Tuesday, 23 October 2012

~ENTAH~

Assalamualaikum  dan salam sejahtera, salam 1 Malaysia...
hahaha..mcm nak wat pengucapan awam plak..hehehehe


aku sebenarnya ada benda nak diluahkan...
tp aku x taw nak start citer cam mana...
x pe laa...abaikan :-)

yaALLAH, kupohon kepadaMU..kurangkanlah kesakitan yang dialaminya...
kongsikanlah kesakitan nya bersama denganku...
kuatkan lah semangat dan berikan lah dia kekuatan mental dan fizikal untuk menempuhi ujian yg diberikan...
amin :-)


awak, be strong..kene kuat, baru cepat sembuh...
jgn lupa senyum, sbb senyum tu ubat yg paling mujarab taw.. yang paling penting dan teramat penting ialah
jgn 'ngelat' mkn ubat dan kena rehat secukupnya...
sy doakan awak cepat sembuh...
kne rajin wat excercise, biar cepat baik...
jg diri lelok :-)


kak nani said : bi, ang ni tunggul ka..org tu ngah sakit2 pon ang masih x de prasaan ker???
ayat tu sentap smpai ke lubang cacing..menangis aku (sensitip)
sapa yg x sedih..sapa yg x risau..klaulah aku punya kekuatan..i will lend u my shoulder to share ur pain...masalahnya aku x de kekuatan tu..x de..x de..x de...x faham ker????

whatever!!!!!

terima kasih kak nani dan kak asni..terima kasih :-)

terima kasih kak asni sebab sudi angkat call org..
terima kasih cbb sudi cerita tentang dia kat org..
terima kasih kak..terima kasih


terima kasih kak nani cbb sudi dengar celoteh org
terima kasih kak nani..terima kasih tuk nasihat dan teguran semua bagai tu...
and most important, terima kasih cbb faham apa yg org rasakan...


walaupon jasad kita jauh..tp doa sy sentiasa ada menemani awak..


Thursday, 11 October 2012

~kemaafan~

assalamualaikum....
 skrang aku nak kongsi ngan hangpa semua pasal kemaafan :-)
citer ni pasal dak kelas aku...sejujurnya aku bukan benci kat die..malah aku anggap sama mcm kawan aku yg lain..yg boleh dibwk bincang dan berunding..boleh bwk hangout2...tp ada ketika nya layanan yg aku berikan dibalas ngan taik lembu...saat tu aku rasa sngat menyampah dan rsa cam nak penerajang hidup2..tp nasib baik iman ni kuat..klau x, sia2 je nnt masuk METRO page depan skali..hehehe....

then pas aku kne taik lembu tu, aku start tuk menjauhkan diri...tp bukan jauh diri yg ketara, slow-slow..bak kata pepatah (acecehhhh, kuar pepatah plak)
BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT..x de kne mengena pon ngan citer aku nie..ahhhhh abaikan :-)
tp masuk sem nie, perasaan benci dan meluat tu makin membuak-buak dalam hati aku nie..tp aku rileksss lagi...dan die pon mula menunjukkan "taring"..die....

mcm kes nie..kene wat group knegaraan...1 group 5 org..then kami gegurl ada 7 org..so, kne la separate..ktorg mmg x nak amik die..so, kita org dah ckup 5 org..sorang lagi masuk group dak laki
(cbb die pon x nak group ngan minah nie)..mashaALLAH, kome x tgk mcm mana die tarik muka 14..aku, rasa cam nak je pi sepak ngan penerajang hidup2...come on la, kita dok U nie,jgn engat org nak layan..gerak la sendiri..ni semua nak disuap...lg pon x mati pon klau ko, pi group ngan org lain...nasib baik aku nie agak baik..so, ktorg separate laa..minah tu masuk group ngan aku..(rela dlm paksa)
tp nak!!! amik ko bibi, smpai la nie..x de sbrg komitmen..walhal mggu depan nak present + anto...what a shame!!!!

ni stail aku tuk sem nie..(siap naik status kat fb lg gituuu)

sy rasa bangga apabila ada kwn2 yg dtg bilik sy tuk wat asimen sama2 walaupon X DI AJAK dan X DIUNDANG..hilang terus sakit perut dan senang hati dibuatnya...
sebab stail sy sem nie, kome x tanya..aku x jwb...kome x buat, aku buat...hahaha...kome kne marah, aku pon kene marah..hehehe..kome dapat 0, aku ada la kot markah ckit cbb aku dah wat keje yg lect nak..just aku malas nak kecoh2..sapa wat, die dpt markah..sapa x wat, bkn markah..nama pon aku x sudi dan x kan letak dlm name group aku...

sebab aku dah x larat nak wat baik..buat baik org pijak kepala...ahli2 group lain bleh je bg komitmen,knape tidak minah tu..nak kata ada training, come on laaa..org lain pon ada training gak..ni si kwn aku nama abidah,lg hebat training bagai nak pengsan..cbb next year nak pi sukan sea..bleh jer bg komitmen..siap tanya lg

"bie bila nak wat asimen..abid cari ni dulu erk..selebihnyer bie cari erk.."

ko tu baru beginner..tu pon nak blagak x tentu kira...pigirahhhh....

haipppp...tgk aku dah start melalut...hehehe..
minah tu mcm dpt feel yg aku + yg lain mcm x suka kat die..then die pon anta msg kat fb..
minta maaf klau de wat salah, terkasar bahasa bla..bla...bla....


hahaha..kome taw x aku nie klau dah menyampah..mmg kne la setepek ngan aku...aku pon tulis kat fb aku

tazkirah sblum tdow :-)
jgn minta maaf kat sy, klau awak sendiri x taw apa kesalahan yg awak lakukan..cause for me, forgiveness only for the person who deserves it..
p/s: so, klau rasa x de salah..jgn minta maaf..simple and easy as ABC

aku x taw la die perasan ke x???hahaha..
who cares???

lg satu yg aku hangin sngat ngan minah..smalam ktorg wat "strength test"...
abidah a.k.a abid nie badan die mmg ketak-ketak..sbb die main kayak..so, badan die mmg cun laaa..bila wat strength test, die nyer strength x kuat..maksud aku, aku nyer lagi tinggi dr die..tp die dah bgtaw, die nyer otot ngan recovery sbb die wat heavy training 2-3 hari nie..so, performance die mmg low laa..

tetiba minah kepoh nie bleh plak tnya kat kelas mcm nie..

" kenapa erk org yang badan ketak2 mcm abid, tp strength die x kuat"...dak laki semua pelik..aikkk, abid x kuat???
kome x tgk abid nyer muka...ketat semacam jer..bodoh la minah tu...at least x yah la sebut nama...ni seolah2 nak memalukan abid..tp dak laki semua taw abid ngan recovery muscle die..smpai dak laki pon tanya kat ktorg, asal die jual nama abid..hahahaha...
bengang je abid..tu nasib baik die x jual nama aku...sebab aku wat push up dlm masa 1 minit just dapat 3 jer...come on la, kau dpt banyak tu sebab teknik kau x btol..tgn kau x turun 90 darjah beb..punggung je yg trun..x pyh nak blagak laaa..then kne amik gak faktor kesihatan, ari tu aku x sihat...3 tu pon sbb lect aku wat gak...
hahaha..tu la namanya minah kepoh..kekadang klau die call, mmg aku sengaja x angkat..sebab aku malas nak layan...fuhhhhhhh.....annoying beb :-)

minta maaf???
brape bnyk kali minta maaf tp masih mlakukan kesalahan yg sama..sampai aku rasa muak dan maaf aku x de nilai...
aku nie bukan jenis yg pemaaf sngat pon..well, aku bukan baik sngat pon..tp takat nak kawen ngan anak tok imam tu boleh laa..hehehe..ok laaa..aku x larat nak gebang apa dah..hehehe..

kemaafan bagi aku ialah..
apabila kamu menyesali apa yg kamu lakukan dan berusaha tuk tidak mengulanginya kembali..sekali aku lafazkan kata memaafkan, sejujurnya kamu ngan aku akan start dr 0-0 balik..tp second time ko wat taik tuk kesalahan yg sama..mmg hidup aku nie penuh ngan sumpah seranah tuk ko la jwb nya..hehehe...


                                          

hidup ni bukan semata-mata???

assalamualaikum wbt geng2 kat luar cna...
bajet ketua geng ke aku nie...perhhh...geng kepala 12..amacam??? takot x...hehehehe
x de apa pon aku nak kongsikan ngan kome semua..
aku sekarang nie semakin menyibukkan diri ngan asimen,test and kuiz...biasa la kehidupan student mmg cam nie..kihkihkih..yg penting ENJOY :-)
klau kita enjoy, letak lah kat benua afrika pon..kita akan lakukan sgalanya ngan mudah dan seronok..wlaupon plbgai cabaran dan dugaan menimpa..hehehehe

ntah la, x de point nak citer la beb..aku ngah wat asimen KENEGARAAN..pas tu idea aku lost wlaupon aku dah wat peta minda..tp klau STARTING AYAT x dapat, bkn takat peta minda..bapak peta minda pon aku x leh nak 'goreng'..hahahaha...

pssttttt, aku nak bgtaw satu rahsia besar la beb..hahahaha(gelak jahat)
sem ni aku amik GIMNASTIK..walaweiiiiiiiii  :-)
perhhh memang melentik laaa badan aku..tp sebelum tu, aku kene minum ANLENE dlu..eee yerrkkkk susu :-(
jgn terperanjat taw...ni aku la wei...insyaALLAH aku bleh wat..klau x smpai tahap pro, at least aku ada ilmu ckit :-)

nnt aku haplod la gambar ktorg training..cbb at the end of this sem, ktorg akan adakan satu kejohanan..ahahaha..
jom la chalen team aku weiii..hahaha...lect aku bgtaw, dak TESL akan anto penyertaan...
lect aku ckp
" besar kemaluan kamu semua klau kamu semua kalah ngan dak TESL"..hahaha...
ntah2 dak tesl yg nak join tu jenis yg 'awwww'...mmg la lembut :-)
kami ni set badan ketak-ketak...mmg keras macam tiang letrik jwb nyer...


hand stand : separuh nak mati buatnya..hahaha...dah la badan aku penuh ngan lemak2 yg diternak dgn jayanya :-)


head stand: ni aku balik kelas, bwk moto ting tong..nasib baik x masuk longkang..hahaha

forward roll : ni sakit spinal cord aku...ni la salah satu sebab utama knape aku kne minum anlene :-)

banyak dah aku blajo, tp aku x engat apa nama nya..hahaha...ktorg skarang ni ngah cari gegurl tuk dilambungkan..hahaha..doakan bukan aku, cbb aku percaya..kang depa lambung aku, then x sambut...mampussss :-)

ok laa...doakan gimnastik ni aku dpt A...bkn senang nak wat semua nie..hehehe...
ok la :-)
izinkan saya meneruskan kerja saya tuk wat asimen erk...
take care u ollssss :-)

Monday, 1 October 2012

~rAyA~


assalamualaikum...hehehe...
slamat hari raya, walaupon bulan raya dah abis..
well biasa la org klau rajin hapdate mmg mcm aku...
sbnrnya entri ni aku saja wat..nak tunjuk kat korunk baju raya aku yg hot n spice...









p/s: susahkan klau rasa diri kita ni hot and gojes with mak yang and mak uda


p/s: kami adalah anak dara dari keluarga ENCIK AHMAD SAIDI...with mak yang and makcik

p/s: mak uda ngan makcik + yayunk


p/s: muka pak uda yg nak x nak maapkan mak uda :-)
(mak uda family)

p/s: punk @ pak lang muka cam gangster..cayalah semua anak buah takot ngan punk..
(mak lang family)


p/s: tgk la muka amsysar dan zaheen yg cam x ikhlas nak tgkp gmbr ngan mama ngan papa diorg..
(mak ngah family)


p/s: menantu kesayangan DATIN LIJAH...hahaha..pak ngah :-)



p/s: tgk la muka gumbira DATIN LIJAH bila anak2 bg duit raya...hehehe

akhirnya aku tewas ngan mak aku sendiri..mcm mana DATIN LIJAH ni dapat duit raya lg bnyk dr aku..mak aku dapat duit raya cecah 1k..hasil pemberian + kutipan keatas anak2 dan menantu2 beliau..so SAD!!!!!
paling bnyk bagi ialah PAK UDA...(tu nak bodek mak aku lerrr tu)..hahaha...
tu la kisah raya dlm umah aku..lihat la tema kami taun ni wrna HIJAU...


ENCIK AHMAD SAIDI :-)
x lupa gak pada ABAH....meskipon abah x dak ngan kami..tp kami tetap ingat kat abah..kami sayang abah :-)
p/s: datin lijah x ikot pi kubur..dan aku pon x paksa cbb aku faham mak aku x kuat lg..ckuplah sekadar doa tuk abah..tu dah memadai..kata mak aku :-)



ok la..hope korunk akan jeles tgk baju raya aku yg hot..abaikan muka aku yg penuh ngan jerawat2 bagai..maklum lerrrr, bulan puasa makan x pantang dan x engat dunia..hahaha...

k daaaa...take care:-)

opsss aku lupa..mak long ngan pak long x dpt cuti raya..so, depa pos anak depa je balik kg..
taraaaaa ni anak depa :-)


p/s: intan yg pakai baju hijau pucuk pisang (rmbut kerinting)..and kak long yg pakai tdung hijau
kak long mmg dok kat kg sejak dr lahir smpai skrang...