Thursday, 28 February 2013

~my idea~



cintaku bukan kerana harta
cintaku tidak kenal paras rupa
sedarilah kasih..
cintaku harap hingga ke syurga
bersama -sama mu
demi kasih sayang yang aku pertahankan
sanggup ku meniti malam tanpa mimpi
aku berdoa..kita dapat berdua hingga ke akhir ke hayat 
untuk selama-lamanya

assalamualaikum....
dengarlah wahai rakyat jelata..acecehhhhhh
kome smua ape kabor..aku???
busy ngan asimen..adoyaiiii....sem ni parah cikit..nak kne ke sekolah laa..wat kajian la..wat itu laa..wat ini laaa...pening lalat dibuatnya :-)
tp aku cool lagi..semangat!!!!!

mata aku ni x mau pejam2 lg wlaupon jam dah tunjuk kul 1.20 pagi :-)
jantung dan minda dup-dap-dup-dap....hahahaha
TERIMA KASIH awak sebab sudi luangkan masa dengar celoteh org nie :-)
insyaALLAH, org akan ingat pesanan awak tu...

p/s: doakan org mampu hadapi pengajian ini..ada lg 3 taun..org kuat sebab awak..thanks u :-)

note: pi laa bersukan sikit..kuaq peluh :-)
ni dak asik dok ternak lemak jer..jgn dikejar sngat duit..kesihatan tu penting...
baguih la doktor tu..pi bersukan x bleh, pi jamming bleh plak..org ligan jap g :-)

ok laaa..tatatata...continue wat proposal :-)





Wednesday, 27 February 2013

~pengucapan awam~

hahahaha...aku la tu..termakan hasutan kawan2.....
ishhh x de laa...
kwn aku ni..ada malam tu die layan kat u tube..izzah anuar nyer kempen2 :-)
die habaq mai izzah seorang pengucapan awam yg baik...
so, aku pon teringin la nak pi tgk..nahhhh amik kau :-)
meme betul la die seorang pengucapan awam yg aku rasa baik...
klau lah aku ada talent cam tu..ni dak, setiap kali nak present kat depan kelas..kepala lutut mengeletaq...haiyoooo apa macam la amoi..hehehe...

dont wory dude..tu talent bleh gilap lagi kan...practice make perfect:-)
ok la aku nak sambung wat forum kat portal..skrang zaman dah maju..lecturer bagi topik kat portal jer..then discuss ramai2..hahaha :-)

ok laa...izzah, nnt klau free kita kongsi teori dan rahsia utk jadi pengucap awam yang baik...

p/s: jgn salah jugde entri ini..aku x cakap pasal politik..tp aku cakap sebagai pengucapan awam..apa yg izzah dok ckp..tu hak die..lantak la die nak kempen apa pon..aku x masuk campur..tp as a student, aku rasa dia merupakan pengucap awam yang baik...

klau nak taw ciri2 pengucap awam yg baik..kome search je la kat mr google or miss yahoo..

Monday, 25 February 2013

~new semester~




assalamualaikum....
new semester..new semester..new semester....
hahaha....
sem ni aku nak jadi baik...baik sangat laaa....
ntah la, x taw nak hapdate apa...yg pasti aku dh balik tg malim ku yg tercinta nie..perhhh
opsss...lupa :-)
sem ni aku bawak 19 jam kredit jer...
aku amik ikhtisas BADMINTON....
so, aku kne beli racket laa nie...excited giler :-)
mana la taw nasib badan, dapat BERGANDING BAHU ngan chong wei ker..
(mimpi di siang hari)

subject yg aku amik sem ni beserta jam kredit nya :

1) pergerakan fisiologi manusia (3 )
2) pengurusan pembelajaran ( 4 )
3) perkembangan pendidikan di malaysia: falsafah dan dasar (2)
4) english language 3 (2)
5) falsafah, etika dan estetika kesukanan (3)
6) guru bulan sabit merah 1 (1)
7) proses kejurulatihan sukan (3)
8) badminton (1)

so, sem ni aku masih lagi mcm sem2 yg terdahulu..transformasi??
x de kot transformasi...hahaha

copsss line tenet kat kolej aku nie..cam SIPUT SEDUT jer...ni nak on9 pon pi bilik kawan...depa ckp pengurusan ngah hapdate sebis wifi..ok fine!!!!

sem ni aku banyak pi buat kajian ke sekolah..acecehhhh :-)
jom kita beramai2 pi ligan anak murid kat sekolah..moh le...
ok x de apa nak citer dh...
take care u olss...
bye :-)




Friday, 15 February 2013

~harta terbaru~

hola..hola..hola...
dengan ini aku ingin share ngan hangpa semua..
aku ada harta baru..ce teka..ce teka..ce teka...
dapat teka??
apa?? tepon...bukan :-)
 apa??? baju..bukan :-)
apa?? boyfriend...sah-sah meme salah la broo...luka lama x baik lg la bro...
hahaha..mesti x dpt teka kan...aku dapat LAPTOP baru...hahaha (gelak riak dan takbur)
mcm le kome x taw..lappy aku yg lama tu dah semakin tenat...ye la aku start guna masa diploma dulu...
kome pon taw aku ni kan x layan sangat part2 nie..
sehingga hari ni aku gne lappy senior aku tu ada ler 3-4 kali aku g servis ngan format..ohhh my english..teruk giler owner lappy tu..hahaha...teruk kan??
bukan pe, sebenaq  nyer screen lappy aku dah gegaq..memula naik 1 line..laa ni dah berline-line...tp x smpai separuh lagi...
so, selepas aku buat mesyuarat agung PIBG kali ke 5 juta...kata putus diambil...
BELI YANG BARU...
cbb tokey kedai  tu ckp..
"amoi, lu campak la ini lappy dlm sungai.."
cis, die x taw aku sayang giler babi ngan lappy aku tu...nasib baik aku x bawal cili..klau dak, lama dah aku cili-cilikan mulut tokei tu...

so sekarang aku dah POKAI...hahaha
senarai nama yg aku paksa tuk sponser $$$ tuk beli lappy :
 pertama  : ofkos ler DATIN LIJAH
kedua : mak uda
ketiga: mak lang
keempat: mak ngah
kelima: makchik
lastly : aku sendiri :-)

tp cerita sedihnya new semester but old lappy :-)
actually makchik aku sambung master kat UKM..baru je aku pi antaq ari tu..13/2/2013...
so, aku kasi makchik pakai dulu..lappy die mase kat USM dlu dah out of sebis :-)

too my lovely sister makchik :-)
welkem to the club..club STUDENT :-)
org doakan makchik dpt abiskan master ngan jayanya...moga ALLAH makbulkan cita2 makchik...
go..go chayok...

kini aku dah pokai..nasib baik aku sempat sambar new sport shoes :-)
DATIN LIJAH tu bising..kate nyer baru setahun blajor kasut dah penuh 1 rak...propa je lebih mak aku tu..x smpai 1 rak pon..

ok la..aku kne get lost skrang..nnt aku roger2 lagi ok :-)
love u oll....
tatata

impian aku :-)
Nike Wmns Free Run 2





Nike Wmns Free Run 2








yang pasti oren erk :-)
baru aku perasan, wlaupon aku giler ngan oren..tp sport shoes aku satu pon x de wrna oren..ohhhhh nooooo!!!!
someone please buy it for me...






~ knape mesti B-~

assalamualaikum...
ntah la aku asik dok pikir2 pasal rsult exam aku lagi...
gara2 dapat B- aku nyer pointer jatuh gila babeng...so sad :-)
teruk sngat ke smpai dpt B-
aku x faham..x cukup ke pe yg aku dh wat...
meme aku dah target aku dapat B sebab carry mark aku rendah..tp aku x target dpt B-...
pointer aku jatuh teruk...setiap kali teringat B- aku mesti pikior..why? why? why?

aku bukan x bersyukur...cuma aku masih mencari jawapan...
sumpah aku sedih giler...
muhasabah diri..muhasabah diri...muhasabah diri..

kata kakak aku yg menusuk sampai ke lubang hati...

  mungkin ALLAH nak adik sedar diri..mana taw selama ni adik sombong..kedekut ilmu..mengumpat..mencaci..memandang rendah pada kwn2 lain..maybe ini cara ALLAH bagi supaya adik sedar diri sikit..ALLAH ni hebat percaturannya..ALLAH bagi  berdasarkan usaha adik..ingat, syukur...

pas ni aku akan cuba lagi..cuba dan cuba untuk teruskan kekalkan prestasi ditahap yang membanggakan..semoga kawan2 seperjuangan sentiasa ada disisi aku..doakan sem yg mendatang ni aku tempuhi dengan baiknya...

p/s: esok aku nak balik kampus dah..fuhhhhhh...smile :-)

Tuesday, 5 February 2013

~the result~

assalamualaikum....
lama giler x update..who cares???
aku busy..(bajet PM)..hakhakhaktuiiiiiiiii

result exam dh keluar...dan hasilnya pointer aku JATUH...
dan aku mula dpt merasakan titis-titis hujan semakin memenuhi kelopak mata aku...
ayoyo..pe dah jadi nie....

mood: need someone to talk....
go back then bath then sleep...ape kome rasa??? ok x??

sem depan kne usaha lebih..lebih..lebih..lebih dan lebih..faham???
tp aku sangat bersyukur pada ILAHI..
at least aku lulus semua...terima kasih ALLAH....
terima kasih atas rezeki yg diberikan
aku percaya..

KEPUTUSAN YG AKU DAPAT SETIMPAL DENGAN USAHA AKU...
OR 


MAYBE ALLAH BAGI BNYK TU KAT AKU SUPAYA AKU SEDOR DIRI SIKIT...

betul x???baik kome ckp betui...
ok laaa...
sem baru pon dh nak start 18/2 nie..so, aku nak prepare diri aku sehabis baik yg boleh...
x nak main2 dah...

moga kalian semua berada di belakang aku tuk temankan aku sepanjang perjalanan aku nie..
ok chow.....
nnt aku hapdate lagi...

p/s: bnyk taw benda aku nak hapdate sepanjang aku cuti dok kat umah nie taww...yuhuuuuuu
aku nak pi bgtaw mak aku pasai result aku nie....moga mak aku pon x hujan cam aku...
mom..i love u mom..:-)