Monday, 27 February 2012

aku down

assalamualaikum...
pe khabar insan-insan diluar cna yg sudi singgah di blog aku...
jgn tnya aku ok ke idak..cbb aku sekarang mmg tgh SANGAT-SANGAT X OK...
aku x taw nak start dr mana..i lost my spirit and strength tonight...

aku ada kelas/perjumpaan tuk kursus PENDIDIKAN LUAR pada jam 8.00 mlm td..
mmg dah rules ktorg pakai baju t-shirt fakulti jer..dan ketua kelas dah mention suh pakai t-shirt ngan sport shoes..sangkaan aku perjumpaan ni just perjumpaan yg biasa2 je ngan lecturer...

aku dah ikot rules smua nyer..just 1 je aku x follow..aku x tight in baju..bukan aku jer..malah ramai lagi yg x tight in..ada yg pakai seliper..t-shirt lain yg selain baju fakulti...then, bila lecturer bagi taklimat..tetiba die mention kkak ngan abg senior yg akan follow ktorg nyer kem pada 9/3/2012 nie...
then die perkenalkan kan lah ketua faci ngan serahkan mic kat abg faci...

bila dapat mic tu kat tangan die laa SEMUA NYA BERUBAH
 first die mintak sapa2 yg x tight in baju, pakai seliper, pakai t-shirt lain..ngan sapa2 yg wat kesalahan
( x ikut rules fakulti ngan U)...depa smua dok blakang aku..sah2 aku kne jerit suh kedepan
(x sempat nak tight in baju)..depa JERIT KUAT-KUAT kat aku...
aku ngan sedikit kekuatan pon pi la kat depan sambil tersenyum...

p/s: aku senyum bukan cbb aku perlekehkan depa..aku senyum sekadar nak sedapkan hati aku yg ngah takut..

aku rasa aku nyer kesalahan sngat2 simple..just x tight in baju jer..ada lagi yg lagi hebat dr aku..ngan pakai jeans nyer + seliper + x pakai baju fakulti..tp ngape aku yg kne panggil kat depan..
depa select 4 org student yg wat salah tu supaya dok baris depan skali...AKULAH INSAN YG TERPILIH TU...
korunk taw pe yg depa suh aku buat???
depa suh aku PAKAI KAIN PELIKAT...mak aihhhh, aku malu kot...so aku ngan 3 org lagi tu pon pakai la...sambil aku cakap..
"SABAR..NI PERKARA BIASA..KAMI SAMA-SAMA TENTERAMKAN DIRI KAMI SEMUA SPY JGN CEPAT MELATAH NGAN SEMUA NIE"

then bila masuk, kami ni kira cam jadi ketua la..pas dah kne HERDIK..MAKI..MARAH..KNE JERIT NGAN DEPA SEMUA..die suh kami berlari pegi pak guard then amik sampul...dalam masa 10 MINIT shj...
korunk taw x, pak guard nyer pondok kat SELATAN..kami waktu tu ada kat UTARA..
sumpah aku memang malu...berlari dengan kain pelikat..org lain tgk ada yg tersenyum..ada yg buat muka pelik..
sampai kat pak guard, ktorg kne soal macam2..last2 masa nak amik sampul surat tu..aku wakilkan semua yg kne denda tu cakap ngan pak guard tujuan ktorg..masa tu aku dah x kira, lantak la depa cakap aku cam ORG GILA..yg penting cepat dapat sampul surat, then balik ke abg faci td..sambil berlari tu aku sempat bgtaw kat yg lain...SABAR SEMUA..SABAR..BIAR CEPAT SAMA2..LAMBAT PON SAMA2...

then rupa nyer dlm sampul tu ada ikrar pelajar..ktorg kne baca ikrar plak pas tu...mcm mcm depa suh wat..nyanyi..ada yg HERDIK..MARAH-MARAH...CAKAP X PENAH YG BAIK PON..
so, depa bahagi kami kepada 4 kumpulan..kne cari MENTOR sendiri..masa perjumpaan ngan MENTOR tu baru la aku dengar suara-suara yg lemah lembut bertanyakan sapa..beramah mesra....selain dr tu..SEMUA MCM SINGA LAPAR YG GARANGGGG  MCM KAT AFRIKA SELATAN!!!!!

then sblum balik..depa ada bg taklimat ckit..
point knpe depa wat cam tu cbb depa nak ktorg nie BERDISPLIN, HORMAT -MENGHORMATI, KERJASAMA..dan bagai lagi la...

JUJUR DAN IKHLAS DARI HATI AKU, aku x marah dan tak ambik hati pon sebab bagi aku tu perkara biasa..cbb kursus PENDIDIKAN LUAR ni bukan calang-calang kursus...
p/s: aku malas nak cerita lebih tentang pendidikan luar nie..

YG BUAT AKU DOWN!!!
sblum ktorg dibenarkan keluar..ada abg faci nie..panggil aku..
"kamu yg pakai kain pelikat tu (aku le tu)..pegi ke depan....aku ngan cuak nyer pon g la kat depan..
cuba bayangkan masa tu abg tu JERIT ngan HERDIK aku..dan aku plak sorang-sorang kat dpn..x de partner pon..SEMUA MATA TERTUMPU kat aku sorang...

then abg tu cakap
"ANGKAT KAIN KAMU"...

aku pon terpingga2..then angkat la kain..tp aku pakai seluar kat dalam..
tetiba abg tu cakap
"HUH..KAKI BUSUK"...

pas tu satu dewan ketawakan aku..waktu tu..tinggal air mata je nak menitis..abg tu sengaja je nak biarkan aku dimalukan kat depan aku..padahal mcm mana abg tu taw kaki aku busuk ke idak..die ada cium ker???

pas depa abis ketawa...
aku ngan x senyum nyer (muka serius) ckp..
" boleh saya balik tempat duduk"...
punye le bodoh nyer abg tu cakap
" senyum la sikit, x yah la serius sangat"

OTAK DI JAMBUL 8..dah la wat aku malu..then boleh cakap cam tu kat aku..engat aku x de maruah ker..senang-senang nak malu kan aku depan org ramai..BODOH TAHAP CIPAN LA TU..saat tu la aku rasa down yg teramat sangat...sumpah aku cam nak nangis..tp bila aku naik, kwn2 pesan..
SABAR..SABAR..SABAR..

knpe aku yg kne berdiri sorang2 kat depan then dimalukan??? knpe aku???hanya dengan x tight in baju..malam ni aku telah dimalukan..tu x tgk macam mana aku berlari pakai kain pelikat..aku ikat kain pelikat..malah aku di herdik dan di maki sesuka hati diorg..diorg ingat aku apa..walaupon ni adalah sebahagian dr PENDIDIKAN LUAR..tp depa perlu ada had nyer..suka hati depa nak maki x tentu kira..agak-agak la..bukan semua org boleh accept..
paling aku sakit hati yg teramat sngat bila kau kne angkat kain..saat tu mmg aku down..tp aku masih mampu tuk tidak menitiskan air mata depan rakan-rakan...

dear abg faci : aku akan ingat kenangan malam nie!!!!

bila  otw balik, kwn aku yg lembut tu terus nangis..aku pesan kat die..SABAR..SABAR..die jenis lembut..dtg dr SABAH..nak wat cam ner..aku cakap "WE CAN DO IT..JUST 1 SEM"...

dlm bus pon aku masih mampu menahan air mata nie..tp sampai je aku kat pintu masuk rumah.saat tu AIRMATA aku x dapat bertahan dah..saat tu aku mmg down...aku rasa cam malu sangat..sangat..sangat dan teramat sangat...bodoh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku bukan dak manja yg x bolehh terima semua nie..aku boleh accept tok terima hukuman klau salah tu aku yg buat..tp aku x boleh terima apabila AKU DIMALUKAN TANPA SEBAB..

saat aku menaip entry ni AIR MATA AKU MASIH LAGI MENJADI PENEMAN SETIA..aku perlukan seseorg tok dengar semua nie..tak de niat pon aku nak tepon rumah tok dengar smua nie..cbb aku x nak depa SUSAH HATI..

sapa2 yg baca entry nie..TERIMA KASIH X TERHINGGA SBB DENGAR LUAHAN HATI AKU..
doakan aku boleh hadapi semua ni dengan TABAH..dan dengan PENUH KESABARAN..aku taw semua ni akan ada HIKMAH nyer...


p/s: mungkin sekarang aku x nampak pe hikmah nyer..INSYAALLAH satu hari ni semua ni akan memberi mafaat kepada aku...(ni yg aku set dlm otak aku skrang nie)

mulai dari saat dan ketika ni, aku akan siapkan diri aku ngan KEKUATAN FIZIKAL DAN MENTAL..mgkin mental aku lemah ckit..tp x per, I CAN DO IT..
doakan aku kwn-kwn..

so 9/3/2012 ni aku akan masuk hutan..
ktorg akan masuk hutan kul 5.00 ptg dan akan sampai ke tapak perkhemahan pada kul 2.00 pagi...then macam2 la aktivity nyer..kami akan keluar dr hutan tu pada hari ahad..

p/s: aku x dapat bayangkan aku x tdow..sambil travel di dalam hutan..

DOAKAN AKU...

mata semakin memberat akibat otot2 mata berkerja lebih masa disamping pengeluaran air mata yg keluar dgn kuantiti yg banyak..hehehe..
good nite semua...

~the end~ time: 1.10 pagi/ 28/2/2012


aku x faham dan x kan penah faham..KENAPA SETIAP KALI AKU X DPT NAK KAWAL PERASAAN YG MELANDA..KAMO ADALAH INSAN PERTAMA YANG AKU INGAT????? kenapa???? sedangkan aku tahu..KAMO X KAN ADA SESEKALI PON DISISI AKU SAAT AKU PERLUKAN KAMO..kenapa nama kamo yg muncul dlm minda ini..kenapa????

Saturday, 25 February 2012

money..money..money...

assalamualaikum...jumpa lg :-)

MONEY..MONEY..MONEY..
ramai org cakap "money is not everything"...aku plak akan cakap "money is part of everything"

serius aku sedang mengalami zaman kegawatan ekonomi..hahaha...
jumlah wang didalam akaun aku semakin mengecil..mengecil dan mengecil sehingga lah saat dan ketika ini nilai nya semakin mengecil...dan x mustahil akan ada nilai RM0.00 dalam akaun..
apalah yg perlu aku lakukan???
ALONG???hahaha..x de la sampai nak g jumpa along...
pening kepala aku ni nak memikirkan mana sources nak cari wang...aku penah bergurau ngan kawan aku..
"klau susah-susah sngat, aku g lorong pak taib je la"..hahaha
ngan x de hint nyer, kepala aku telah di pukul ngan buku..hahaha..pas tu strt la ceramah agama..kihkihkih...
p/s: kekadang gurauan tu skadar tok melepaskan tekanan..mybe gurauan aku tu dianggap serius oleh kwn aku kot..hahaha

selama dua minggu ni aku rasa duit aku kuar cam air..sakit kepala aku...ni esok aku nak keluar gi KL..nak g beli baju renang..sumpah klau ikot bajet aku, aku mmg x kan mampu nak beli baju renang muslimah..ya ALLAH, pe yg patut aku lakukan???

family??? sumpah diorg mmg dah sangat membantu aku..sampai aku naik segan nak mintak ngan kkak aku yg lain..klau kira2 balik apa yg depa dah tolong, aku berani kerat jari..aku x kan mampu nak bayar balik...lg pon sejauh mana diorg boleh tolong aku..depa pon ada komitmen lain nak bayar..bnyk lg kewangan diorg nak salurkan lagi..
tp ALHAMDULILAH dan SYUKUR x terhingga kerana ALLAH memberikan aku keluarga yg memahami..ni selama aku dok cni pon depa dah bnyk menyumbangkan apa yg patut kat aku..alhamdulilah...sampai aku yg naik segan beb..hehehe...

bnyk sngat yuran dan benda2 yg memerlukan pengeluaran wang..sekali nak bayar bukan 10 engget..skali mintak nak 50 engget..mana la aku nyer kewangan semakin menurun :-(

p/s: kekadang aku terpaksa "diet" hanya semata-mata nak kurangkan pengeluaran wang..pas tu aku slalu set kat mind aku..pegi ATM pabila betol2 x de duit..hehehe..tolong jgn bgtaw kat mak aku taw yg aku diet..hehehe..nnt mak aku susah hati..pas tu siap bleh wat drama "hujan"..tu yg aku x larat...hehehe

maaf lah..AKU BUKAN DTG DR KELUARGA YG MEWAH @ KAYA dr segi wang ringgit..tp kami sekeluarga dtg dr keluarga yg PENUH NGAN KASIH SAYANG :-)

ni aku masih lg x bayar duit nak beli buku...lagi sakit kepala aku..buku tu bukan takat 5-6 engget..tp buku tu dekat 50 engget..klau x wajib, mmg aku x beli..tp masalah nyer, tu mmg rujukan utama lect. masa mengajar..dan semua org diwajibkan utk membeli...prufffffff

money..money..money..come to mama..hehehe

masalah skrang nie ialah mengenai BAJU RENANG...doakan esok aku ketemu sama baju renang muslimah yg berpatutan ngan bajet yg aku telah buat..amin :-)
p/s: dekat 10 kali aku wat bajet nak beli baju nie..ni memang dah harga mati..klau x dpat gak..aku kne redha tok pakai baju renang biasa je la..no more MUSLIMAH..ya ALLAH, bantulah hamba MU ini..amin :-(
ni pon kkak aku dah hulur ckit kewangan nak beli baju renang tu..cbb depa taw baju renang muslimah tu mahal..kwn aku beli baju renang yang x muslimah pon dekat rm180..ni apatah lagi yg muslimah...tu blom kira ngan google, cap ngan swimming box...arhhhhhhhhhh sakit pale aku nie..

kekadang bila aku ngah hangin aku akan kuarkan statement..

"ko engat aku ni tukang cop duit ker?"

dah la aku malas nak fikir sangat2..esok aku redha ngan pasrah je la..
doakan wat masa terdekat ni, x de apa2 lg yg urgent aku kne bayar taw..cbb dlm akuan aku mmg dah takat nyawa2 ikan jer..

esok klau korunk g mid valley then dgr org menjerit..tu tanda nya mesti aku ngah menjerit cbb tension..hahaha
ok c u next entry..
take care

~the end~

TIMETABLE

assalamualaikum u all :-)
aku skrang ni ngah sakit hati ngan timetable aku..perhhhhhh  mmg TERBAEK depa susun....
aku skrang ni ngah x faham knpe pihak pengurusan U wat cam nie..
p/s: aku yakin korunk x faham aku bebel apa kan???
let me story...
jam kredit aku amik tok sem ni 15 shj..sangat2 ringan..dalam maksud lain nyer..sem ni timetable study aku RILEKSSSS...mula2 aku x amik port pon psl time table nie..then, PA class. DR IKHWAN ckp, nnt next sem sakit laa..next sem mesti aku nyer time table berat atau dgn kata lain jadual aku penuh..
so,aku ngan xcited nyer g la nak ADD course..smua jadual aku clash ngan course yg aku nak hambik..
what the stupid!!!!
so, last2 satu class x bleh nak add course..so ktorg kne maintain ngan 15 jam kredit...semua org PASRAH ngan REDHA...next sem ktorg sure cam org gila..x de masa nak rest..konfem jadual pack smpai petang...giloooo :-(

lastly, DR IKHWAN pon dtg wat perjumpaan ngan ktorg...then die cakap cam nie..
" ok saya akan bukak satu class tuk awak smua add course..tp sy bukak just tok kelas awak jer"

semua stuju???...ktorg pon SETUJU yg teramat sangat..hahaha
semalam kawan bgtaw, DR IKHWAN bukak tok kelas "ikhtisas bola sepak"

nah amik ko..padan muka..so, this sem aku akan blaja main bola sepak..dasyat giler..sat g bukan aku tendang bola..aku pi tendang kaki org..hahaha...
p/s: mentang2 ler dak perempuan kelas aku just 9 org, depa pi bantai letak kelas bola sepak..hahaha...

alhamdulilah..sem ni aku amik 16 jam kredit jer..tp mmg sure next sem aku "gila" ngan timetable yg pack...

syukur alhamdulilah gak, cbb jadual aku masih lg free berbanding kwn2 yg lain...dlm kelas tu just ada 2 org je yg slamat..aku ngan ketua kelas (amer)...
dgn berbesar hati nye aku ngan amer x yah amik kelas "general english"...
cbb nyer masa MUET dlu..aku dapat terlebih ckit band  dr diorg :-)

dan wat aku bertambah sakit hati apabila timetable aku menunjukkan aku ada class pada ari SABTU..hahaha
ni lagi satu yg menyakitkan hati!!!!!!!!!!!!
mcm taik kucing!!!!!!

rilekss..rilekssss :-)
"pruffffffffff"
hurmmm apa nak wat..dah nasib badan :-(

ok..jom kte tgk sama2 jadual aku tok sem nie...

ISNIN
8-10 pg = ikhtisas renang
3-4 ptg = anatomi dan fisiology manusia (teori)

SELASA
8-11 pg = pendidikan luar

RABU
8-11 pg = ikhtisas olahraga (balapan)
3-4 ptg = sahsiah diri

KHAMIS
8-10 pg = teori dan amali latihan suaian fizikal
2-4 ptg = sahsiah diri

JUMAAT
8-10 pg = anatomi dan fisiology manusia (lab)
5-7 ptg = ikhtisas bola sepak

SABTU
10-12 tghari = pengurusan ko-ko

sangat sakit hati bila ada kelas pada hari SABTU!!!
doakan masih wujud ruang2 kosong supaya memudahkan aku tuk menayangkan muka ke kampung halaman tercinta..hehehehe...

kursus yg aku takot :
1- anatomi dan fisiology manusia
why?? cbb kursus lebih kepada biology..mostly kepada SCIENCE..i hate science :-(
mcm mana nak hafal otot2 ngan tulang2 dalam badan kita nie..dah la berat kursus nie..3 jam kredit..aduyaiiiiii

2- teori dan amali latihan suaian fizikal
why??? kursus ni ada sangkut paut ngan anatomi dan fisiolagy manusia tu..pon sama 3 jam kredit..tp x pe la, cbb ni lebih kepada praktikal..hehehe

serius klau aku dapat gred B pon tok kursus ni ianya akan mempengaruhi aku nyer HPNM aku nnt..so,klau rendah cam mana aku nak apply biasiswa..

YA RABBI..permudahkanlah urusan hambaMU ini..amin :-)

moga aku dapat hadapi sem ni ngah tabah dan jaya nya..amin :-)

nnt aku akan update entry dgn topic "money..money..money"..hehehe
kpd insan2 yg membaca aku nyer luahan hati ni, terima kasih kerana sudi meluangkan masa tok membaca nyer...
andai ada salah dan silap dr pihak aku, aku susun sepuluh jari memohon maaf..

~the end~

sekadar renungan
sekali melangkah, jangan menoleh ke belakang..tp tidak bagi aku..kekadang aku perlu menoleh kebelakang supaya aku boleh menjadikan apa yg tertinggal di belakang sebagai panduan dan pedoman dalam meniti kehidupan pada hari ni..dan kekadang apa yg aku tinggalkan dibelakang bukan lah kerana aku membenci nya..tetapi kerana aku terlampau menyayangi nye..
sekian terima kasih..

p/s: sekadar renungan tu aku tuju khas tok sahabat aku yg sentiasa disisi aku..terima kasih tok segala nasihat dan pandangan nya..terima kasih kerana sudi mendengar rintihan hati aku yg sentiasa menjadi sayu saat mengingati DIA..terima kasih frenz..moga hubungan kita kekal hingga ke akhirat nnt..amin :-)

Thursday, 23 February 2012

OrEntAsi

assalamualaikum....
aku sihat jer..copsss x de sapa tanya pon kan..hahaha....ok entry kali ni aku nak citer pasal orentasi aku...
bila sebut je ORENTASI..aku yakin dan pasti mesti ramai yg akan "prufffffffffffff"..sama la ngan aku..
i hate orentasi...tp apa kan daya..aku terpaksa tempuhi...
APA AKU WAT MASA ORENTASI??
sama cam orentasi yg lain..taklimat displin, peperiksaan, perpustakaan, PDRM ngan ceramah bagai..hahaha...
nasib baik ada wifi..so aku bnyk ON9 gne fon masa org sibuk bagi taklimat kat depan..hahaha...
CIRI-CIRI PELAJAR YG CEMERLANG, GEMILANG DAN TERBILANG...hehehe...
so far malas aku nak citer panjang2 pasal orentasi yg suam-suam kuku tu...hehehe
TAHNIAH aku ucapkan kepada diri aku sendiri cbb berjaya menghabiskan orentasi tanpa sebarang masalah..alhamdulilah :-)
p/s: tp aku x berjaya menyembunyi kesedihan + kerinduan aku pada keluarga tercinta..aku tewas ngan air mata sendiri..cis!!!!!!!!
aku bukan anak manja erk...kekadang faktor sekeliling membuatkan hati kita yg KUAT boleh jadi LEMAH..hehehe...

CLASSMATE

 so far sehingga saat aku menulis entry ni aku dah kenal serba sedikit hati budi diorg :-)
biasa la pelbagai org ada plbgai ragam..tp so far alhamdulilah..aku masih bleh handle..ye la kan, aku x bleh nak assume semua org bleh terima @ ikot pale otak aku je kan..so, aku kne lebih terbuka dan toleransi..GOT IT???
p/s: aku x taw nak cakap mcm mana 4 taun dok study sama ngan depa smua..boleh jadi senget ngan perangai depa nie..hahaha..
dalam kelas aku just 9 org je perempuan..selebih nye dalam 15 di monopoli oleh kaum lelaki yg x brape nak HOT..hahaha..

HOUSE MATE

 ni pon x de masalah..so far smua org OK...pale smua gila-gila...boleh dibawa berbincang dan bersembang2..hehehehe...

ROOMATE
aku dapat dak sabah..hahaha..seorang yg senyap...
p/s: org sabah mmg jenis pendiam ker erk????hehehehe
so far aku sangat2 ok ngan die..kami boleh komunikasi ngan baik disamping berkongsi cerita serba sedikit..hehehe...nama die DAYANG NORHAYATI (yati)...so sory beb, die dah bertunang :-)




UPSI
aku semakin selesa dan berbangga menjadi warga nyer..doakan aku berjaya habiskan pengajian aku yg selama 4 tahun tanpa sebarang kesulitan..amin :-)

aku tutup entri aku ngan bait2 lirik lagu UPSI

selagi hayat dikandung badan, kami tetap berbakti :-)

perancangan masa terdekat 
 aku x nak melibatkan diri dalam mana2 acara sukan pada semester ini..harap maaf :-)
aku nak beri TUMPUAN + REHAT..hahaha
tp klau ajak nak main2 buang peluh jom laa..aku on je cbb mostly aku x de kelas ptg...

ok la..see u next entry beb...take care :-)




Friday, 10 February 2012

pEmaLAs

assalamualaikum...
aku MALAS..aku pon x taw npe aku pon jadi pemalas...
esok 12/2/2012 aku nak kne g daftar..tp smpai la ni tghari aku x prepare pon barang nak bwk g cna...
asal nie?? dulu aku beria sungguh nak smbung bljar..tp laa ni aku plak yg jadi pemalas..

aku bukan malas nk blajo..tp aku malas nak packing barang...hehehe...
mak aku ngan kkak aku wat "bodo" je bila aku suh tolong pack kan brg aku..cis!!!!!
sebelum ni depa yg kemaskan barang aku..aku masuk poli dulu pon mak aku yg pack barang..skrang ni depa semua "MALAS" nak tolong aku....so, sapa2 nak tolong aku???
klau ikot aku, aku gulung-gulung semua pakaian, then sumbat dalam beg..hehehehe...

pas ni tukar la status aku sebagai seorang pelajar (cemerlang dan terbilang) di
UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS (UPSI)
tempoh pengajian selama 4 tahun...hehehe (tua la aku cam nie)

p/s: angan2 nak sambung master (2 taun) cbb nak jadi lecturer...hehehehe

misi dan visi: aku nak cari tajaan @ biasiswa tok tanggung pengajian aku..so, result kne gempak ler...
ok study HARD and SMART...
p/s> tajaan tu bukan nye dtg dr SUGAR DADDY erk..

doakan misi dan visi aku tercapai...

surprise: aku dah print jadual kelas ngan kursus aku amik sem nie..hahahahaha
serius aku pon terkejut...hahahaha
aku amik RENANG..hahahaha...
jgn depa suh aku pakai bikini dah laa..hehehehe...
kelas aku ada sampai hari sabtu..
mostly" petang x de class..so boleh "membuta"..hehehehe.....

ntah la..jujur ikhlas aku rindu ngan dak site..terutama budak yg bawak AFU 7138...bila la agak nye aku dapat jumpa depa lg :-(

aku nak ucapkan terima kasih kepada husband kkak aku (PAK UDA)..cbb telah sponser rm100 ..MAK sponser rm50 tok aku beli sport shoes ....selebih nyer gne wet gaji aku..huhuhuhu....akhirnya aku berjaya memiliki kasut NIKE...

p/s: tp tu pilihan kkak aku..klau aku berkenan kat kasut nike yg hitam kuning tu..tp kos dia dekat 300..mak aku cakap..x yah beli mahal2 sngat..hurmmmm :-(
p/s: sebab depa taw next sem aku mesti tukar sport shoes lain..hahahha

serius klau aku ada extra money next time> mmg aku akan rembat kasut NIKE yg hitam kuning tu..sumpah sangat2 cantek dan sporty :-)

ok la..aku nak g packing barang..semoga x de barang yg tertinggal :-)
p/s: siap wat list barang gitu..hehhehe..

esok aku daftar kul 8.00 hingga 10.00 pagi...kne kuar umah awal la ckit
cbb UPSI ke umah aku dalam 2 jam jer..

ok laaa...mybe lama aku x kan beron9 cbb minggu orentasi...
doakan semua urusan aku berjalan ngan lancar..amin :-)

Tuesday, 7 February 2012

LAST day

assalamualaikum :-)
 ari ni adalah hari terakhir aku bekerja dan menaburkan jasa kat company nie...
sangat-sangat sedih nak tinggalkan semua nie...
p/s> sbb hati aku ada kat site nie...
project manager cuti seminggu :-(
so x dapat la jumpa die..tp die pesan kat aku bulan 12 dtg JUSCO....die blanja shopping kat JUSCO..ohhh yeahhhh..hehehehe

p/s> sebenar nya aku rasa nnt bila jusco dah bukak depa mesti dapat voucher..hehehehe...
so td project engineer aku "baynul arif" belanja makan BIG APPLE..trime kasih ariff :-)

yg lain x de plak belanja pa pe..ciss!!!
hehehe..gurau je la :-)

dear my lovely vincent> trima kasih tok segala nya..u always in my mind..jgn lupa "rumah kita"..hehehe

pada kawan2 yg lain
* nizam
* riduan
*fahmi
*ijoy
*nurul
*chee
*weng



trima kasih tok ilmu dan kenangan2 yg telah diberikan..insyaALLAH selagi nyawa dikandung badan..org x kan lupakan jasa kalian...
SELAMAT TINGGAL..ada rezeki kita jumpa lagi...
moga kalian sihat sejahtera dan sentiasa dilimpahi redha dan rahmat dr NYA :-)

pada insan yg aku x listkan nama..minta maaf :-(
cbb aku x sampai hati nak ucap selamat tinggal kat ko..
terima kasih tak terhingga tuk segala kenangan dan ilmu yg dicurahkan...

asal ngan aku nie..tetiba sebak x tentu hal..
baik lah kawan-kawan...aku doakan yg terbaek tok kita...hehehehe...

p/s> sudikah kira nya ko tggu aku tok 4 taun??? hahahaha...
ayat x boleh blaa..hehehehe....

klau tetiba dia jawab "YA"
serius waktu tu aku akan akan dapat pening lalat..kihkihkih.....

apa yg aku merepek2 nie..hehehehe....
ok laa..aku nak prepare barang ngan segala bagai yg diperlukan tok daftar dan keperluan aku di sana...
p/s> bajet jauh jer..padahal U ngan umah aku dalam 2 jam jer..hehehehe....klau nak merempit pon boleh..hehehehe

take care :-)
and i love u all beb...

Friday, 3 February 2012

Your BMI is 8.7. You are considered severely underweight.

aku rasa aku dah makan macam "membela hantu raya" jer..bapak la makan x engat dunia..tp at the end the result cam hampeh...

apa yg patut aku lakukan???

kang klau aku makan ubat nak tambahkan berat badan kang aku risao plak badan aku naik mcm dipam-pam plak..hehehe (chubby)
hurmm..klau tgk gaya aku makan, sah-sah kome pon x caya...
ari-ari mesti makan nasi punyer..tekak anak jati kampong, sehari x jumpa nasi x sah..hehehehe...

pagi aku sarapan..
p/s> aku mmg jenis amik sarapan..klau x nnt x bleh fokus pada keje kat perot nyanyi lagu "goyang inul"...hehehe

tengahari> konfem aku g makan nasi nyer..x de mkna nyer nak makan kuih2 x tentu kira...

petang> sejak keje ni ptg2 je g minum petang..mkn goreng pisang, cekodok,laksa @ mee kari dan mcm2 lg laa...

malam> kengkadang makan tomyam..nasi goreng..
p/s> klau malas kuar aku makan megi jer..hehehehe

tengah malam> aku bedal biskut cicah milo panas....

apa lg yg x cukup???
bingung aku dibuatnya...

tp aku tetap bersyukur dengan nikmat dan kesihatan yang baik yg ALLAH berikan pada aku..
wlupon BMI aku cam gitu..tp aku masih lagi sihat dan bebas tanpa penyakit..

alhamdulilah..