Friday, 30 December 2011

sElesAi



salam...hurmmm :-(
selesai dah temuduga aku semalam...
so, aku x taw nak cakap per...
aku dah wat sehabis baik dan sedaya yg termampu..
aku tawakal je..
aku yakin ngan rezeki yg ALLAH dah tetapkan utk aku...
klau btol tu rezeki aku, aku bersyukur sangat-sangat..tp klau tu bukan rezeki aku...
aku redha cbb mgkin ada yg lagi bagus dan baik tuk aku....

p/s> kekadang apa yg kita hajatkan @ idam kan x semua menjadi kenyataan...tp at least kita berusaha :-)


asal nada aku cam kecewa????
ohhh no..no..aku x kecewa...
aku dengan sabar menunggu keputusan nya pada bulan 1 nie...
yes or no the result, aku akan terima ngan hati yg terbuka...


 tepon aku hilang minggu lepas...sehingga hari ni aku x de tepon lg :-)
tahun ni je dah nak dekat 10 henpon aku gne...tp semua nyer ilang :-)
tepon aku tu aku beli ngan duit gaji aku...x sampai sebulan pon aku beli :-(
dan aku sangat2 sedih...my lovely fon..fon idaman aku :-)
sekali pon tepon tu x mahal cam samsung galaxy or note..
tp tepon tu tetap tepon aku!!!!
first time aku pakai touch screen..benci taw..
klau aku taw sapa yg curi..
serius aku akan sunat/ potong sampai abis...
cbb aku percaya yg curi tu adalah seorg lelaki...


aku rasa pas ni aku nak beli nokia 3310 jer laa...klau ilang pon x ralat sangat :-)

PERHATIAN : klau de sesapa nak hadiahkan aku tepon, aku dengan sangat berbesar hati mengalu-alukan :-)
p/s> klau boleh aku nak samsung galaxy s..

Thursday, 29 December 2011

jUjUr!!!!

aku ngah sedih sangat-sangat nie...lg sedih dr putus cinta!!!!
td aku de temuduga...dan aku rasa aku
GAGAL
aku x taw salah aku @ salah siapa..hahaha
temuduga tu tanya aku wat pe skrang??
then aku pon jawab ler jujur..
"ya, saya bekerja sebagai......... di ........... memulakan khidmat pada awal bulan october 2011..."

he ask me bout my salary..

" gaji saya 1+++"

he told me
" wahhh gaji awak nak sama dah ngan saya yg ada degree nie"...

aku balas cakap die pe

" encik skrang bukan masalah wang ringgit, skrang semua terletak pada minat..klau dibayar gaji 10 k sekalipon, klau x berminat x mustahil saya hanya mampu bekerja selama sehari je"..

sumpah mmg aku jujur dan seikhlas hatiiiiii...
but my sis ckp asal x kate menganggur jer....
aku pon ngah blurrr + cuak2 ayam..
nak tu speaking plak..mmg berterabur la ayat aku..lantak la, janji depa faham aku nak sampaikan apa :-)

so korunk semua rasa cam mana?? layak x aku..or aku dah fail kat temuduga nie???

so pas sembahyang jumaat ni aku ada 2 ujian nak kne amik..satu ujian bertulis..satu ujian kecergasan..
p/s> tok ujian ni aku rasa x de pe sngat kot..
serius mood aku kembali down....
now aku go on ngan semangat yg sedang menurun dan tawakal:-)

YA ALLAH..PERMUDAHKANLAH URUSAN HAMBA MU INI..amin:-)

esOK :-)




esOk hari yg penting tok aku..
doakan aku rilekk dan berjaya jawab semua soalan dengan lancar :-)


p/s> inilah cita-cita aku...moga cita-cita aku tercapai..amin :-)


ya ALLAH, andai ini yang engkau janjikan untuk ku..ku bermohon pada MU..permudahkanlah ia untukku..amin :-)

Monday, 26 December 2011

KL OFFICE :-(

aku sihat jer :-)
p/s> coppp x de sapa pon tanye kan??? hehehehe
okey lerrr, aku nak sembang pasal KL OFFICE
last week aku kne balik office...sangat-sangat dan tersangat lah x nak pegi...hate KL!!!!
tp nak wat cam mana kan..aku ni pekerja yg dedikasi..hehehe

so sampai aku dok kat company nyer kondo..mmg terbaek :-)
dapat kat tingkat 17..

copsss malas la nak story
letak gmbr je laa...hehehehe

cantik kan??? aku sangat teruja kot..selang 10 minit mesti bukak tingkap tgk KLCC..hehehe

impian: nak g KLCC :-)

sory..aku x taw ni masjid per..hehehehe..tp bila azan, dgr jelas kat bilik aku :-)

sapa taw menara pe tu???

ehh monorail lalu kat bwh aku jer..hehehe
p/s> slalu nyer aku lalu bwh monorail



get ready to back :-(

saja je aku tgkap gmbr nie..saja nak tunjuk line biru, merah dan putih

kuil yg sangat2 menyakitkan dan membingitkan telinga aku!!!!

cenderahati sempena first time aku dtg office KL
sebenar nya aku nak kuarkan satu statement yg aku x nak terima nye seikhlas hati..hehehe
klau aku stay keje di sini, dan apabila projek ni abis..aku akan kembali ke office KL..dan utk pengetahuan korunk semua..AKU X NAK BALIK KL!!!!!
aku nak dok cawangan manjung @ ipoh..x nak KL..x nak KL...x pon cawangan mana2 pon boleh..tp bukan KL :-(
nape aku x nak KL????

cbb kami hanya terpisah sejauh 2.5km bersamaan 6 minit shj... 
p/s> kredit to mr google maps :-)

tu la kenyataan yg aku x nak terima...biar aku disini beratus-ratus batu jauh nya..hati aku tenang dan nyaman :-)
so please pray for me frenz :-)

p/s> pagi tu aku g brekfest kat bangsar..hehehe..saja nak bgtaw aku brekfest kat bangsar..pikir le bangunan pe yg aku lalu masa nak g brekfest kat bangsar tu..hehehehe
sungguh sedap roti canai die...boleh masuk jalan2 cari makan..hehehe

k daaaaaa
 tidak lupa gak aku telah ke times square tok window shopping
p/s> al maklum ler..window je la mampu... nak beli ongkos ngak ada sih...

Tuesday, 20 December 2011

wEdDing



rinnie noor ngan aril

wedding adik kepada kawan aku..
moga berbahagia sehingga ke akhir hayat..
p/s> serius jeles junior aku dah kawen!!!!
kepada kwn aku (umie> sebaya ngan aku)..jgn sedih2 erk...
insyaALLAH jodoh kita ada, mybe lambat ckit :-)
 

rinnie & aku

aku & umi mengedik diatas pelamin

black & white???
sengaja je aku wat..cbb muka aku telah pon di touch up oleh mak andam...
yg pasti aku nampak cun..jgn jeles :-)


pELamIn :-)

Friday, 9 December 2011

soalan SPM sesi december 2011

1 - lagu yang anda dengar hari ini?

ari ni bukak SURIA FM..muak dah dengor lagu nie..letih + mengantok...x de lagu lain ke deme nak bg pendengar dengor..

"HAFIZ + ADIRA = OMBAK RINDU"

lagu ni x bleh dengor slalu..jemu :-)...but nice song...lyric lagu yg aku suka

Tuhan tolong lembutkan hati dia 
Untuk terima ku seadanya
amin :-)


2 - movie yang paling best pernah anda tonton?

 ntah laa..tapi aku suka sngat filem hindustan "kabhi kkushi kabhi gham"..meleleh :-)
x penah jemu tgk citer tu..klau melayu aku suka "syurga cinta" dan yg terbaru aku suka "ombak rindu"..citer org putih??? aku suka tgk cerita investigation cam "bond"...aku x layan sngat citer jiwang2 nie..tp skali aku layan, jgn tanya nape aku meleleh..
p/s> aku penah sob..sob..sob kat pawagam masa tgk syurga cinta..balik kene bahan ngan dak umah sewa..perhhhh muka ganas..hati jiwa kacau beb...

3 - benda yang selalu anda buat sebelom tido?
suka berangan..paling syok klau berangan kawen ngan anak raja :-)
4 - benda yang anda buat bila sorang sorang?
hate alone!!!
 
5 - status anda? relationship anda?
single but not available..hehehe..sbb hati aku milik someone wlaupun org tu x penah menerima nya :-)
6 - tiga perangai burok anda?
suka praktis suara aku yg sedap ala-ala ziana zain ni  dlm bilik air..hahaha..pas makan suka terus baring..(mana la badan x naik)
suka sendawa cam ular sawa pas mkn klau x minum air masak..
p/s> cam mana bunyi ular sawa sendawa erk..stupid!!!! 
 
7 - tiga perangai baek anda?

perangai baik??? asal mintak 3 jer??? ckit sngat tu..hahahaha...bnyk sangat perangai baek aku..
" masuk bakul angkat sendiri"..hehehehe..ntah ler, x de pe kot yg baek nyer kat aku nie..yg buruk jer aku nmpk..hehehehe 
 
8 - pergaduhan paling terok yang pernah anda alami?

aku penah gaduh ngan besfriend aku masa tingkatan 3..tp syukur ktorg masih lg berkawan rapat sehingga hari nie..biasa ler adat perhubungan..sentiasa diuji :-)
 
9 - perasaan anda hari ni?

sangat-sangat bosan ngan keadaan sekeliling..dan tersangat2 rindu ngan umah kat kg..mlm td ngan mlm ni aku tdow umah sewa..hurmmm..i hate to sleep here..i miss my home sweet home :-)
 
10- gadjet paling anda mau sekarang?

so sory beb..aku x brape sangat dlm gajet2 nie.. bkn x minat..aku biasa-biasa jer :-)
 
11 - gadjet yang anda ada?
henpon (yg tggl nk rosak jer) ngan laptop (yg skrin nyer dah gegar cam cipan)..huhhhh....
 
12 - apa yang ada dalam beg mekap anda?
make up pon jarang-jarang..klau make up pon pinjam kkak aku nyer barang :-)
i hate plastik..but i love natural beauty :-)
 
13 - apa yang ada dalam beg duit anda?

duit yg aku slalu spare RM10, ic, lesen, kad bank,gmbr ukuran pasport.. gmbr DIA yg berasal dr KEDAH..i hate kedah!!!!
 
14 - perkara menarik yang anda lakukan hari ini?

x de apa pon yg menarik..keje..keje...keje...
 
15 - kalau dapat RM1juta, apa yang anda buat dengan duit itu? 

syukur pada rezeki TUHAN..amin :-)
..aku akan cepat2 g beli kereta SATRIA NEO satu..cashand carry :-)
then aku sedekahkan pada insan yg memerlukan nya..even aku x tolong bnyk..sedikit pon x per..sharing is caring :-)
then aku bagi kat mak aku baki wet tu..sbb aku x perlukan banyak wet andai itu bleh wat aku "sesat" ngan nikmat yg allah bg..


16 - guru sekolah anda yang paling anda suka?
bnyk sngat ckgu yg aku suka..cikgu rahim, cikgu syikin, cikgu gayah, bnyk la cikgu yg aku suka..sbb aku x suka " blacklist" cikgu..nnt mcm mana ilmu nak lekat...tp aku paling syok ngan cikgu asmah..die la yg jaga aku dlm bidang sport :-)..dr seorg yg lembik kepada seorg yg kental :-)..TQ kpd semua cikgu2 aku dulu..love u all :-)
 
17 - gambar bilik idaman anda?

x kisah ler..janji sedap mata aku memandang :-)...eleh kat umah aku, warna kayu papan jer..aku lena je zzzz...hahahaha
 
18 - benda paling mahal yang anda pernah beli dengan duit sendiri?

henpon ngan laptop..mahal ker??? mahal la sbb aku terpaksa ikat perot nak beli benda nie..hehehehe
 
19 - jenis manusia yang menarik perhatian anda?

manusia yg lain @ pelik pada pandangan aku..akan kuar lah komen2 manis + pedas dr mulut aku yg x de insurance nie..hehehe..
 
20 - benda yang anda wajib bawak bila keluar rumah?
henpon ngan purse..

21 - tarikh tarikh penting dalam hidop anda?

even besday aku pon kekadang aku lupa..ni kan plak tarikh lain..ntah ler :-)
22 - dream wedding?

aku selalu cakap ngan mak  dan kkak aku cam nie 

" adik nnt kawen ngan anak tok imam..mlm ni angkat nikah, pas tu wat kenduri doa selamat ckit..esok nyer dah x de pape.."
jimat kan??? heheheeeee


23 - tempat yang paling anda gemari untuk makan?

 x kisah ler..janji halal. bersih dan berpatutan harga nyer..tp klau mahal ckit tp mkanan terbaekkk aku x kisah pon..jgn harga mahal tp makanan cam tepi jalan..mmg kne sumpah ler kedai tu jawab nyer :-)

24 - makna disebalik link blog anda?

aku suka kete satria neo..so aku letak ler NEO...lara tu sempena ehemmm..ehem...ada ler..mana bleh bgtaw ;-)...cuba korunk bukak kamus dewan bahasa dan pustaka..then find the meaning of LARA...
 
25 - 15 fakta tentang anda ? 

x de pon fakta yg menarik..aku hidup cam org lain..biasa jer..x hot mana pon :-)
so aku suka makan..suka menyanyi (tp aku sedor sore aku x cdap..ada aku kisah)..
then aku suka makan cheese cake..seminggu sekali mesti  la muka aku akan terpacak depan kedai kek nak beli cheese cake..hahahaha...aku x suka bergaya-gaya ngan make up2 nie..klau x de event, mmg aku kuar x pakai make up pa pe pon..letihhhh nak make up2 nie..ntah la tu jer kot fakta yg aku bleh bgtaw..hahaha..

 
26 - makanan dan minuman kegemaran anda?

aku suka makan tomyam ngan laksa..pas tu aku giler air teh o ais laici..hahaha
tp yg sebenar nyer aku makan pa pe pon x heran..semua aku bedal..tp yg halal jer laa..aku pantang mkn ketam..alergik gatal-gatal (owner nyer pon gatal..hahaha)...tp sometimes klau dah teringin sangat aku telan gak..pas tu siap jer duit nak g klinik mintak cucuk..(aku benci jarum..huh!!!!)

 
27 - hobi anda?

membaca..x kisah ler magazine, novel, article or whatever..but i love reading :-)
cbb org yg kurang membaca..adalah org yg rugi...

28 - siapa anda 10 tahun akan datang?

aku berharap aku akan jadi insan yg berjaya didalam kerjaya..kehidupan dan hamba ALLAH yg sebaik mungkin..dan aku ingin menjadi seorang isteri yg sehebat AISYAH dan menjadi seorg ibu yg hebat seperti mak aku..love u mom :-)

satu cerita yg aku nak bgtaw..mlm td tgh aku sedap2 tdow..tetiba ada bintang kecik gigit kat blakang aku..pas tu terus gatal satu badan..habis naek ruam-ruam gatal...aku x taw nak tepon sapa..wktu tu dah dekat kul 2 pagi..nak tepon kat kg, sat g darah tinggi mak aku naek plak..nak g klinik plak, sapa nak tlong bwk kan..sat g aku bukan pagang stering kete..aku sibuk nak mengaru..silap2 ari bulan GOL plak..hehehe
then x taw nak tepon sapa..dan aku rasa aku telah wat satu kesilapan besor dengan menelefon MAT..what the stupid action yg aku telah amik..aku sngat2 malu ngan tindakan aku...sebab aku dah janji ngan diri aku..then pas tepon boleh plak aku senyap???? gilerrrr btol..pas tu terus aku nangis..aku nangis bukan cbb MAT..aku nangis sebab aku dah x tahan gatal-gatal kat badan aku..
p/s> dear MAT, so sory cbb tepon..aku x taw nak tepon sapa..nak bgtaw badan aku kne ruam-ruam gatal..so sory, it will never happen again...

klau korunk nak taw..ni la first time aku kne ruam-ruam gatal yg kritikal...pagi ni aku g kerja pon masih tergaru-garu..jap g aku nak g klinik..hope x kne cucuk ler...

mutiara kata tuk kali nie

tidak seorang pon yg memahami hati dan perasaan ku
kerna cinta kamu..ku jadi begini
kerna sayang kamu..ku telan semua
betapa hebatnya kau dihati ini..

Wednesday, 7 December 2011

hari ketiga (wujud ker)

so..aku bertolak dari JOHOR ke PERAK pada malam tu gak..
ktorg drop kan 3 player kat bus station kat area KL (aku x taw nama bus station tu)..i bukan org KL..
first aku nak cakap...

" i lap u abg drebar"
aku story/ sembang-sembang ngan abg drebar tu..(nama nyer pon aku x taw..hehehe)...so aku bgtaw la..selama aku umur 21 taun ni aku x penah smpai kat KLCC (sob..sob..sob)..dulu masa aku form4 ada la aku smpai ISETAN..tp masa tu aku bodoh lagi pasal KLCC nie..aku pon dah lupa cam mana rupa ISETAN tu...hehehe
thank to abg drebar sebab sempat bwk aku tgk KLCC seawal kul 5 pagi..aku tersangat lah teruja :-)
walaupon ngan muka "sememeh" + "air liur basi meleleh" + "taik mata" + muka baru bgn tdow....tp abg tu tetap x rasa malu nak bawak aku g kat KLCC...
walau pon cuma 5 minit jer..tapi at least aku penah jejak kaki kat bawah KLCC tu....

mgkin ramai cakap aku kolot @ kesian..tp aku x kisah pon..lantak ler korunk nak cakap per pon..do i care???
before this aku penah ajak someone tok g KLCC..masa tu aku ada game kat UM..dak tu pon dtg dr area u gak..tp apakan daya..x de rezeki :-)
tp aku masih berharap dapat g KLCC..aku nak dok kat dlm KLCC tu smpai pengsan :-)


hehehe...sangat-sangat dan tersangat teruja..thank u abg drebar :-) 
then aku sampai kat my hometown dlm kul 9 pagi :-)
yg paling sedih teramat sngat..umah aku berkunci..x de sapa pon kat umah...nak taw mana menghilang mak ngan family aku???

mereka sedang berseronok di GENTING HIGHLAND KOTA KERIANGAN



tp deme balik ari ni gak..mybe ptg smpai..so aku amik keputusan tok  lepak umah kkak aku kat KG GAJAH..aku pon tepon la suami kkak aku..

" punk kunci umah ada??? org lepak sana" (husband kkak aku keje)

kkak aku pon g gak genting tu..laki die x pegi..so aku pon amik kesempatan tok cuci baju ngan kasut ngan segala bagai yg kotor...then dalam kul  11 pg tu kkak aku call...


" adik amik ktorg kat genting..punk demam x bleh amik ler..mak nak balik..die dah bising2"


so ngan keadaan yg penat dan letih ( x sama ker penat ngan letih)..aku pon naik la kete "kancil" azimat kkak aku patah balik changkat lada (amik kawan wat teman takot ngantok)..dalam kul 1 ktorg gerak ke genting...
umah kkak aku kat batang kali (bawah genting)
kkak aku pesan suh naik highway..aku pon naik la highway kat TAPAH-TG MALIM

sampai umah kkak aku dlm kul 430 ptg..hahaha 
p/s> biasa la kancil..takat 100 km/h  jer bleh pegi..tp syukur aku selamat smpai :-)


smpai2 aku sempat minum air seteguk dua..aku terus ajak anak buah aku mandi kolam air panas..mmg terbaekk...aku janji ngan mak aku kte gerak dlm kul 6.30 ptg :-)
masa rendam dalam air panas tu..mmg aku 


NYAMAN + TENANG+RILEK+ DAMAI


aku lupakan segala tekanan kerja..masalah peribadi dan masalah negara...

paling syok sakit-sakit sengal-sengal lenguh-lenguh badan aku semua hilang :-)



udah le x bawak baju spare..aku rembat jer kkak ngan abg ipar aku nyer baju ngan suar :-)


so dlm kul 6.30 aku dah get ready nak balik..sayang seribu kali sayang :-)
kete kancil azimat tu tetiba aku tgk berasap :-)

hahaha..aku pon patah ler balik..then ktorg amik keputusan tok tdow kat umah kkak aku mlm tu..
yehaaaaa..esok aku keje kot :-)
p/s> aku refill minyak itam kete tu (leaking ckit)..masa isi minyak tertumpah..tu yg bila enjin panas kuar asap :-)
so ngan semangat kental nyer..malam tu aku ngan yg lain telah naik ke puncak GENTING KOTA KERIANGAN :-)


hahaha..wa caya sama lu..aku drive sendiri kete wira abg ipar aku..dah la manual plak tu :-)


taun lepas aku bawak..2 kali mati enjin (memalukan jer)
kali ni aku bawak naik..mmg terbaekkkkkkk....x mati enjin langsung...tapi masa turun tayar cam hangit ckit :-)
so sory bro..

then main + enjoy + beli coklat (aku suka beli coklat kat cni)..sedap dan mahal :-)
dalam kul 1 pagi ktorg pon turun lerr...sampai2 umah kkak aku..aku terus 

"kebabommmmmm..tdow x engat dunia"
 
then pagi-pagi aku bangun aku sms my lovely PROJECT MANAGER...
" BOS SAYA MC TODAY..GOT A FEVER"...
sumpah aku kaki gebang :-)

bos aku balas per ??
" OK..NOTED"
hahaha....
so dlm kul 11 pagi aku pon gerak la balik PERAK ngan kancil azimat kkak aku tu..selamat sampai kat umah dalam kul 2 ptg :-)

then aku pon smbung tdow..esok keje :-)
 
tu la perjalanan hidup aku yg complicated dan x terurus nyer :-)
then hari yg mendatang aku tempuhi mcm biasa...hahahaha

p/s> sebenar nya aku x engat baju yg aku basuh kat umah kkak aku smpai la bila satu pagi aku nak ciap2 g keje..aku x de t-shirt yg nak pakai :-)

* kesan daripada minum sup semut yg bnyk..aku telah jadi seorg yg pelupa....








Tuesday, 6 December 2011

hari ke dua

welkemmm..welkem..to next stage :-)
so hari ni team perak akan jumpa ngan pahang..perhhhhhh dasyat gler :-)
kat cni lerr kisah sedih aku bermula...
klau aku menang ngan pahang..maksud nya team aku dapat g FINAL..(tu pon klau menang)

dan sangat-sangat fight la lawan ngan deme...
memula masa sparuh masa pertama, ktorg tertinggal dalam 4 mata...so sad bro :-)
tp syukur masih ada lagi sisa-sisa semangat perjuangan dalam diri aku nie..
so aku tlah decide tok tukar posisi..dr GD ke GK..cbb GK team aku tu "goyang" ckit...lg pon GS pahang tu player basketball..sumpah cam laki.. hensem + x de bukit brooo :-) (opsss lucah plak..sempat mata aku tgk jap)

so, aku citer ni bukan nak bangga..nak bgtaw aku star :-)
masa aku jadi GK..bnyk kali aku dpt curi bola..tp bila sampai kat tengah court mesti akan kne "prittttt" ngan reff...
what the hell..for the reason
"WA stapping"...."C stapping"..." WD replay"..."GD contact"..aku pelik ngan reff..sebelum ni main..stakat sekali dua kne "prittt" tu biasa ler..ktorg bukan star pon..pemain kampung jer..
ini masa main ngan pahang..pantang pegang bola..mesti kne "pritttt"...
dan aku mula terfikir..adakah reff berat sebelah??? but sapa aku nak pertikaikan keputusan reff...
back to tha game..
so sparuh masa kedua ktorg kejar balik..ktorg sumbat 5 mata berterusan...sampai C dr pahang kne tegur dari reff cbb melambatkan perlawanan..
tapi sayang..ktorg x sempat nak kejar mata yg terakhir supaya sama...ktorg kalah
19-18
aku sangat-sangat sedih...sebab nyer ktorg kejar last minit..dan ktorg kalah 1 mata sahaja...well, as a good player :-) (good ker??)..air mata aku menitis brooo....
so sad :-)
even, our volley ball punyer leader pon cakap

"kome lambat panas..tu yg kejor last minit"
so pas tu semua sedih...yg paling sedih WA cbb die yg bnyk kne "pritttt"...so aku sekejap je sedih nyer..adat pertandingan kalah dan menang...aku sempat tepon my sis (kak lang)..then story kat die..my sis ckp
 " its ok sis,adat pertandingan"
 
then ktorg terus wat cooling down..terus blik bilik cbb ptg ni ada game tuk no 3 dan 4...
game dalam kul 4 ptg..kali ni sampai2 bilik aku terus bukak baju ngan seluar..terus tdow :-)
hahahaha...so juruletih bgtaw ptg kang ktorg akan jumpa balik ngan JOHOR...

so time mkn aku pon bangun..prot aku ngah kriukkk..kriukkk lapar...bayangkan..x de sapa pon yg mandi lg..semua baru bgn tdow..pas tu terus g makan..
eee x senonoh btol la ktorg ni kan????
so pas mkn get ready nak g berjuang wat kali terakhir :-)
sblum get lost dr bilik..ktorg wat meeting dulu...
pesanan yg dapat aku simpul kan..
1. jgn injured :-)
2. play until the "prittt" last....
3.walau pa pe pon...we are a team..
4. jaga mental..diorg ramai penyokong...lupakan penyokong kat luar..main ngan semangat kesukanan...go..go..chayok :-)

pesanan aku tok team aku..
1. misi membalas dendam bagi kekalahan ngan pahang..kte bantai JOHOR habis-habisan...please :-)

so masa main ngan johor..aku sentiasa tersenyum..u know y???

" bola jarang sampai kat tempat aku"...

ktorg menang ngan johor..tapi kali ni more than masa first time jumpa...
20++ berbalas 10--
aku x engat la brape..tp yg aku pasti diorg bawah dari 10 mata
so dengan itu..
secara mutlak nyer..team PERAK dapat no 3...syukur alhamdulilah :-)
then wat cooling down..pas tu terus g tengok futsal..futsal dpt g FINAL..
secara kebetulan, PERAK vs JOHOR...
hahaha...
futsal JOHAN dengan mata 5-3...tahniah broooo....bangga rasa nyer bendera perak berkibar ngan gah nyer :-)
so abis jer tgk futsal..ktorg sepakat ngan dak futsal terus g tgk badminton..diorg pon dapat g FINAL..jumpa ngan UTARA..(ehem..ehem..)
then ktorg JOHAN lg...
then balik bilik..ciap2 cbb mlm ni ada upacara penutup..kihkihkih...
ktorg smpai lambat :-) cam biasa wat muka x bersalah ler :-)
saat yg di tunggu..akhirnya dengan ni diumumkan

"PERAK SBGAI JOHAN KESELURUHAN
"
apa lg terlompat-lompat ler ktorg..dah x engat dunia masa tu..hehehehe...
akhirnya semua atlit mampu tersenyum bangga...
ktorg menang dengan 2 emas dan 1 gangsa...yg paling syok nyer..cbb gangsa dari netball la ktorg diisytiharkan JOHAN KESELURUHAN..cbb nyer wilayah tengah (negeri 9) pon ada 2 emas shja..kihkihkih
then balik terus kemas-kemas barang then balik..
sebelum balik pengumuman telah dibuat..

" insyaALLAH next carnival akan diadakan di SARAWAK"

sumpah klau x de aral melintang aku akan pegi..sapa x nak g SARAWAK..hehehe..naik belon weiiii :-)
 tu la kisah di sepanjang aku g karnival tu...bg korunk mgkin x menarik..bagi aku tu satu kenangan yg sangat bermakna tok aku..
well..again and again..tahniah wat team perak :-)
JUMPA DINNER nnt (big boss wat 1 dinner tok celebrate ktorg)
 
p/s: ketua kontigen sarawak dah "warning manja" kepada kontigen perak supaya x bawak team yg sama tuk karnival di sana nnt..hahahaha...
 
wahhhh aku sngat seronok beb..ni pic tok cuci mata wat kali terakhir sepanjang aku di

KARNIVAL SUKAN BELIA FELCRA KALI KE-2 
SEKOLAH SUKAN BANDAR PENAWAR,JOHOR
 
KAMI LAH JUARA..GAGAH DAN BERSEDIA..


SAAT DU UMUMKAN PERAK JOHAN KESELURUHAN
 
SESI COOLING DOWN YG MENYEKSAKAN..(SENAMAN GILERR)

TEAM NETBALL THE BESHHHH

PUTERI-PUTERI NETBALL

MELENTIK X???

MASA SOKONG TEAM FUTSAL..FIRST DOK TEPI..BILA MENANG MELOMPAT TERKINJA-KINJA..

 3 DARA PINGGITAN

TERBAEKKKKK....

MCM PELARIAN TAK???..NI NAK G TEMPAT FUTSAL :-)

hari pertama

yehaaaaa..bermula la story aku tuk hari pertama di SEKOLAH SUKAN BANDAR PENAWAR, JOHOR :-)

bangun seawal kul 5.30 pagi..aku kejutkan semua org then aku sambung tidow balik..hahaha ( kejam x???)
p/s: aku pikir bilik air penuh...padahal aku yg sejuk nak mandi awal..hohoho...

mandi+ solat+ ciap2+ touch up+ get ready to brekfest...
menu??? sprti biasa..terbaekkk....mcm2 ada :-)
so juruletih pesan!!!!
" jgn mkn benda berat nnt lambat nak hadam"
tp ada aku kisah??? prot dah nyanyi lagu dangdut..kihkihkih..
aku mkn nasi impit + kuah kacang+lontong (btol ke aku eja nie?)+ roti sapu kaya + bubur nasi+sup ayam...+ buah...

akhir nya aku tersandar kekenyangan mcm ular sawa :-)
around 7.30 ktorg gerak g ASTAKA..biasa ler, ucapan perasmian...paling syok..team perak paling HOTSSSS...dari atas hingga ke bawah..cantekkkkk (barang sponser kate kan )..negeri lain biasa2 jer..diorg just pakai baju sama jer..
ayat blagak:

"ktorg de topi..ktorg de sweater..ktorg de seluar sama..ktorg de kasut sama...korunk de???korunk x de"

hahaha (sory i nak blagak jap)

then pas abis jer perasmian tu..seperti biasa semua org bergerak ke tempat perlawanan masing-masing ler...aku ngan team lepak lagi kat kwsn ASTAKA tu..sibuk g toilet..biasa ler...pagi-pagi saham mmg naik :-)
semua sibuk tukar seluar..berat giler seluar sponser tu..aku la org pertama yg x nak pakai seluar tu masa main..so, aku telah tukar pada seluar cheetah aku yg telah koyak dilutut..hehehe

p/s: biasa la otai..sebenar nya aku selesa pakai seluar tu..lantak la org nak kutuk...ada aku kisah???dan jangan riso..koyak nyer x besor mana pon..

pas settle sesi tukar seluar dan saham naik..ktorg cepat2 g kat court..maklum ler ktorg ni team pertama yg main..sampai2 terus panaskan badan...
tengah elok wat regangan kat bahagian tangan..pengadil pangil tok main..semua pakat kelam kabut ler :-)
pas taklimat  ckit..sempat gak team partner pesan..
 
"jgn injured, kte x de spare"
nak taw aku jumpa negeri mana????
hahahaha..jawapan nyer aku jumpa NEGERI KEDAH :-)

aku dah warning awal-awal dah team aku..x kira walau apa pon terjadi..kte kena bantai kedah cukup-cukup..
adakah ayat aku berunsurkan kejam????
so sory..smpai partner2 aku semua terkejut...ye la, sblum ni aku selalu ckp..
" kte main sehabis baik"..tp kali ni aku ckp cam tu..siap warning lagi..hahahaha

so..main punyer main..punyer main..ktorg MENANG :-) syukur alhamdulilah..
nak taw brape ktorg menang???

27-3
 
nak taw nape aku suh bantai kedah abis-abisan???
ianya sebab KO..sebab KO dtg dari KEDAH..sebab KO adalah warga KEDAH..dan sebab ko adalah ANAK JATI KEDAH... 
bukan aku benci pada kedah dan warga nyer..tp mungkin ini cara tok aku lepaskan kekecewaan aku pada ko yg asal dari kedah..dan sumpah aku memang lega :-)

attention: 3 mata tu pon cbb aku careless...
tp aku still lagi bleh salam ngan pemain kedah..even diorg nyer juruletih ngan pengurus pon aku g salam.
.(baik x aku??)
hahaha...so kat cni aku nak minta maaf pada semua player + warga kedah...
mmg aku rasa aku kejam..cbb balas dendam pada bukan org yg salah..aku minta maaf..sat g nanti kalau aku g holiday ke kedah..hangpa jgn balun aku plak..cuak aku :-)

hehehe..
so ktorg rehat dlm 30 minit..pas tu game ngan JOHOR...
main ngan johor memang dapat sakit MENTAL..penyokong deme kiri kanan atas bawah gelanggang..punya la phyco aku main..tapi aku ilex lagi..sebab aku penah main lg teruk dari situasi nie...
then ktorg menang ngan johor 

19-11

so ktorg nyer game bagi sesi pagi dah abis..ptg plak ada game kul 4.30 ptg..so, terus g makan ngan badan busuk-busuk tu..then naik bilik zzzzzzzz...kul 2 bangun mandi + solat..ciap2 turun padang..dlm kul 3.30 kot..aku pon x pasti sngat...
sampai-sampai terus wat warm up..biasa ler udah tidow bagai x engat dunia..masa wat warm up pon aku bleh menguap lagi..ayoyoyo....
so last game ni main ngan SARAWAK....
ni la paling kelakar sekali..hahahaha...
memula start game SARAWAK bleh leeding ngan 3-0...pas tu aku ngan team aku semua cam pelik..
"aikkkk ktorg ni dah buang tebiat ke pon"
then baru semua org tersedar dari alam mimpi masing-masing dan terus berusaha ngan sehabis daya tuk menang game nie..akhirnya 3 mata tuk SARAWAK tu kekal sehingga akhir perlawanan..hehehehe
ktorg menang ngan sarawak 

20++ berbalas 3 
( aku x engat brape mata nyer..hehehe)

so berbekal kan menang tanpa kalah telah melayakkan TEAM PERAK sbg JOHAN KUMPULAN...
ptg tu..makan malam kul 6.30 ptg..naik atas mandi +solat+ lepak2..
dalam kul 9.00 mlm..ktorg turun kat kolam renang..tgk acara BAKAT SUARA (karoke lerrr)
 2 wakil PERAK dapat g FINAL..congratulation :-)
tp sayang diorg x menang..x pe la..at least dapat g final :-)
suara diorg memang TERBAEKKKK.....suara aku cam katak puru :-)

balik+ zzzzzzzz
p/s> dapat taw esok aku lawan ngan pahang..so continue kat next entri..ni gambar wat cuci mata :-)

bila aku dah cekak pinggang tu tanda nyer ada nama org yg aku akan JERIT...

org sibuk bagi ucapan perasmian kat depan..ktorg sibuk tgkp gmbor kat blakang..huhuhu

kebosanan+ keletihan melanda masa dengo  BAKAT SUARA :-)

ni la muka2 atlit perak yg sedap bergoyang masa wakil perak nyanyi lagu GOYANG INUL :-)
terbaekkkk.. dan sempoiiiiiiiii....


bersama ketua kontigen dan org besar felcra negeri perak..
wlupon dah tua..tp deme OTAI + GILA2 :-)


masa ngah khusyuk dengo BAKAT SUARA..


Monday, 5 December 2011

KARNIVAL SUKAN

karnival sukan??? yup :-)
so aku telah ke JOHOR utk join karnival sukan belia felcra kali ke-2...masa kali pertama pon aku join..taun 2008 x silap aku..karnival ni diadakan 2 tahun sekali...so aku join NETBALL..perhhh aku memang gila ngan netball nie..kihkihkih...
ok dude..meh cni aku mak citer pasal progress karnival tu..
so hari sbtu 26/11/2011 aku still lagi keje..ktorg akan gerak dr perak kul 9 mlm...aku sempat lg g umah org kenduri (mkn free sapa x nak)..baju-baju semua aku packing dr umah sewa nie..just barang-barang sport je tinggal kat umah...aku smpai umah dlm kul 3 ptg..tetiba tepon aku berbunyi..
juruletih call..dia cakap partner aku x dpt gi..OMG..aku pon glabah tahap anjing laaaa...ye la sapa nak jadi partner ngan aku..sbb nyer bahagian defend mmg x de pemain simpanan..gilaaaa btol !!!!!
so mmg x sempat nak wat per..aku redha je..so mood nak main tinggal 80%.....then my team just tinggal 9/10 player..3/9 player adalah player bidan terjun ( so sory beb, bkn diorg x bleh main..tp???) ....so, engatkan gerak kul 9 mlm..rupanyer2 ada jamuan mkn mlm dulu dan ucapan dr ketua kontigen...(punya la pnjg ucapan nyer)

p/s> dah la aku dtg lmbt..pas tu org ngah sedap2 bg ucapan..aku sedap melantak x tengok kiri kanan...biasa la mkn umah org kenduri mmg x puas + cepat rasa lapar balik..kihkihkih...

so, abis semua ucapan tu dlm kul 10 lebih..then beratur amik kasut, baju, sweater n  sgala barang org bg sponser ler..hahahaha..sngat-sangat dan tersangatlah giler..ktorg dak netball deme bg saiz kasut 8/9/10..ko engat kaki ktorg ni kaki gajah???? so, ktorg x amik..ktorg suh pakcik tu tukar saiz 4/5/6...hahahaha...

then setelah perbincangan dibuat diantara ketua pasukan dan juruletih...akhirnya kami sepakat tuk naik van..hahaha..bukan nyer apa..letih nak naik bas nie..share plak ngan team futsal, badminton ngan bola tanpar...
letih share ngan dak laki nie...naik van kami FREE + FREEDOM..hahahaha...dr perak cuma ada 6 org jer..baki lagi amik kat HENTIAN JEJANTAS SUNGAI BULOH..
ktorg team netball hangin taw ngan jejaka-jejaka tampan (tampan ker???) yg naik bas...
pantang nampak sudu ngan garpu bersilang + umah kecik..mesti nak berenti...
klau sepanjang perjalanan tu ada 100 papan tanda  sudu ngan garpu bersilang + umah kecik..100 kali la alamat nyer berenti...
bukan deme nak mkn @ kencing..deme nak menghembus..hembus..hembus..hembus...
aku hembus bebeno kang baru deme taw..hahahaha...

so ktorg smpai kat KOTA TINGGI dalam kul 8 pagi..engat nak terus check in kat 

Sekolah Sukan Tunku Mahkota Ismail

 tp ktorg x bleh masuk lagi/ check in lagi..di kesempatan yg ada..ktorg telah mengorat abg drebar van tok bwk ktorg g tepi laut..x silap PANTAI DESARU...sngat2 cantik dan terbaik :-)
drebar bus pon follow ktorg..eeee rimassss la klau semua org nak follow nie..kihkihkih

then lepak2 cna jap..juru letih pon call bgtaw dah bleh check in kat sekolah tu...sampai-sampai juruletih dah settle kan semua pendaftaran masuk..ktorg just angkat beg masing2 ngan peralatan laa...

paling syok..berebut-rebut nak dok katil mana..hahahaha..bilik hostel ada air-cond beb..terbaekkkk....

so ptg dlm kul 5 ptg, ktorg turun court..nak JAMPI-JAMPI mana yg patut..hahahaha..x de la..x main la jampi2 nie..main ngan semangat kesukanan la beb :-)
ni la first time team netball perak berkumpul dan berlatih bersama..( sblum ni x de latihan pon)...ktorg training dlm 2 jam jer..pas tu naik atas terus mkm malam....
makan malam terbaekkk....sangat-sangat sedap ;-)
mlm tu ktorg susun strategy...cehhhh mcm hebat je strategy nyer..padahal nyembang + ngumpat yg bnyk..kahkahkah..

so team aku masuk kumpulan A
sapa lg dlm kumpulan A???


KEDAH

JOHOR

SARAWAK

PERAK

apa lagi...pas penat ngumpat2..ktorg pon zzzzzzz ngan nyenyak nyer :-)

ni masa ngah training jap ptg tu...
ngan BURN masa kat pantai

mengediksss jap

dah mcm coach je aku nie..siap cekak pinggang :-)

so, aku smbung hari pertama aku kat next entri...

 

p/s> aku ada rahsia nak bgtaw...sehingga sebelum check in..ktorg semua atlit x mandi taw :-)....ciap g jalan2 kat pantai..brekfest...tp paling syok sorang pon x mandi lg..hihihihi 


Friday, 2 December 2011

hangout ngan dak IT???

hahaha...IT ngan KEJURUTERAAN bleh bergabung ker???

bagi aku..BOLEH, CAN, YES...

siapa pon die..asalkan die jujur dan ikhlas dalam membina satu perhubungan, bagi aku they can be my frenzzz :-)
aku telah mendriftkan kereta abg ipar aku ke ipoh tuk sama2 "menjayakan" pertemuan terakhir sebelum kkak2 and abg2 DIP kat PUO...aku datang setelah di jemput oleh princess lela ngan princess nani..my lovely sister :-)
wlaupon aku ni muda dr diorg..tp jiwa diorg muda cam aku..

kredit to diorg semua...one of the my best memory :-)






princess nani telah mengkritik aku..

" b, asal ko tambah gelap nie"

hohoho....i just can smile :-)

jom cepat tolong aku cari produk supaya boleh bagi muka aku kembali seperti dulu :-)