Monday, 30 December 2013

~ dOne first pAper~

assalamualaikum...yehaaaaaa...
dah abis satu paper..ilang dah beban (aiyakkk, padahal ade 4 paper lg!!!)
aku percaya mesti ramai org x suka exam kan..kan?kan?kan?
aku la salah sorang tu..kihkihkih...
tp klau x de exam nak uji tahap kefahaman kita kan..mcm mana kita nak lontarkan idea2 yang berkepuk2 dalam pale otak ni kan..(mcm bnyk je idea nyer!!!!)....
so,aku get ready tuk next paper...
lekas moh kite baca buku..baca sngat la kan...

mcm ni la rope aku klau last minit bru nak baca!!!!
ni rope aku klau dah baca buku....
sengih manjang!!!!!

ni la gaya aku klau ILMU TU PENUH DI DADA!!!!
hahahaha....


ni rope klau aku malas nak baca..
penyakit MALAS ngan aku memang x dapat dipisahkan lg..
kami bagai isi ngan kuku
ok laaaaaa...nnt2 aku hapdate lg uolsss...
opsss paper tadi kan..
ALHAMDULILAH dengan izin NYA aku dapat jawab dengan baik..
INSYAALLAH ada rezeki tu adalah A..klaau x de pon, x pe..aku dah usaha..
ALLAH taw pe yg terbaik untuk aku..skrang ni tawakal je :-)

take care..bubye....

Saturday, 28 December 2013

~ post di fb~

assalamualaikum...
aiyakkkk..lama dh x update..mcm biasa who care?hehehehe...
aku sihat jek...sibuk nak final exam...konon study bagai laa..padahal, hampehhh :-)
bnyak tdow dr baca buku...hehehehe...
sebenaq nya aku nak kongsi satu status kawan aku kat fb...
aku mcm sokong jer...bkn bermakna aku jeles k!!!!
sebab skrang ni mcm dah jadi trend...ntah la..aku hanya mampu LIKE je status tu..kihkihkih...
so, uolsss...
renung-renungkan dan selamat beramal :-)



Soal kahwin muda atau tidak biarlah kita serahkan kepada Allah,sesetengah manusia Allah awalkan rezekinya mungkin kerana istiqamah dan akhlak nya terhadap Islam maka Allah dahulukan dia kerana Allah tahu siapa yg sudah benar-benar bersedia.Tidak perlu tergesa2 kerana kahwin awal juga mungkin membuka seribu pintu maksiat yang lain setelah menutup pintu nafsu yang satu kerana nafsu itu berbagai-bagai cabangnya.


Buat yang sudah berkahwin,cukup-cukuplah kongsi status dan gambar kesweetan kahwin muda anda yang patotnya xperlu dikongsi dikhalak ramai sehingga mengganggu emosi dan focus sahabat-sahabat yang lain.Cukuplah anda dan isteri merasai kesweetan kalian,jgn digoyah ketetapan mereka yg belum bersedia dan sedang menuntut pelajaran sehingga ada yg memaksa dan berdebat sehingga mengguris hati ibubapa hanya kerana berhendak bernikah awal.

Sweet itu antara kalian,kalau semua gambar n status nak share kat fb itu bukan sweet itu siot.


kome ase mcm mana?
setuju ke idak..maybe setiap org de pandangan masing2 kan..so, fikirkanlah :-)


take care uolsss :-)