Tuesday, 22 November 2011

fEeliNg

 
Perasaan cinta yang lahir terhadap seseorang bukanlah tanda kita akan memilikinya..namun kadang-kadang ia muncul sebagai ujian dari-Nya buat kita, kerana DIA ingin melihat bagaimana kita memelihara, mengawal dan mengurusnya..
Perasaan cinta itu amanah, dan amanah pasti akan dihisab oleh ALLAH.. sama-sama kita menjaga dan mendidik hati.. 
♥ Inshaa' Allah :)



 

Monday, 21 November 2011

aku dah expired

expired??
hahaha..kejam x klau aku ckp "aku dah expired"..
so memalukan jer..
p/s> jgn pikir bebukan mksud expired tu erk...think positif :-)
mukadimah story..
i really love sport :-)
 ptg tadi aku ada friendly kat beruas..ada dulu entri aku citer aku main ntball..so, ktorg ngah prepare tok g ke next stage..arhhhhh malas aku nak citer pasal ntball tu..
aku nak citer pasal "expired"

serius mmg aku pancit tahap gaban la..x sampai 5 minit dlm court dah mcm org x cukup oxygen..ayoyoyo...
apa sudah jadi ni??? sumpah dah lama x main..last main x silap aku bulan 7 kot..ntah la aku pon lupa bila..
skrang bila aku dah ternak lemak, baru terhegeh2 nak main...dulu aku klau ngah sport..pantang makan ais..skrang ais batu pon aku gigit..mmg semput...paling x bleh bla..senak perut aku..pas tu minit ke 10 aku dah berjalan dalam court..dah lunyai:-)
p/s> klau angin tiup pon mesti melayang..hahahaha

soo..my jurulatih@ juru letih..so sangat bising :-(
amaran keras> pas ni ptg2 jogging...so, aku ngan muka sparuh redha pon hnya tersenyum :-)

pssssttttt..td aku main pon pakai kasut sarung biasa jer..(sakit weii kaki aku)
mana x nyer..kasut sukan simpan dlm kotak..letak dalam stor..hahaha...
(nmpk sngat aku dah lama tinggal bidang nie)
so..aku berazam..ptg2 pas balik keje..aku akan jog kat stadium lumut...hahaha..untung2 dapat mamat navy sorang dua..kihkihkih..*wink*wink*wink...so gediksss la :-)
lg satu..engat nak beli kasut sport baru..(sbnr nya aku dah usha2 kasut tu)
memikirkan masalah kewangan yg melanda..aku hold dulu..tp kasut tu sangat2 cantik..
(bg aku la..bg org lain aku x taw la)
the shoes cost around rm150..hurmmmmm
kasut 3 line :-)..kasut aku dulu yg 3 line..smpai skrang ok lg..dan sangat sedap bila pakai...harga pon sngat cdap..(nasib baik org bagi hadiah besday..hehehe)

lg pon yg nak main ntball kat next stage ni pon aku dapat kasut free..org sponsor :-)
hahaha..aku mmg suka barang free..hehehehe...diorg kasi baju, seluar, kasut...
p/s> tuan, sponsor le stoking skali..hehehe...(tamak)

p/s> jgn tamak haloba..nnt rugi..hehehe

berbalik pada expired td..team yg aku lawan td bukan nya belia muda mudi..tp makcik2..
tp sumpah stamina diorg..terbaekkkkkk
p/s> deme membela ker???ishhhhhhh apa aku pikir bukan2 nie..

terbaekkkk..anak dah 2/3 org..stamina sngat2 terbaek...penat ckit adat ler...deme lompat lg tinggi dari aku weiiiii...agak nyer deme ni makan jamu kot...boleh ke mcm tu???
serius jeles...tp aku selute abis la makcik2 tu..aku malu ngan diri aku balik...masih muda belia..tp stamina..OUT!!!!!!!

p/s> sebenar nya ktorg kalah masa friendly tu...hehehehe..malu weiiii :-)
so, aku dah nekad nak jogging ptg-ptg..bukan sebab nak ngorat abg2 navy..tp tuk diri aku sendiri...
UTAMAKAN KESIHATAN..hahahaha...

aku dah dapat surat pelepasan cuti..so aku akan main netball kat JOHOR..
bosan ler..2 taun lepas main pon kat johor..taun ni pon main kat johor..ajak la main kat sabah @ sarawak ker..baru le HOTSSSS..hahahahaha....
so aku akan main kat SEK TUNKU MAHKOTA ISMAIL,BANDAR PENAWAR, KOTA TINGGI, JOHOR..
serius x penah dgr nama sekolah tu..kihkihkih...
ok la aku malas nak bising2..
badan ngan kaki aku semua sengal-sengal..
p/s> otak pon de sengal ckit..hahaha.

Thursday, 17 November 2011

adakah otak aku yg kuning????

ayoyooooo.....adakah otak aku yg tengah kuning???? ntah la selama ni aku x penah  taw pon otak aku ni warna apa..dugaannnn..dugaannnnnn...dugaannnnnnn.....
bnyk sngat dugaan nyerrr....
ni aku nak story ckit..x de niat nak melucah @ melakukan entri 18 SX...perhhhhhhh....

p/s: disebabkan apa yg telah aku nampak..mlm td aku x bleh nak lelap mata..tdow jap...terjaga..tdow balik jap..terjaga...moga2 pada hari ni aku boleh tdow ngan nyenyak lagi aman dan damai...
kisah nya bermula disini..ecehhhecehhhhhhhh :-)

semalam, pekerja bangla2, indon2 ngan nepal2 kat site ni semua mogok..ktorg nyer sub-contractor x bayar gaji..so diorg pon hangin laa..
.(klau aku pon hangin)....
engat mkn tu bayar guna air liur ker..mesti la gne duit nak bayar..aparahhhhhhh...so, site ktorg sunyi..keje x jalan..aku nyer PROJEK MANAGER pon agak hangin ler..ye la, nnt mesti projek delay...ktorg gak yg susah..
so, ptg tu..ktorg yg dok ofis rilex laaa...no job :-)
p/s: untung pe klau pekerja mogok..aku dapat rehat..gaji jalan :-)

yg wat QS (quantity serveyor) ngan aku hangin...sub contractor tu cakap die x dpt payment lagi...
otak ko..ko yg lambat claim..mcm mana nak dapat payment cepat..bongok!!!!!!
pas tu wat keje pon x brape nak btol, pas tu bising payment kne tolak..dah ko salah, x ikut drawing...sapa suruh..tolak laaa payment....
ishhhh kadang2 aku x faham..depa bukan sehari dua dlm bidang ni..dah  bertahun-tahun..tp still x faham procedure...ke diorg mmg saja wat x faham?????
dah jom smbung balik citer pasal otak kuning..ptg tu, aku ngan engineer g mkn cendol..perhhhh x brape nak sedap..x kawwwwww...masa balik ktorg ikot jalan blakang..so akan lalu depan umah2 kongsi...

p/s> keadaan kongsi jgn ckp la..perhhhhh "terbaekkkkk"..

tetiba mata aku terpandang kat satu kongsi nie...aku terus terbeliak biji mata...
18 sx btol...aku nampak seorg lelaki hanya bertuala kat pinggang dan seorg perempuan...
masuk bilik..tp sebelum sempat pintu bilik tu diorg tendang supaya tertutup..aku telah ternampak sedikit adegan-adegan tettttt..sumpahhh aku terkejut tahap gila..menjerit aku dlm kete..semua org terkejut dengo aku menjerit...apa lagi, aku pon terus diam terkaku seribu bahasa..x taw nak wat per..aku pon masuk ofis terus senyap..terkedip-kedip bijik mata aku...
aku x faham..dan x nak faham...nape bleh jadi cam tu...
sebelum ni aku selalu ler nampak minah2 indon kat site..g mandi dgn hnya berkemban..seluar pendek..tp aku x heran, cbb depe org indon...cuma aku perasan mata mat2 bangla tu juling jap..pas tu tersengih2..awwwwwww, menakutkan....

persoalan yg aku x dapat huraikan
1> adakah mereka mengambil upah utk keje2 18sx tu??
2> klau depa dah kawen, adakah husband diorg wat bodoh jer ngan situasi tu??
3> adakah mereka mengamalkan hidup sebegitu " sharing is caring"...

dah...akku x nak pikir..ni semua dusta segala nya..
shuuuuuuu pergi kau jauh dr otak aku nie..aku x nak pikir..scary kot...
bnykkan baca quran. surah2 lazim..moga aku bleh lupakan apa yg aku nmpk....

insyaALLAH aku masih rasa selamat di tempat keje nie..cbb nyer sharp kul 5.oo  ptg aku pon get out dr site nie..x de hati nak wat OT..takot weiiii....aku skrang wat OT masa pagi jer..hehehehe

dah la..doakan jer otak kuning aku ni pergi jauh..i hate wat i saw yesterday..serius aku benci!!!!!!!!

Wednesday, 16 November 2011

teardrop

teardrop???mksud nyer???
aku dah temui BF baru aku..nama nyer TEARDROP..

# ko ada?


dulu ada pernah org cakap mata aku cantekkkkkkkk..
*wink*wink*wink (kembang semangkuk)

p/s> ko ada org ckp mata ko cantekkkk??kihkihkih...
deme x taw mata nie la kilang taik mata yg terbaekkk kat dunia...hehehehe

ni gmbr aku tuju kat someone...but surely hate red but love black :-)
dear tetttttttt..u  can copy my pic, but u can't to make it as handphone wall paper..promise me :-)
(mcm hingin sngat la tetttt tu nak wat muka aku sbgai wallpaper die..prasan jer lebih..hohohoho)

hanya aku boleh wat gmbr ko sbgai wall paper aku....kihkihkih..
(ada aku kisah?? ko bkn taw pon)


Merawat luka yang terpendam
Kesannya masih berdarah
Hendak ku tangiskan tiada pedih
Yang telah terjadi padaku
Pasrah aku terima

Friday, 4 November 2011

new novel :-)

buku yg aku beli tok bulan nie..kihkihkih
*wink*wink*wink bersinar2 kot mata aku nie..

  
so pilihan mama tu aku dah abis baca...sonok :-)
4 star aku bg kat penulis nyer..buku ni x heavy sngat..bila baca pon fun jer..
"pilihan mama selalu nyer yg terbaik tuk anak2 nyer"
 statement tu aku like bnyk-bnyk..kihkihkih

skrang aku ngah baca AD+IZ...
skrang susah aku nak abiskan bc buku dlm masa 1 hari..ada masa wktu mlm jer, tu pon baca 3-4 helai pas tu aku tgkp zzzz..letih :-)
so alamat nyer seminggu pon belum tentu abis baca nyer..kihkihkih...
so aku x bleh komen lg psl buku nie..


sebenar nya aku ngah hangin ngan kedai buku popular kat MANJUNG, PERAK DARUL RIDZUAN..
(siap mention lg kedai kat mana..hehehe)..ishhhhhh..buku yg aku nak beli x de stok plak..buku tu mmg ngah HOT kat carta buku-buku kat mlysia..

 CINTA KONTRAK...*wink*wink*wink...x sabar nak memiliki nya..
kalau beli melalui on9 murah ckit..jimat 3 engget..tp leceh la..aku x de akaun mybank..so kne g wat wang pos..leceh!!!
so aku tggu this week klau x de gak stock kat kedai buku..aku beli on9 jer la..leceh pon leceh la...pe nak wat kan :-)
buku ni ngah tip top kot kat pasaran..kawan aku ada dah buku nie..die bleh kasi pinjam..tp x syok la..hak org,bukan hak aku..x puas la rasa nya pinjam buku org..

question> ada sapa2 nak hadiah kan aku buku ni x??? please :-)

problem>
baru2 ni kkak aku yg sulung (mak long) balik cuti..then, dia telah songlap buku2 novel kat rak buku kat bilik blakang (buku aku tuuuuuuuu)..kini hnya tinggal 3 buku jer kat rak tu..tu pon buku lama..how dare u mak long amik buku org wat koleksi kat umah ang???
bila kawan2 dtg umah depa pon ckp
"wahhh ita, bnyk nyer buku..wat koleksi ker"..hampa semua kne tipu..tu semua buku akuuuuuuuuuuuuuu....
pulang..pulang..pulangkan......
nnt org g umah mak long..org songlap balik..jeng..jeng..jeng...
sabar..sabar...
x pe la mak long..as long buku org dijaga dengan rapi dan sempurna..org x kisah laaa..mybe sebab mak long de rak buku yg berkaca dan berkunci..x mcm org..rak buku kayu jer :-(

ok la malas nak touching lebih2..
sebelum aku nak close entri aku nak bgtaw..


KOLEKSI BUKU AKU DAH BERTAMBAH

Thursday, 3 November 2011

ANAK BUAH BARU :-)

hahahaha...syukur alhamdulilah..kkak aku dah selamat bersalin :-)
aku dpt ank buah perempuan..so far smpai hari ni ktorg panggil "elysa"..hahaha..
adakah cbb aku dah terpengaruh ngan citer kat tv3 setiap selasa malam "cinta alysa"..hahahaha...
serius aku minat kat "aril"..tu la BF no 3 aku wat masa skrang..BF no 2 aku tu "eron aziz"..kihkihkih..(perasan lebih kan?)..berbalik pada tajuk aku..kkak aku x dapat bersalin normal..abg ipar@ punk ckp baby nak lemas..so, doctor kne operate..ni la first time dlm kuarga aku yg kene bersalin operate..sblum ni semua bersalin normal..aku kesian ngok kkak ( alang) aku..SAKIT :-(
alang nangis-nangis cbb sakit sngat..lg pon alang ni jenis lemah ckit..aku sebak tgk keadaan die..nak tlong pon x bleh..so, alang BE STRONG :-)
so aku amik cuti 2 hari..kkak aku x stabil lg..ada bleeding ckit..tp dah ok..dah masuk wad normal dah.."elysa" plak ada kat wad pemerhati..die x kencing2 lg..buang air besar dah..tp x kencing lg..so, to my "elysa" cepat kencing ya sayang..jgn wat kami susah hati..busu sayang "elysa"...x sabar nak balik esok nak tgk elysa ngan mama die.

kini malam2 yg aku lalui asik teringatkan pasal anak jer
agak2 nyer mcm mana la bila tiba saat aku nnt..*wink*wink*wink...
p/s: dah tiba ke masa tok aku memikir kan nya???

dear to my beloved chubby: saya x kisah pon brape yg ALLAH bagi rezeki kat kita..tp 1 yg saya pinta..sila la menabung dari sekarang khas tuk saya ke "slim world" nnt...time kasih sayang :-)

aku suka no 5..so, x mustahil klau de rezeki aku nak anak 5..kihkihkih :-)
(sooooo gediksss la aku nie)

aku suka klau nama anak ada letak "adam" dan "hawa"...
adakah aku dah terpengaruh ngan watak2 dalam novel yg aku baca??? ishhhhhhh....
no..no..no..bagi aku nama "adam" dan "hawa" tu unik..ntah la, ke aku  seorg sahaja yg berperasaan begitu??
doakan kami org dalam keadaan yg sihat sejahtera dan semua nya berjalan ngan lancar :-)

dear alang and my gegurl "elysa"> tggu busu balik esok erk..miss u a lot gegurl..

Tuesday, 1 November 2011

nothing :-)

smpai bila aku bleh mengingati& menyayangi mu..hanya DIA yg tahu :-)


someone else??? not now..mybe later :-)