la kredit pon nak berkira kan ngan adik beradik...ayat sedapkan hati...
tp klau ngan kawan2 harus + wajib ler berkira..hihihi...



sapa nak no fon aku?? sila sengih lebor dlu2..hahahaha...
no fon ni pon aku x sebar pon kat kwn2..tuk personal laa kira nyer..poyossss....





sarapan pagi dikala aku dihambat kelewatan ke kelas..sedap gak :-)
psssss, sambil wat asimen or update blog pon bleh mkn..hehehehe...





special gift from my beloved friend :-)
kawan aku g nyongket @ jln2 ke terengganu...
aku dengan muka penuh x taw malu + shy2 cat pon order la buah tangan...
dgn harapan yg agak tinggi, akan dpt buah tangan yg mahal dan vogue...
finally i got this superrr dooperrr cuteeeee just like me :-)
thanks you dear, next time u jln jgn lupa buah tgn tuk i lagi taw..hehehehe...


 tu je entry aku tuk kali ni..aku borink cbb aku bru pas abis wat homework BI..hahahaha...
k daaaa :-)


~SENYUM TANDA KEKUATAN DIRI~

Tuesday, 25 February 2014

~rEzEki~


Assalamualaikum w.b.t

campuq ari ni dah 10 hari aku balik hostel....bru 10 hari tp ase mcm dah 4 bulan..
alhamdulilah rezeki aku sem ni ade..syukur padamu ya ALLAH...
ok let check aku nyer timetable..hohohoho...
disebabkan aku dah abiskan subjek kokorikulum..thats mean, aku dah x de kelas pada hari sabtu..
oooo balik kg..ooooo balik kg..ooooo balik kg...hari riang :-)
so, sem ni aku amik subject :



PENGAJARAN,TEKNOLOGI DAN PENAKSIRAN 1
REHABILITASI SAINTIFIK DALAM KECEDERAAN SUKAN
PSIKOLOGI KEJURULATIHAN
PENGUJIAN, PENGUKURAN DAN PENILAIAN SAINS SUKAN DAN PENDIDIKAN JASMANI
BAHASA MANDARIN KOMUNIKASI I
 ENGLISH LANGUAGE 4

ye haaa, semua ni membawa kepada 19 jam kredit..i will survive ooooo :-)
nmpk x bahasa mandarin tu???haaaa jgn x caya....
kenapa aku pilih mandarin??? kenapa aku x pilih jepun, sepanyol, perancis or arab or benda lain..kenapa?kenapa?kenapa?
bg aku sebab mandarin sekarang dah jadi satu bahasa yg sama taraf ngan BI...lg pon kat malaysia ni pengunaan bahasa mandarin tu dah meluas...hehehehe
tapi aku baru tahap 1..hanya belajar basic saje...but don't wory..klau dah taw asas, nnt aku boleh la blajaq sendiri..hehehehe...
ok abaikan pasal bahasa mandarin aku tu...
opssss ni PENGAJARAN,TEKNOLOGI & PENAKSIRAN 1 tu membawa 6 jam kredit..walaweiiiii, mangko dibuat nyer..hehehehe

berbalik pada tajuk entri aku kan..REZEKI :-)
alhamdulilah, rezeki ALLAH bg kat aku...
sem ni aku dapat jadi instruktor olahraga :-)
kelas aku hari rabu kul 5-7...
tp yg paling syok kelas aku de international student...hohohoho....
pening pale aku dibuatnyer...jgn risau, aku kan hebat BI nyer..kihkihkih (ayat sedapkan hati)
nmpk x aku ngah amik ENGLISH LANGUAGE 4 sem ni..kira nyer jadi ler :-)
sebenaq nya aku ada mintak nak jadi instruktor netball..tp x de rezeki, lecturer tu x panggil aku pon...so, anggap je x de rezeki kan :-)
ni jadi instruktor olahraga pon secara kebetulan..aku call lecturer tu tanya pasal kekosongan instruktor, then die cakap suh jumpa kat padang ptg tu gak kul 5-7...
nasib baik aku x de kelas time tu..so , aku accept je la...
pasal payment, aku x taw mcm mana...borang pon aku baru isi...hahahaha...aku taw,x banyak pon gaji die..tp aku bersyukur..yg penting pengalaman..nnt dalam resume, bleh la aku tulis nak tunjukkan gah ckit dlm resume..hahahahaha....
insyaALLAH cuti sem 3 bulan ni aku akan ke LATIHAN INDUSTRI selama 2 bulan..aku masih lagi mencari2 tempat yg aku nak mohon....ramai yg ajak pi MSN...tp aku mcm x mau jer :-)
nnt la aku pikir kan..taklimat pon x g la..dah pikir mcm2 :-)
tp klau praktikum mengajaq tu..aku ase nak g PERAK SPORT SCHOOL...tu lagi lama nyer citer..taun depan nyer citer..hehehehe...ok sila abaikan :-)
jadi kat cni, duit gaji aku tu bleh la support mkn minum pakai aku masa aku nak g LI nnt..for sure meme PTPTN aku dah tinggal nyawa2 ikan dah dlm akaun..silap ari bulan tinggal 10 engget jer..kihkihkih...


p/s: aku taw ade dikalangan kawan2 yg pandang senget kat aku ble aku dapat jd instruktor ni..tp aku wat x taw jer..klau hampa berusaha, hampa dapat na..klau hampa x usaha mcm mana rezeki tu nak dtg :-)
mulut org, depa bleh ckp mcm2..so ignore je..mcm mulut aku gak..ckp mcm2 :-)

ok laa, baru 2 minggu, asimen dah berlambak2 :-(
no life..konon nyer laa...
take care uolss..me to also :-)
bnykkan minum ayaq, cuaca panas la ni...
bye....

















Tuesday, 18 February 2014

~ housemAte vs roomAte~



Assalamualaikum w.b.t
sejak akhir2 ni rajin plak aku hapdate bagai kan..hahahaha...
biasa bajet mcm x de asimen..tp nyah, kau taw ari first day dapat asimen...kau ada???
hebat btol pensyarah upsi ini...
semester ni aku masih lagi dapat menginap di kolej kediaman di upsi ni..
KOLEJ AMINUDDIN BAKI always in my heart...poyosssss...
tp sem ni aku dapat dok aras 2..walaweiiiiiii, tercabut lutut nak panjat tangga tu..hehehehe....
tp x pe la, amik exercise kata nyer....
housemate paling terbaik....4 melayu dan 2 berbangsa lain + agama lain...
memula tu aku memang bengang la ngan pengurusan...
aku siap naik pejabat tuk settle benda ni...
tp no solution...
that girls, x nak pindah kuar dr umah..they comfartable dok ngan melayu compare dok ngan bangsa diorg sendiri..what the tuttttttttt.....
kami yg x selesa...ini bukan isu politik ke or bangsa or whatsoever....memula kami de problem ngan isu keagamaan..alhamdulilah, settle :-)
ntah la aku pun pening...nasib baik kami ber4..so, memang kami konker laa..hehehe
that girls pon jenis dok dlm bilik (no life!!!!)
jenis yg pembersih (smpai ke hari ni laa..hehehehe)
nice and smile...
so far smpai hari ni ok...
aku kasi 2.5/3 bintang...hehehehehe.....
ok settle pasal housemate...here we go, my roomate :-)
sejuk mata memandang...hehehehe
tudung nyer labuh...lemah lembut, agak chubby :-)
klau melawak ngan aku, bleh pecah pintu bilik ktorg ni..hohohohoho...
baik budak nyer (smpai hari ni laa, esok aku x taw la)
pas solat, ngaji...solat awai wktu...ehemmm,ehem,ehem...
mcm terasa jer kat lubuk hati aku ni..hukhukhuk....
so far, kami serumah ok..hidup dalam keadaan aman damai....
masih mampu ketawa, bersembang dan berkongsi cerita bersama :-)
i love them as my friend, family and my heart..
moga dipermudahkan urusan kami dalam menuntut ilmu pengetahuan...

p/s:
 roomate aku datang dari UTARA..aikkkk :-)
umoq 22 taun..amik kos keusahawanan....
jgn x caya, die de abg umoq sebaya aku...cikgu kat utara gak...
hahahaha..nmpk x jodoh mcm dah dekat jer...
ohhh adik ipaq :-) just joking....
opssss aku panggil die FARAH jer...
die panggil aku akak..ohhh noooo, nmpk cam dah tua plak....
k daaaaa




Monday, 17 February 2014

~terusik dihati~

assalamualaikum...
luka dihati kembali berdarah kembali..ambik kau nyah!!!!
aku stress ngan SITI MAISHARAH BT ROMLI (anak romli)...
die telah pon memperkenalkan aku ngan "benda" ni....
dan aku mula mengimbau kenangan lama yg telah lama aku simpan + kunci di sudut hati aku yg penuh dengan kehitaman ini..


BETAPA SAKITNYA APA YANG KU RASA
TUHAN KUATKANLAH HATIKU YANG TERLUKA
SEMOGA KAU BISA TUK MELUPAKANNYA
KARENA KU MASIH MENCINTAINYA

KINI KAU BUKAN MILIK KU
DAN BERAKHIR SUDAH CINTAKU
BIARKAN SAJA HATIKU BICARA
KU MASIH SAYANG PADAMU

AKU SELALU MENDOAKANMU
AGAR KAU BAHAGIA
BERSAMA DIRINYA SELAMANYA

past is past..over is over..hahahaha
keep calm and stay fokus on my target + our target???
ok dulu ye our target..now, its only my target..hehehehe...

aku percaya qada dan qadar...
x kira siapa pon "dia"..
larilah berjuta batu sekali pon..andai dah tertulis dia adalah jodoh aku..
suatu hari kami pasti akan bersatu...insyaALLAH
aku hanya mampu berdoa,berdoa dan terus berdoa...




Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu 
Agar kau bahagia 
Bersama dirinya selamanya

~ rEsuLt exAm~

assalamualaikum w.b.t

ok aku dah de mood nak hapdate...hahahaha
yg sebenaq aku malas nak update jer...
aku sihat alhamdulilah..
aku dah masuk semester baru..
here we go..SEMESTER 5
nmpk x senioriti nye kat situ..senior la sngat..caittttt!!!!!
tp aku nmpk mcm junior sem 1 je..chomel2 gitu....

back to topic...hehehe
result exam aku yg tersangat amat lah sangat OHSEM...fuhhhhh....
nmpk nyer sem ni aku nyer pointer jatuh terduduk...bkn takat terduduk dah..siap tergolek + terbaring lagi..hehehehe...
first of all..aku memang bersyukur sebab LULUS SEMUA...memula memang aku sebak
(ckit je lg nak meleleh ayor mata)..thanks to my sister...
walaupon PERIT,PEDIH,MENIKAM,MENCUCUK serta MENUSUK KALBU kata2 yg keluaq dr bibir + mulut nya..but it make me feel good and relieved..

alhamdulilah..alhamdulilah..alhamdulilah..
banyak mana usaha aku, tu la aku dapat...btol kan?
mgkin aku x cukup usaha lagi kot...so next sem, aku kne work 500 %...x leh 100 % dah..hehehehe
copsss tp klau 500% kang..aku masuk hospital bahagia tanjong rambutan plak..opssss :-)

azam tuk sem 5 nie (senior kot)
ntah laaa, mcm x de azam jer...nmpk x tanda2 awal gelap masa depan nyer kat situ???hehehehe


 IKHLASKAN HATI

ini yg aku perbaiki lagi dalam kehidupan ini..
iye la, mulut kekadang ckp kite ikhlas..tp hati??? sapa yg taw....
jujur aku rasa, sem lepas aku kurang dalam 'sikap or sifat' ni...
that y ALLAH sedaq kan aku melalui result yg cam gitu...
tanda DIA syg kat aku kan...alhamdulilah :-)

mana aku nak cari ikhlas nie???
aku definisi nyer pon aku x taw..hahahaha...
mgkin aku kena BFF ngan org yg bernama IKHLAS kot...mgkin la, sapa taw :-)
klau kome ade tips2 nak share, bgtaw la...

this sem, aku kena pastikan pointer aku naik..klau boleh naik mencacak + mendadak...hehehehe...
insyaALLAH aku akan berangan2 dulu, pas tu usaha tangga kejayaan... lastly tawakal..

YA ALLAH..
andai ku terlupa,alpa serta lalai dalam menuntut ilmu ini...
sedaqkan lah aku supaya sentiasa berada dilandasan yang benar serta diredhai....

YA RAHMAN
andai aku lupa,alpa serta lalai dalam menjalani kehidupan sebagai hambaMU..
sedaqkan dan ampunilah aku..
tetapkan iman dihatiku ini, moga kelak matiku dalam penuh keimanan...amin :-)

ok..take care uolsss....
k daaa