Saturday, 24 March 2012

rempit

assalamualaikum :-)
setelah sekian lama aku x rempit..akhirnya peluang datang...hehehe
plezzz, jgn lepaskan peluang yg ada :-)

snbr nya aku baru balik dr umah abg ipar aku kat subang..hehehe...kkak aku ada interbiu keje dekat ngan KLCC..hehehe...
sbnrnya moto tu mmg dah ada lama kat umah abg ipar aku.....just aku jer malas nak amik..hehehe...
so, alang-alang aku dah ke sana..aku terus je la amik...sbnr nyer x rancang pon nak amik..tp kkak aku pesan suh amik..aku pon on jer la :-)

thank to my lovely pak ngah cbb bg pinjam helmet ngan glove...
bajet baguih je aku nie..pada hal x rempit jauh pon..hehehe
aku naik tol kat hospital sungai buloh..then kuar kat tanjung malim..hehehehe
paling syok kete PERSONA kkak aku kalah kot ngan aku...aku smpai dulu :-)
copssss laju ke aku bawak..padahal aku siap bleh singgah beli minyak lagi..hurmmmmmmm????

nasib baik DATIN LIJAH @ mak aku x follow..klau x, sia2 je dapat ceramah

"KESELAMATAN DI JALAN RAYA"

hehehehe....
siap aku kne ngorat ngan abg bwk myvi beb..so sory abg....klau u naik skyline aku tgk laa...takat myvi nie..hurmmmm :-)

p/s: blagak nak mampus aku nie..hehehehe

sumpah aku jeles ngan depa yg naik moto kuasa tinggi..
vrooooommmmmmm..vroooommmmm..vrrrrommmmmmmmm
hahaha...

ok laa....aku sure nyer la jap g mesti mak aku call sbb nak bg ceramah keselamatan jalan raya kat aku...kkak aku tu mesti jadi reporter x bergaji nyer laaa....

aku ada rahsia besar nak bgtaw nie..sbnr nya moto aku x de roadtax..hahaha
dah mati weiiiii...tp aku rileksss jer..kkak aku ckp klau jumpa polis nnt tepon die..die settle kan :-)
tp klau jumpa jpj..alamat saman je la..hehehehe :-)

thank u to my sister @ mak uda cbb bg adik pinjam moto..lg pon sapa lg nak gne moto tu klau bukan adik kesygan mu ni..

tp boyfriend aku yg pertama (kriss WJT)..aku sayang kat ko lagi..u always be my hero :-)
 padahal bukan moto aku pon WJT tu..tu moto pak ngah ler..hehehehe
3 tahun aku gne moto kriss ni masa diploma kat poli dulu...asik mengulang
 ipoh- pasir salak....
tp sekarang kkak aku cakap aku semakin jauh dr umah..so, kkak aku bagi gne moto die..hehehe
tg.malim-pasir salak
p/s: padahal dalam perak lagi..hehehee

p/s: untung la jadi anak bongsu, smua org take care lebih ckit..hahahahha

ok laa...aku bukan nak blagak ckp aku rempit bagai..aku just nak bgtaw yg aku puas..aku tau kelajuan itu membunuh..:-)
next time aku akan kurangkan kelajuan erk..td tu just wat lepas gian je la :-)
ok, this is my second boyfriend after WJT

abg ipar aku @ pak uda ngah bogel kan moto nie :-)
cian, die telah di nodai..hahahah

mse aku amik moto ni clear dr calar..agak2 mse aku gne ada potensi x nak kne calar2??hahahaha






sbnr nyer aku x brape nak masuk sngat ngan wrna merah..bleh x aku nak warna OREN???


ok la..syukur alhamdulilah..ALLAH bg aku peluang tok merasai nikmat smua nie...
take care smua..hehehe
p/s:  esok aku ada kem pembangunan sahsiah..bleh x klau aku malas nak pegi :-)

Monday, 19 March 2012

~cerita kengkawan~

Assalamualaikum :-)
pe khabar korunk smua..aku???alhamdulilah sihat :-)
lihat la tajuk entri aku kali nie..hehehe

~cerita kengkawan~
smlam aku sempat meluangkan masa/membuang masa ngan kawan2 lepak kat foyer..hehehe...
masa tu bnyk cerita yg ktorg kongsi bersama..yg pasti bkn mengumpat erk..hehehe
p/s: aku dah buang jauh2 tabiat tu..hehehe
 (wlaupon kekadang x dapat nak control gak)
peace :-)
aku lebih senang utk mendengar dari berbicara..seronok taw dgr crita kengkawan..ada yg sedih dan ada yg gembira...ktorg sembang dari keluarga, pelajaran dan pengalaman hidup sehingga hari tu...
lastly topik yg ktorg sembang ialah "PERCINTAAN"..hahaha

serius jeles taw dgr pengalaman diorg..ada yg sedih, ada yg gembira :-)
aku cam biasa jer, x de apa pon nak share ngan diorg...siapalah aku nak berbicara mengenai pengalaman bercinta..hahahaha
ayat skema :-)
sehingga hari ini depa smua masih bersama biarpon jarak adalah penghalangan nyer..ada yg kat perak..ada yg kat langkawi..paling jauh ada yg kat sabah...

ya ALLAH, panjangkanlah jodoh mereka..amin :-)

aku seronok dapat dok sama2 ngan diorg..sambil mengeratkan hubungan ktorg..depa semua sempoi...so far alhamdulilah boleh masuk ngan perangai aku..hehehehe

kwn2 moga persahabatan yg terjalin akan kekal hingga ke SANA..amin :-)
terima kasih cbb bnyk membantu aku dlm menempuhi perjalanan kat UPSI nie...

biarpon pengalaman hidup aku x sehebat diorg..x seindah diorg dan x sepahit diorg..aku tetap bersyukur ngan apa yg ALLAH bg kat aku..alhamdulilah :-)

ok laaa...kwn2 aku ni klau dilayan, smpai ke malam pon x abis celoteh nyer..dah la solat asar x lagi..hahaha...

sory kpd kwn2..bukan aku x nak share ngan korunk pasal pengalaman aku nie..aku suka tok berdiam diri..sb
 aku percaya,klau aku bukak mulut..pasti air mata aku akan meleleh..hihihi

sebabkan malas nak dgr celoteh kwn2 aku..aku cakap cam nie

" klau nak tgk siapa yg org sayang, datang la bilik.gmbr die ada atas meja study org"

p/s: doakan diorg x dtg serbu bilik aku taw :-)
wlaupon die x de kat sisi aku, tp aku masih dapat rasakan getaran setiap kali tgk gmbr nyer..

dear my lovely pic.terima kasih krana sudi temankan org study..dgr luahan hati org..dgr segala yg merepek2...and most important..terima kasih cbb sudi renung org..hahahahaha..gilerrrrr :-)

take care smua :-)
antara kwn2 kelas..
abid,linda,fatin,mira, elysa ngan aku :-)


masa nie nak kuar dari gym :-)
sempat gak ktorg pose maut..hehehehe
love u all beb :-)

Saturday, 17 March 2012

saya guru bitara :-)

assalamualaikum :-)
lihat la tajuk entri aku..x boleh blaaa...
aku saja je nak kongsi lagu nie ngan korunk semua..
serius, first time dgr lagu ni aku "touching" lebih ckit...
mksud nyer mendalam beb...
moga enjoy dgr lagu nie :-)

Thursday, 8 March 2012

ikhlas

assalamualaikum...
kabare wak??? waras???hehehehe
p/s: maaf la klau salah ayat erk..aku bukan ada darah jawa..hehehe

tajuk entri kali ni adalah IKHLAS...secara saintifik atau ilmiah nyer aku x taw pa maksud nyer...tp dari sudut hati aku sendiri aku boleh terangkan yg ikhlas ni adalah pabila kita melakukan sesuatu dengan redha dan sepenuh hati..btol ke???

selepas 3 minggu aku di UPSI nie menuntut ilmu..kini semakin aku rasa uncomfartable..semangat aku semakin nak teruskan course yg aku bawak ni semakin low..low..and low....
apa yg perlu aku lakukan..sumpah secara am nyer, klau kursus yg praktikal nyer..aku bleh go on...tp tok kursus yg teori nyer aku lambat nak pick up..jujur aku mmg x suka SAINS...course aku adalah SAINS...
(tp aku bukan nak jadi doktor erk)

kelas yg ANATOMY & FISIOLOGI yg lepas aku masuk topic CELL & TISSUE
aku mmg blurrr weiiiii....payah aku nak teruskan...
SUSAH SANGAT KE NAK BLAJA SAINS..SUSAH SANGAT KER????

tolong la aku merayu kepada insan-insan diluar sana..bantulah aku :-)
susah sangat ke nak blaja sains..susah ker??
wahai pengarang jantung hati ibu...tolong la ibu nie tok maju dalam sains..
p/s: pengarang jantung hati aku tu ialah OTAK aku erk..jgn pikir bukan2..hehehe

even aku dah bnyk baca buku motivasi, aku masih lagi x leh memotivasikan otak aku nie tok fall in love ngan sains..
kawan2 semua support cakap

"klau diorg yg pandai sains tu study sekali, kita yg biasa2 ni kne 100 kali study"

ok..aku accept ayat tu..aku akan cuba tok kuatkan iman dan hati aku..

terima kasih aku ucapkan kat my lecturer EN. NUZSEP ALMIGO utk pandangan yang diberikan utk persoalan yg aku utara kan:-)

jawapan nyer ialah IKHLAS...klau kita ikhlas, semua nyer akan diredhai dan senang utk ditempuhi..ikhlas :-)
satu perkataan yang simple tapi susah tuk dilakukan..ikhlaskan hati awak tuk segala apa jua awak lakukan..insyaALLAH, semua nya akan jadi simple seperti mana awak inginkan:-)

susah sangat ke nak ikhlas wahai hati ini..ikhlaskan hati aku tuk belajar SAINS..tuk menimba ilmu sains..

YA ALLAH, permudahkanlah urusan hamba MU ini di dunia dan di akhirat sana..amin


ini jalan yg aku pilih..ini jalan yang aku nak..aku akan berusaha sehabis daya aku..kawan-kawan semua doakan yg terbaik utk aku dan kita semua...terima kasih kerana sudi mendengar rintihan hati aku nie...

SAINS..percayalah satu hari nanti aku akan jatuh cinta dengan kamuuu..hehehehe

~the end~