Wednesday, 29 May 2013

~makkk aihhhh~

assalamualaikum...
selamat pagi semua...konon la, padahal matahari dah tegak atas kepala :-)
ok, benda ni dah lama dah berlaku...acecehhhhh..tp sje je nak bgtaw....
ari tu aku de main ntball..(cintahatisaya)...sangat seronok dan teruja sebab aku dapat main friendly ngan team netball COBRA...team netball lelaki ler..klau x taw. sila search u tube :-)
memang kalah tahap cipan la klau main ngan depa...
malas laaa nak citer..tgk la sendiri..

p/s: mcm mana aku nak shoot klau die tangan abe ni  pon dah smpai atas bola..ohhh noooo :-(

lom tengok die lompat lagi....

team aku dah la kenot2 manja gitu...tp x pe laa..amik pengalaman beb...

ok abis dah..aippp rasa cam banyak je gmbr...hohohoho....

ni plak hanim ngan abid :-)
my classmate

ni tun roslinda bt tuan mat
na..na..na.na.. ganu kito :-)

ni best friend..MAI

ni kasut idaman hahaha...
tp smpai skarang x beli2 lg..x de ongkos :-)
biarlah idaman sekadar idaman saje...
(ayat pasrah)


Tuesday, 28 May 2013

~untunglaa gelakkan ktorg~

assalamualaikum..
ok fine, tgk toppik dh taw aku ngah bengang kan....
carry mark aku dah keluar..so and toooooo bad....
sumpah aku seriau beb...
pening..pening..pening....
hilang dah konsentrasi nak study
(padahal memang malas nak study pon)..hehehehe

dah la aku ngah stresss....boleh plak wat taik ayam ngan aku...penerajang aku bagi kang..sia2 je idup!!!
x pon aku sunat lg skali baru taw..POTONG HABIS..hahahaha




ni la die..stress dibuatnya...x yah la nak gelak bagai...
but thanks to "die" yg gelakkan org..
well aku akan buktikan kat ko yg aku boleh dapat A pacak...trust me!!!!

GELAK KAU TU AKU BUAT SEBAGAI CABARAN!!!!
faham!!!!

exam paper tu last paper
17/6 pukul 9.00 pagi.
kne fokus...chayok bibi..chayok!!!!!

~rEzeKi ALLAH bAgi~

assalamualaikum dan salam sejahtera...
hola..hola..hola....
rasa cam dah bersawang dah blog aku nie..al-maklum ler, tuan nyer kan bakal PM..
busy 25 jam...well :-)
memula aku nak bgtaw..aku sihat walafiat...sometimes je otak aku nie x brape sihat
 (bkn sometimes, tp everytime) hohoho....

ok la..back to our topik...
~rezeki ALLAH bagi~
syukur alhamdulilah aku panjatkan pada ALLAH atas segala rezeki yang diberikan...amin :-)
kakak aku @ mak yang dapat keje...setelah sekian lama mencari keje yang sesuai...akhirnya ALLAH berikan kepada mak yang aku rezeki yang lebih baik dari sebelum nya...

kakak aku lepasan UUM kos pentadbiran awam..lama dah kakak aku graduate, tp x dapat keje yg sesuai dengan kelulusan...psssttt maksud aku bukan keje gaji tinggi..tp biarlah bersesuaian dengan kelayakan..kakak aku isi semua bagai borang keje, tp rezeki x de...mcm2 keje kak aku buat..kerani kat kilang la, cikgu ganti..last sebelum dpt offer, kak aku keje kat admin kat MYDIN hq kat petaling jaya erk???ntah laa..then pass sebulan..smpai satu surat kat umah aku...
kome taw? mak aku sampai nangis-nangis pas taw isi kandungan surat tu..hohoho...
p/s: kak lijah tu memang cengeng..opssss :-)

then baru laa taw, kak aku dpt keje admin ngan gabement :-)
seminggu kkak aku kena g kursus kat JB...syukur sesangat...
then, masa kursus, admin ckp kak aku akan posting kat KEMENTERIAN DALAM NEGERI...
ktorg dh target kat PUTRAJAYA...
last2 pas seminggu, ari isnin depa pi daftar kat kementerian..kakak aku kne post bawah PDRM...paling syoikkkk..IPD PERAK TENGAH...walaweiiiii..tu daerah aku...just 40 minit dr umah...
kak lijah memang suka teramat sangat lerrr.....

tp selasa pi daftar kat IPD BUKIT AMAN..depa suh kkak aku posting kat sna...memang ktorg hangin lerr...sesuka hati depa je nak tolak org kesana kesini....ktorg pon dengan pantas dan efisien nyer...kkak aku @mak uda..tepon bukit aman..hohoho...tp mak uda x dpt dtg, die anta suami die @ pak uda g cna...
bincang punye bincang..kakak aku dapat posting kat IPD KUALA KANGSAR...hohoho..
masih lg di PERAK..just daerah yang lain...

syukur alhamdulilah..so, mak yang dah start keje...walaupon pon lama nak tggu keje yg lagi baik tp akhirnya rezeki tu ada utk kakak aku...
tu la kisah kakak aku @ mak yang :-)

so, next story is about my sister @ makchik
syukur alhamdulilah gak...kakak aku dapat jadi RA...ntah la aku pon x taw RA tu per..hahahaha
senang citer dapat jadi pembantu lecturer..ada le kisah disebalik kejadian nape kkak aku dapat + di offer keje berbanding kwn lain yg anta resume...memula kkak aku dapat keje ngan MERCY...timb.pengarah mercy tu yg offer sendiri kat kkak aku..sebab UKM de wat kolaborasi ngan MERCY pegi johor ari tu..kkak aku follow laa..dh lecturer suh..last2 kat dlm meeting + kolaborasi tu timb. pengarah nyer "jatuh cinta" sama kkak aku...tp kkak aku tolak dulu..sebab die nak jadi RA..untung2 dpt jadi lecturer, UKM serap terus..sapa taw???...tu cita2 kkak aku..LECTURER :-)
so, sekarang kkak aku dah jadi RA..walaupon gaji x banyak..tp boleh la support hidup..iye la nak pinjam PTPTN x larat dah..masa degree dulu kat USM dah pinjam..laa ni x kan nak wat master pon pinjam..boleh tergadai tanah kat kg nak bayor balik hutang..hahahahaha....

tu la rezeki yg ALLAH bagi kat keluarga aku..syukur padaMU yang ALLAH diatas limpahan rezeki yang diberikan..amin :-)|


so, walau ape pon yg terjadi..pasti akan ada rezeki yang baik ALLAH turunkan kepada kita..just wait and see....

mood nak lepaskan geram sekejap..
wahai makcik di kampung ku...lihat laa...walaupon lambat tp ALLAH bagi rezeki kat kakak aku..x de point makcik nak ngutuk2 blajo tinggi-tinggi..tp keje kerani cabuk..sori erk makcik..rezeki tu ALLAH bg...just wait :-)...lantak laa blajo tinggi-tinggi....tu la yg akan membezakan kita dengan org lain..maap la makcik2 goyah yg de kat kg aku tu..sakit hati dibuatnya...laaa ni diam terus !!!!!


rezeki aku plak nnt mcm mana laa..ntah la :-)
skrang ni aku just focus nak blajo..ade rezeki, ade ler...klau x de, makna nya ALLAH nak bg aku sesuatu yg lagi baik...hope aku akan dpat smbung master gak..sebab aku nak gapai cita2 kami :-)
YA ALLAH JIKA REZEKI 
MASIH DILANGIT 
TURUNKANLAH
JIKA DIBUMI 
KELUARKANLAH
JIKA SUKAR
 PERMUDAHKANLAH
JIKA HARAM 
SUCIKANLAH
JIKA JAUH 
DEKATKANLAH

amin :-)

ok laa..nnt aku hapdate lg..papai uollssss

Thursday, 16 May 2013

~aku yang tidak beretika~

assalamualaikum...
hyeee u olssss....lihat lah topik entri ini..
AKU YANG TIDAK BERETIKA
hohoho....teruk giler aku nie...
sebenaqnya aku dalam kelas 2P (pengurusan dan pembelajaran)
tapi aku tak dengar pon pe yg lect ckp kat depan...aku sibuk menjawab FORUM dalam myguru aku..hehehee....forum Falsafah Pendidikan Kebangsaan aku x jawab lagi..stressss aku dibuatnnya!!!!
so, minta maap ye encik zaini, saya x bagi attention dlm kelas....nasib baik dapat wifi dalam kelas ni...hehehe

ok laaa...nak sambung wat forum...nnt aku roger2 lagi :-)
opsss lupa nak bgtaw...aku sihat walafiat je kat cni..harap korunk pon sihat juga....
p/s: aku dikira baik ckit laa, sbb x online fb boh...hehehe

Thursday, 2 May 2013

~F~

assalamualaikum...
holaaa.....x dak mood nak godek2 lappy nie..tp hati rasa membuak2 nak story..ayoyoyo:-)
sbenaqnya mak aku masuk hospital masa cuti hari pekerja ari tu...giler aku takut beb..
kkak aku call dlm kul 1 pagi...aku dgr mak aku nak nangis2...cuak aku...
mula la kepala otak aku yg kotor ni pikir bebukan...
memula niat hati memang aku nak rempit je balik kg..tp nasib baik aku otak aku masih berfungsi dgn baiknya lg..klau ikut hati memang aku on je laaa..yg penting mak aku...
sebenaq nya aku memang nak balik ke kg pon..tp nak rempit pas subuh...nmpk nya ALLAH tu nak suh aku pulang lg awal...it's ok :-)
then aku call la kengkawan yg bwk kete..engat nak pinjam..tp nasib x menyebelahi..ramai yg dh balik kg...
last2 ada kkak kelas aku..KAK LINA ngan BF die baru nak kuar dr tg malim...nak tuju ke KL...THANKS kak..snggup patah ke kolej amik org...depa nak anta balik kg...kak long aku tepon..die pon nak balik tp x de sapa nak bwk..laki die keje..then aku suh kak lina anta pi batang kali...dlm kul 3 pagi gak aku gerak balik kg...
syukur ALLAH tu masih sygkan aku...dah la drive sorang2..NGANTUK tahap giler...badan aku penat giler..kelas aku full ari nie..
pagi tu aku wat ujian BLEEP TEST...ayoyo..klau korunk x taw bleep test tu brape, search MR GOOGLE...
2 kali plak tu aku wat..first aku buat smpai level 6-2...seconds aku dh pancit aku smpai level 5-2 jer...
ptg plak tu aku ade kelas badminton smpai kul 5...memang aku x tdow la petang tu..badan letih sngat!!!!

aku kuar highway tapah..nasib baik gak kat aku..aku lupa kat slim ada AES...kete depan aku kne 'tangkap gambar'...syukur alhamdulilah :-)

aku smpai kat hospital dalam kul 5 lebih (pas azan subuh)..kkak aku ckp mak aku kat wad kecemasan tp keadaan stabil...pucat muka mak aku..aku ni nasib baik kuat..klau dak lama dah aku HUJAN kat situ gak..hehehe
smntara tggu mak aku masuk wad, aku dok kat luar smbil pejam mata..masa tu x toleh kiri kanan, janji dpt pejam mata..tp x lama, tetiba ada kete break kat depan tu...rupa2 nya ada kecemasan...ISTERI die pengsan!!!
ya ALLAH, masa tu x cukup kaki tangan nak tolong angkat..aku pon tolong angkat mana yang patut...
serius muka kakak (cbb nmpk cam muda lg) pucat giler..kaki ngan tangan die memang sejuk tahap beku...
tp yang paling aku sedih..selepas 30 minit..DR sahkan kakak tu dah kembali kepada tuan NYA...masa tu aku tgk anak perempuan ni nangis2..giler aku x percaya..baru kejap td aku angkat kkak ku tu...ohhhh no, otak aku x berfungsi seketika...aku terasa kehilangan...smpai kakak aku kne tenangkan aku..
dear my only one, help me to face it...pas tu terus aku pi wad, tgk mak aku...
OTAK aku yg kotor ni ni pon mula memikir yg bukan2 pasal mak aku..ALLAH, jauhkan semua ini dari aku..amin....

last dalam kul 8 pagi..aku ngan kkak yg lain balik...terus aku tuju katil..bapak mata dh x bleh bukak..tp aku x dapat tdow lama..:-(
dpt la tdow sejam jer..pas tu aku terjaga...tgk rumah dah mcm TONGKANG PECAH..aku pon kemas sementara kkak aku yg lain tdow..dlm kul 1, aku g balik hospital..mak aku dah pakai lampin..
memula aku sebak..tp mak aku ckp x pe..senang sikit :-)
so, i have to be strong for my mom...hehehe..love u mom:-)
aku lepak2 ngan mak aku..nyembang2 (padahal mak aku nak tdow..aku kacau..hehehe)
dlm kul 7 malam..aku pon balik kg..sbb aku nak balik TG MALIM yg tercinta ini..hehehe
dlm kul 830 aku pon gerak balik tg malim...then again, aku lg yg drive...but it's ok..even keletihan masih terasa..tp aku gagahkan diri...
smpai kolej kediaman, aku cuci muka..salin baju..terus humban badan atas katil...nah, amik kau..isyak ngan subuh terus smpai ke JORDON..hahaha...god, forgive me :-(

hari ni keadaan mak aku ada baiknya..but DR ckp klau x ok lg..die akan tukarkan mak aku ke hospital MANJUNG..lg besar :-)
so, mom..please cepat sembuh erk..org taw mak x suka dok hospital..org memang kne balik..ada test :-)
jumaat org balik erk..mak sabar...abis je kelas, org terus balik...

tu la kisah aku...syukur pada yg ESA, sekali pon dugaan yang diberikan kekadang menyakitkan dan menyeksakan..tp ada hikmah diatas semua ini...terima kasih :-)

tp knape tajuk entri aku ~F~..hahaha
x de kene mengenakan pon..ahahahahha

p/s: aku engatkan pangilan yang diterima akan memberikan aku sedikit kekuatan..tetapi aku silap..kesakitan yang aku terima..dengan hati yang x tenang, kau tambah kan kegelisahan di hati aku ni lg...
terima kasih :-) moga berseronok bersama teman-teman lain...laaa ni baru aku taw, kau x penah memahami aku...dan kau x penah ada kat sisi aku tiap kali aku memerlukan kamooo..terima kasih...terima kasih..terima kasih...

ni kali ke3 aku sngat2 kecewa dengan sikap kamooo..dan x kan ada yg ke 4..
sebab aku memang x perlukan kamooo lg dlm hidup ini...good bye dear :-)

tatata..peace
doakan mak aku cepat sembuh..