Thursday, 31 May 2012

hargai

assalamualaikum..
hahahha..entry kali ni x taw nak letak tajuk per..poyo :-)

sebenar nya aku ngah wat asgment..esok kne anta (biasa la keje last minit)
tp skrang semua idea aku lost...terbang dibawa oleh angin...ni semua adalah sebab DIA...
klau aku taw DIA akan wat aku lost..mmg aku akan jauhkan diri dari DIA...tp aku sekarang ni aku ngah "mabuk giler" ngan DIA nie..hahaha..

p/s: apa ni ayat aku belit2 cam ular..hurmmmm....

jom la layan sat DIA nie...

sapa DIA nie???....
jeng..jeng..jeng...
DIA ialah sejenis lagu..hahaha

bertajuk    SEMUA ISI HATIMU
penyanyi   shila hamzah, jac, ning

ok la aku chow dlu..kalau korunk nak dgr lagu tu..hehehe
cari je kat u tube :-)

aku rasa better aku tdow jap..(alasan je tu sbnrnya) spy ilham aku dtg balik..

aku exam isnin nie 4/6/2012
malas la aku nak bising pasal exam aku nie..nnt rajin aku hapdate..
bye u olss...



Friday, 18 May 2012

bahan

assalamualaikum w.bt

kehidupan aku semakin hari semakin menuju ke arah kepadatan masa..
(eleh aku yg suka wat keje last minit..tu yg kelam kabut..hahaha)

skrang ni dak kelas aku dah ada satu penyakit..penyakit menjadikan aku "bahan"..hahaha
depa skrang nie dok nak "nyakat" aku je koje nyer..hahahaha
tp aku x kisah pon..nyakat pon bkn takat touching..takat gurau senda jer..manis masam dalam kehidupan...

ni la die dak kelas aku...hahaha
yg mcm2 ragam dan perangai :-)
doakan ktorg success di dunia dan akhirat sana..amin :-)


I LOVE MY CLASSMATE

P/S: CUBA KORUNK TEKA,SAPA PARTNER AKU YG SLALU JADI BAHAN DLM KELAS???

Wednesday, 16 May 2012

SELAMAT HARI GURU

selamat hari guru to my sister :-)

ROSIDA BT AHMAD SAIDI (kak ngah)
NORHAYATI BT AHMAD SAIDI (kak lang)

aku tujukan khas poem nie tuk kkak aku...
Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa 
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta 
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara 
Jika hari ini seorang ulama yang mulia 
Jika hari ini seorang peguam menang bicara 
Jika hari ini seorang penulis terkemuka 
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa; 
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa 
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

ada gak kwn2 yg wish selamat hari guru kat aku.....ehem...ehem..ehem...kembang semangkuk aku...hahaha
aku just ckp "terima kasih"..jauh lagi nak dapat title guru tu..aku de 4 tahun...dlm tempoh tu, mcm2 benda bleh jadi..who know??

pa pe pon..korunk semua doakan lah smuanya berjalan ngan lancar :-)

p/s: skrang ni dlm family aku ada 2 org sedang menuju ke arah "kependidikan" (ayat per nie???)
aku and my lovely sister (kak chik)..doakan kami erk :-)

at least cita-cita mak ngan arwah abah dah tercapai..dulu mak cita2 nak jadi cikgu, so skrang anak die dah de yg jadi cikgu...arwah abah plak nak anak die jadi polis..then kkak aku sorang dah jadi inspektor polis :-)

alhamdulilah, rezeki ALLAH bg kat ahli keluarga ku :-)

ok la...berat badan aku turun lagi :-(
aku g pusat kesihatan UPSI, ada timbang..so aku pon timbang laa..tup-tup
:-(

p/s:
ada hari tu aku "toyak"..aku teringat kat keluarga aku kat kg..hahahaha..
mak, adik rindukan mak..nak balik kg..nak balik kg..nak balik kg..huwahuwahuwa......
mkn x lalu..tu pasal la kot berat badan aku turun..skrang???
aku still rindukan family aku kat kg :-)
klau bleh nak ajak mak dok skali ngan aku kat hostel nie..hahaha..bengong!!!!!
jadual aku padat skrang nie..

ok laa...aku nak continue wat asgment..kne submit jumaat nie..ckp group..tp aku sorang2 je yg buat!!!!!

paling aku sakit hati apabila aku dipaksa membuat proposal..padahal nama aku, bukan takat AJK TERTINGGI..AJK BIASA pon nama aku x de..tp x pe la, aku x kisah sngat tp bila start ada mulut2 yang x beradab nie pot-pet..aku mula nak hangin!!!!
klau korunk bagus sngat..asal korunk je x buat..siap bleh main petik nama nak suh sapa buat..???SENGAL!!!!

ok la kwn2 smua..anything nnt aku hapdate lagi erk..
take care :-)

Saturday, 12 May 2012

jgn semakkan otak aku!!!!!


assalamualaikum w.bt
perhhhh rasa cam lama x update blog..aku busy + malas nak update....
mostly bnyk busy laaa...mybe busy ngan tdow :-)
kahkahkah....

entry aku kali ini bertitle 


"JGN SEMAKKAN OTAK AKU"

serius aku dah x bleh tahan ngan perangai seorg kawan kelas aku nie (dak sengal)..die nie mmg dah kne "mark" ngan dak kelas ngan lecturer...sikap die tu wat semua org rasa cam nak "hempuk" kepala die kat dinding 

(ooittt kasar nye bahasa..hahaha)
sebelum die timbulkan problem ngan aku..die dah wat dulu problem ngan kwn2 kelas yg lain..tp aku x de la amik port depa nak gaduh2..pi mampus laa selagi x kacau hidup aku, aku ON jer...but once, ko sentuh hidup aku...just wait and see la..ayat cam gangster, bajet nak wat org lain takut la..sekali aku kne sepak, koma 44 hari :-)


cerita nya bermula begini....

pada suatu hari (ayat nak skema)...aku de amik port dalam game handball tertutup UPSI...
p/s: ktorg dipaksa masuk oleh DR ONG klau nak dapat extra mark dr die..fuhhhhhh :-)
sayang nyer team aku kalah..hahaha :-)



p/s: bleh la citer, urusetia main "ngelat"...biasa la, kalau apa2 game pon klau x de "ngelat" tu nama nyer bukan game la...even bola sepak malaysia pon gitu.. .copsss asal plak masuk bola sepak nie..padahal aku x minat pon bola sepak...hahaha..lain kali nak ngelat, jgn bg org lain taw..nasib baik team aku x protes :-)



balik pada citer aku td..pas ktorg abis game dak kelas aku (gegurl) mintak la duit 3 engget nak celebrate besday "alan"...aku pon cam terkejut la..tetiba mintak duit x tentu pasal..then depa pon terang la lelok..so aku pon faham...pas tu aku pon telah ditugaskan utk collect duit kat dak laki..ciss!!!!! ni la pekerjaan yg paling malas aku nak buat...

then aku pon mintak cbb gegurl ckp ada dak laki yg dah taw...so, aku pon wat la alasan yg x munasabah masa nak mintak duit tu
aku ckp la " kne tambah 3 engget tuk aktiviti dr ong" cbb masa tu "alan" pon de gak kat situ...nak cover la maksud nya :-)

then aku mintak la kat dak "sengal" tu dgn alasan diatas :-)..masa aku mintak tu "alan" de ngan die...bajet nak cover laa :-)
then pas depa blah dr situ..si dak sengal tu pon taw citer dan tujuan sebenar ktorg...
so settle dah problem..then aku pi la tempah kek, pas tu solat mghrib kat petronas then makan ngan kwn2...masa aku nak turun tu baru aku tgk tepon aku...then ada 1 msg dr "dak sengal"...bila aku baca kali pertama aku x de la rasa HOT sngat..tp second time aku baca aku terus rasa cam nak g hempuk kepala die jer...
korunk baca apa msg die bagi aku aku....(aku simpan kot..hahaha)



"salam..sowie 2 say lah..owg x suka aku tipu nakkan duit nak celebrate..owg x berkira..tp just nak tanya siapa "alan" ngan lina utk kita celebrate? befday org ngan dak kelas yg lain yg dah lepas nape x celebrate..serius org ngan dayat x setuju ngan benda nie..ktorg dah la x de wet..amik la duit tu, ktorg x mintak n x pi event tu..salam"

aku pon bgtaw la ngan kwn2 yg pi mkn ngan aku..depa ckp x yah layan dak sengal tu..aku pon rilekss je laa (depan kwn2 aku)..tp kat blakang air mata aku ni menitis tanpa aku sedari....sentap kot aku...aku ni tukang kutip duit jer..bukan perancang atau org yg diraikan...

paling buat aku sangat-sangat dan teramat sangat HANGIN bila aku baca statement
" siapa alan ngan lina utk kita celebrate"



nampak sngat la die tu SENGAL tahap gaban...ayat die tu wat aku baru taw siapa kawan siapa lawan...
meh ni aku jawab tok ko dak sengal "siapa alan ngan lina utk kita celebrate"...



alan ngan lina ialah kawan kita satu kelas..yg akan bersama 4 tahun kita menuntut ilmu nie..dan insyaALLAH kawan kita sehingga akhir hayat..kawan yg kita satu kelas akan kongsi pengalaman dan suka duka dalam menuntut ilmu nie..ada faham???

bengkek je aku tgk dak sengal bongok nie...

then aku pon senyap je..wat x tau je msg die...
then tadi die anta msg kat aku lagi..wahhhhhhhhh banyak hensem muka ko..aku dah elok2 cool and steady ko pi usik aku lagi..sengal la bodoh!!!!!

msg die cam nak putus kawan..ayatt die touching kot " terima kasih penah jadi kawan baik owg"...aduhhh dak x matang nie..pening pale otak aku...biasa la budak x brape nak matang:-)

aku pon still x reply msg die..malas nak sakitkan hati aku :-)
lantak la dak sengal tu...wat la apa ko nak buat...
aku??? still cam biasa..gaduh2 kawan x lama mana nyer..tp jujur, aku bukan jenis cepat marah..tp tolong jgn cuba buat aku marah :-)

rumusan yg aku bleh buat...
dear dak sengal..ko x bleh nak suh org ikot pale ko jer..kita skrang ni dah bergaul ngan semua dak dr serata negeri...jgn ingot ko hebat walaupon pada dasar nya ko mmg hebat..kita ni biar rendah diri cbb rendah diri tu mmg di tuntut dalam agama...biar org nak "up" bagai..kita tetap biar sederhana :-)
just kengkadang klau keadaan memerlukan kita up baru kita up..faham:-)..jgn nak up sepanjang masa jer..nnt org menyampah!!!!
fahamilah kawan2..bila kita faham kwn kita baru bleh wujud satu hubungan yg erat dan kukuh...engat kawan2 penting :-)
then lastly, walau apa pon jua keadaan @ situasi yg menimpa..sentiasa tenang, buat keputusan ikot akal fikiran..jgn ikot suka hati mak bapak tiri ko jer..ayat biar berlapik..jgn nak souund tepek x tentu kira..ok :-)
budi bahasa budaya kita...kihkihkih
ok kawan ku dak sengal :-)
hehehe

p/s: aku bagi nasihat ni cam aku baik jerrr..hehehe
ok la aku malas nak pot-pet cam mak nenek tua terbongkok-bongkok..hahaha

 ok tata...
terima kasih kerana sudi merenung dan senyum pada saya..tu pon dah cukup tok saya tenang seperti dulu :-)


copss aku ckp kat gmbr yg ada kat atas meja study aku nie erk..boboy hensem kat luar sana jgn perasan lebih2..hehehe




Wednesday, 2 May 2012

aku tetap


aku tetap
Aku tetap "TERTAWA" walau aku sbenarnya ingin "MENANGIS"..

Aku tetap "TERSENYUM" walau aku sebenarnya "KECEWA"..
Aku tetap "KUAT" walau aku sebenarnya "SUDAH LEMAH"..
Aku tetap "SEMANGAT" walau aku "TERTEKAN" oleh masalah..
Dan yang terpenting 

Aku tetap SABAR dan memandang segalanya baik saja walau sebenarnya hatiku sedang MERANA kerana aku tahu Allah sentiasa disisiku..♥

pisahkan kami



“Ya Allah…
Engkau yang Maha tahu segalanya.

bila kehadiranku,
menganggu hatinya,
tidak membawa kebaikan padanya,
maka kau pisahkanlah kami biarpun kami terluka

bila aku tak layak dan bukan yang terbaik untuknya
maka kau jauhkanlah aku darinya

bila bukan aku yang tertulis untuk melengkapkan separuh dari agamanya,
maka jarakkan kami agar tidak timbul rasa yang mengundang kecewa

bila aku bukan yang terbaik,
bila aku bukan yang tercatat dalam takdir,
dan bila dia berhak kepada yang lebih baik,
maka jarakkan kami, pisahkan kami

jangan menangisi perpisahan,
kelak DIA akan gantikan,
dengan seseorang yang telah tercatat,
dengan seseorang yang terbaik untuk dunia dan akhirat kamu.


p/s: yang pasti ni bukan aku karang..ni aku copy erk...
very nice and sweet...:-)